Bodrum Gündem

1 MAYISTA TAKSİME ÇIKAMAYANLAR GAZZE YE GİDENLERİ ELEŞTİREMEZLER

09.06.2010
0
A+
A-

Günlerdir yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyanın gündeminde tartışılan Gazze ye yardım götüren gemilere İsrail tarafından yapılan alçakça saldırıyı, gelin farklı bir pencereden değerlendirelim.

Uzun yıllardır  İsrail tarafından tecrit uygulanan, Gazze’ de yaşayan insanların yerine koyun kendinizi. Büyük bölümü eğitimsiz, Ortadoğu’da tezgahlanan oyunlardan habersiz, açlığa, yokluğa mahkum edilmiş! Hastasına ilaç getirtebilmesi bile yasak, çocuklara çikolatayı bile sakıncalı gören bir faşist yönetimin zulmü altında, umutsuz, çaresiz insanlar…………..


 


Ne küresel güçlerin bölgedeki hesaplarından, ne de Hamas’ la diğer Filistin örgütleri arasındaki iktidar kavgasından haberi olmadan; bu haksız kuşatmaya bir anlam veremeden, kendi topraklarında esir gibi yaşayan Filistin’ lilerin yerine koyun kendinizi……..


 


Hamas nasıl bir örgüttür, İHH hangi niyet ya da amaçla böyle bir yardım organizasyonu düzenlemiştir? Bu eylemde öne çıkan insani yardım mı, İslami yardım mıdır?


 


Gidenlerin çoğunluğu islamiyeti en üst düzeyde bir yaşam biçimi olarak kabul edenlerden oluşmuş ve hatta bir kısmı şehit olmayı göze alarak bu eylemin içerisinde yer almış da olabilir.


 


AKP hükümeti; yardım gemileri yola çıktıktan sonra ne tür diplomatik girişimlerde bulunmuş, saldırı sırasında gemidekiler ne tür tepkiler vermiş?


 


İnanın bunların hepsi ayrıntı……………………..

Valtrex buy online

 


Ne olur, yardım için gidenleri sorgulamak, kimlikleri, inançları, amaçları üzerinden yorum ve değerlendirme yapmak yerine, o yardım malzemelerinin ulaştırılmaya çalışıldığı Filistinlileri düşünün, onların yerine koyun kendinizi!


 


Tüm politik ön yargıları bir yana koyup, bir kez olsun vicdanınızın sesini dinleyin.


 


Kendi ülkelerinde göçmen gibi yaşamak zorunda bırakılmış bir mazlum halkın çaresizliğine umut olmak için yapılan her türlü eylem ya da çaba benim için önemli ve anlamlıdır.


 


Kim tarafından, nasıl, niçin yapıldığından çok; ölümü göze alarak böyle bir eylemin içerisinde yer alan insanları eleştirmeye kimsenin hakkı olmasa gerekir.


 


İslami kesimden yapılan kimi eleştirilerin yanında, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan kimi işgüzarların olumsuz tavırlarını bile belki anlarım da; kendilerini solcu, devrimci sayıp da eylemi küçümseyenleri anlamam mümkün değil.


 


Solculuk, devrimcilik adına söylenmedik söz bırakmayacaksın, Türkiye barış demokrasi güçlerinin, emekçilerin, işçi sınıfının dayanışma ve mücadele gününde, başına bir şey gelir diye Taksim alanına gitmekten bile korkacaksın, sonra da Gazze’ ye yardım götüren gemilere korkusuzca binip, böylesine onurlu bir eylemin içerisinde yer alanlara söz söyleyeceksin!


 


Cialis without prescription İster radikal İslamcı olsun, isterse çember sakallı ve hatta isterse Hamas yanlısı!


İster inansın, ister inançsız olsun; şehitlik mertebesine ulaşmayı düşünerek katılsın isterse, tüm dünyanın gözlerinin Gazze’ de yaşanan bu insanlık dramına çekilmesine neden olmaları bile toplumsal vicdanımızda açılan bir yara değil midir?


 


Uluslar arası kuruluşlara proje hazırlayarak, yardım kapmayı Sivil Toplumculuk sayan, her eylemden sudan bahanelerle kaçan bizler, gerçeği soğuk su gibi yüzümüze çarpan bu insanları anlasak da anlamazlıktan gelip, vicdanlarımızı rahatlatmaya çalışıyoruz.


 


Hep birlikte, nedensiz, niçinsiz, salt insani değerlerimizden yola çıkarak bu olayı ve katılımcıları değerlendirirsek, hoşgörünün sınırlarını zorlayarak; geçmişimizle, yapamadıklarımızla birlikte yorumlarsak ancak, daha doğru ve gerçekçi bir sonuca varabiliriz.


 


Ancak o zaman bu tür eylemleri ve katılanları anlayabiliriz.


 


Hiç kimse İHH ya da Hamas üzerinden yola çıkarak, yapılan eylemi eleştirmeye, küçümseye kalkmasın. Hepimizin öncelikli referansı Gazze’ de ya da dünyanın her hangi bir yerinde açlıktan ölen, bu kirli savaşlarda babaları öldürülen, yetim kalan  çocuklar olmalıdır.


 


Çocuklara kıymayın efendiler!


Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler………………


 


 


[email protected]


 


  order Vermox online


 

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.