Bodrum Gündem

Tartışmalı ve Gergin Meclis Toplantısı..

Bodrum Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, bu kez tartışmalı geçti.

Bir çok gündem maddesi, daha sonra görüşülmek üzere ertelenirken, bazıları da oy çokluğunu elinde bulunduran CHPli meclis üyeleri tarafından reddedildi.

Tartışmalı ve Gergin Meclis Toplantısı..
08.06.2010
0
A+
A-


Haber: Rezzan Şebin/Bodrum Gündem



Fotoğraflar: Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

7 Haziranda Belediye Meclis Salonunda haziran ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Halkın da yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantının birinci maddesi, “11-15 Haziran 2010 tarihlerinde Belediyemizin Fransa’nın Nice Şehrinde yapılacak kardeş şehir olunmasına ilişkin protokol yapmak üzere, Belediye Başkanı ile iki meclis üyesinin görevlendirilmesi konusunun görüşülmesi”” idi. Başkan Kocadon, ‘Nice Belediye başkanının aynı zamanda savunma bakanı olduğunu ifade ederek, Nice şehrine kardeş şehir olmak için birçok talep geldiğini, ancak belediye başkanın hiçbirini değerlendirmediğini, sadece Türkiye’den Bodrum’la kardeş şehir olabileceklerini söylediğini’ anlattı. CHP’li üyeler,  protokol yapmak için gidecek iki meclis üyesinden birinin, Cevat Soysal olmasını istediler. Bu madde, oy birliği ile kabul edildi.

 


buy Plan B AVRUPA BANKASINDAN KREDİ


Gündemdeki ikinci madde ise, “Bodrum Su ve Kanalizasyon İşletmesi için sağlanan Hibe ve kredi ile ilgili finansör Avrupa Bankasının istediği Ön Anlaşma Mektubu ile Feragat Mektubunun imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesi konusunun görüşülmesi” idi. DP’li Ali Rıza Uysal yaptığı açıklamada, projenin hazırlanması aşamasında danışmanlık bedeli için hibe olarak 160 bin ve tamamında ise 800 bin euroya tekabül eden, taban oran+%5  faizle ve 13 yılda geri ödenecek hibe ve kredinin, bugüne kadar bulunan en düşük faizli kredi olduğunu ifade etti.


CHP’li üyelerden, Taner Uslu ve Fatma İncilay Sever “Bodrum Belediyesinin ilk kez bir dış borçlanmaya gittiğini, ve  yeterince üzerinde değerlendirme yapılamadığı için, hemen onaylanmayıp, daha detaylı bilgilendirilmeleri sonucu karar vermelerinin daha doğru olacağını” ifade ederek, ertelenmesini istediler. Kocadon ise ‘aslında, bunun ön anlaşma mektubu olduğunu ve tek başına imza yetkisi olduğunu’ söylerken, CHPliler buna da itiraz ederek, meclis kararı gerektiğini söylediler. Sonuç olarak, Başkan Kocadon ve diğer meclis üyeleri, CHPlilerin erteleme teklifini oy birliği ile kabul ettiler.


İzleyicilere de söz verildiğinde, bir katılımcı bazı filozoflardan ve Mustafa Kemal’den örnekler vererek “ dış borçlara karşı olduğunu ve ülkesinin adına içinin acıdığını, tasarruf ve iyi yönetimle para bulunabileceğini “ söylerken, Mehmet Kocadon da “ ben halkıma pis su kullandırtmam, bunun için de para lazım, daha ucuza para bulan varsa gelsin” dedi.


 


cheap Ventolin

LAF ÇOK, İCRAAT YOK


Gündemin üçüncü maddesi ise “ Belediyemiz Sınırları içerisinde otopark olarak kullanılmakta olan bazı yerlerin Bodrum Belediyesi Gıda Sanayi Turizm Ticaret A.Ş.’ne tahsisinin yapılmasının görüşülmesi” idi. Halen uygulanmakta olan, belediyenin park yerlerinin gelirinin Bodrum Spora ait olmasına rağmen, önerilen yeni teklifte bazı yeni caddelerdeki otopark gelirinin Gıda A.Ş’ye bırakılması, öncelikle katılımcılar arasında olan Bodrum Spor Kulübü başkanı Ethem Özyurt’un tepkisine yol açtı. Başkan Kocadon’un, Bodrum Spor’a ne denli destek olduğunu ve olacağını anlatmasına rağmen, Ethem Özyurt   “laf çok, icraat yok” diyerek tüm meclis üyelerinin gülmesine ve izleyicilerden de alkış almasına rağmen, salonu terk etti. Oylamada da CHP’li üyelerin teklifi kabul etmemesi sonucu, madde ret edildi.


Gastrointestinal  


GIDA AŞ DE SERMAYE ARTTIRIMI


Üçüncü madde “Belediyemizin %99 hisseye sahip olduğu Bodrum Belediyesi Gıda Sanayi Turizm Ticaret A.Ş.’nin sermaye artışının görüşülmesi” idi. Bu ihtiyacın nereden kaynaklandığını soran CHP’li Taner Uslu’ya, başkan yardımcısı Hüseyin Yıldızhan cevap verdi. Özetle bazı gelirlerin azalması, eski vergi borçlarının olması gibi nedenleri sıraladı. Ve yapılan oylamada yine CHP’li üyelerin red oyu kullanması üzerine, sermaye artırımı talebi red edilmiş oldu. Ali Rıza Uysal da “icraatları engellemiyoruz diyordunuz ama, durum ortada, işte engelliyorsunuz” dedi. Diğer maddelere devam edildi ve red edilmeler olmadan toplantı son buldu.





 


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.