Bodrum Gündem

Kisse Bükü Mecliste…

Muğla Milletvekili Dr.Ali Aslan Kissebükü ile ilgili olarak Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yazılı olarak cevaplaması isteği ile soru önergesi verdi.

Kisse Bükü Mecliste…
08.06.2010
0
A+
A-

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


 


Aşağıda yer alan soruların Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.08.06.2010


 


 


  buy Combivent online


 


Dr. Ali ARSLAN


Muğla Milletvekili


 


buying Viagra online  


 


Muğla ili, Bodrum ilçesi Mazı Köyü, Kissebükü mevkiinde bulunan özel mülkiyete ait N19d.24d.4d pafta, 141 ada ve 34 parsel ile 142 ada ve 15 parselde turizm tesisi yapılmasına ilişkin alınan kararlarla,  bütünüyle birinci derecede doğal ve tarihi sit alanı olarak tescillenen, ülkemizde az sayıda kalan doğa harikalarından biri olan bölgenin tarihi ve turistik değerleri  risk altındadır. Buy cheap Sildenafil


 


 


 


1-                          Birinci derecede doğal ve arkeolojik sit olarak tescil edilmiş “dünya mirası” değerine sahip bir koyda verilen yapılaşma iznini, projelerin onaylanmasını, nasıl değerlendiriyorsunuz?


2-                          Yerli ve yabancı turistlerin Mavi Yolculuk ve Alternatif Turizm için kullandıkları, Mavi Yolculuk için Gökova Körfezinde stratejik önem taşıyan Kissebükünde, yapılaşmanın turizm çeşitliliğine ve sürdürülebilir turizme vereceği zararı kabul ediyor musunuz?


3-                          Bölgeye bir tatil köyü yapılacağı doğru mudur? Bu yapılaşmanın bölgeye vereceği geri dönüşü olmayan zararlar göz önünde bulundurulmuş mudur?


4-                          Yeşil bir cennet olan Kissebükü’nü yok edecek betonlaştırma projesine engel olmak için,


 


Bölgede yeniden sit irdeleme çalışması yaptırmayı düşünüyor musunuz?


Tapulu arazilerle ilgili takas yapmayı düşünüyor musunuz?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.