Bodrum Gündem

Bodrumun Er Meydanı ÇÖMLEKÇİ KÖYÜ..

Mumcular Beldesine bağlı Çömlekçi Köyünde bu yıl 5.sİ düzenlenecek olan Geleneksel Çömlekçi Yağlı Güreşleri 13 Haziran Pazar günü saat 11.00de başlayacak…

Bodrumun Er Meydanı ÇÖMLEKÇİ KÖYÜ..
10.06.2010
0
A+
A-


Akşam saat 18.00’e kadar devam edecek. Güreşler bu yılda Çömlekçi Köyü′nde güreş şenlikleri için hazırlanan Çömlekçi Köyü Spor Sahası′nda yapılacak.  Avukat Ruhi Erten′in güreş ağalığını yapacağı 5. Geleneksel Çömlekçi Yağlı Güreşleri köy muhtarlığı tarafından düzenleniyor. Çeşitli bölgelerden 100′e yakın sporcunun katılacağının tahmin edildiği güreşler 9 kategoride yapılacak.



5 yıl önce başlayan yağlı güreşlerin amacının örf, adet ve geleneklerin unutulmamasını sağlamak ve Çömlekçi ile Karaova güreşlerini yeniden canlandırmak olduğunu belirten Çömlekçi Köyü Muhtarı Mustafa Oral, Kent TV′ye yaptığı açıklamada pazar günü yapılacak olan güreş şenliği hakkında bilgi verdi. Oral şunları kaydetti: “Bu yılda güreş şenliğimizi, geçtiğimiz yıllardaki güreşlerden elde ettiğimiz gelirlerle yaptırdığımız güreş alanında gerçekleştireceğiz. Bunun için devletten bir yardım almadık. 450 metrekare alana sahip tribünlü güreş sahamızı sulamak için, yeraltı suyunu kullanmamak için bir de gölet inşa ettik.Özellikle Turizmcilerimizi bölgemizde düzenlenen geleneksel bir etkinliğe katılım sağlamaları ve turlar düzenlemeleri konusunda davet ediyoruz,ayrıca Bodrumlu,Milaslı hemşerilerimizi de Pazar günü Çömlekçiye bekliyoruz ” dedi.
cheap Clonidine


  order misoprostol online


Geçtiğimiz yıl düzenlenen güreşlere Balıkesir, Antalya, Muğla, Çanakkale, Erzurum, Manisa bölgelerinden 9 kategoride 80 güreşçi katılmış ve başpehlivanlığı Antalya Kumluca Belediyesi′nden Hasan Tuna kazanmıştı. Yine geçen yıl yapılan güreş ağalığı ise 7 bin 500 TL veren Ruhi Erten’de kalmıştı.


cheap esomeprazole

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.