Bodrum Gündem

1 milyon Arap turist bekleniyor

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gür, bu yılın sonunda 1 milyon Arap turistin Türkiyeye geleceğini tahmin ettiklerini söyledi.

1 milyon Arap turist bekleniyor
14.06.2010
0
A+
A-

order Lasix İsrailli turistlerin Türkiye’ye gitmemesi yönünde telkinde bulunan İsrail hükümeti ve İsrailli sendikalara karşılık, Türkiye′nin turizmde yeni hedefi Arap yarımadasının diğer üyeleri oldu.
Gür, TYD′nin Antalya Tekirova beldesinde düzenlenen Yönetim Kurulu toplantısı kapsamında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, “Türkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdün arasında serbest ticaret ve serbest vize bölgesi oluşturulmasına yönelik adımlar atıldı. Bu adımların gerçekleşmesi ve vizelerin kaldırılması Orta Doğu′dan Türkiye′ye turist potansiyelinin artmasına neden olur mu?” sorusuna Gür, bazı Arap ülkeleriyle vizelerin kaldırılmasının birdenbire turizmi canlandırdığını ve teşvik edici bir unsur oluşturduğunu belirtti. Geçen yıldan bu yana Türk dizilerinin Arapça versiyonlarının yayınlanmasının çok etkili olduğunu dile getiren Gür, geçen yıl Suriye′ye ziyaretinde Araplar’ın her yerde Türk dizilerinden bahsettiğini ifade etti.

Gür, bu dizilerin Türkiye′nin tanıtımına önemli ölçüde katkı sağladığını kaydetti.
Türkiye′de çok sayıda Arap turist girişinin başladığını belirten Gür, “Arap dünyasının ülkemizin güney bölgelerine gelmesini bekliyorum. Mersin, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin’e Suriye ve Ürdün′den çok sayıda girişler oluyor. Bu yılın sonunda 1 milyon Arap turistin Türkiye′ye geleceğini tahmin ediyorum. Müthiş bir geliş var. Mart ayı rakamlarına bakıldığında yüzde 37 fazla çıkmış. Nisanda ise bu oran yüzde 44 olmuş. Bu ay daha da fazla çıkacak” dedi. buy cytotec
Gür, Rusya ve Türkiye arasındaki vize anlaşmasıyla da önemli ölçüde Rus turistin Türkiye′ye gelmesini beklediklerini de söyledi.
Cialis Professional no prescription


İsrail′den gelen turist azaldı
Turgut Gür, bir gazetecinin, “İsrail′in Gazze′ye yardım götüren gemiye saldırması üzerine, İsrail’den Türkiye’ye turist akışında bir duraklama yaşandı mı? Saldırının Türk turizmine etkisi nasıl olur?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Tabii ki İsrail ile turist hareketinde kayıp var. Durdu. Rezervasyonlar iptal ediliyor. Geçen haftadan önümüzdeki sezon sonuna kadar 50 bin rezervasyonun iptal edildiğine yönelik bilgiler var. Bundan sonra da girişler olmayabilir. 100-150 bin kaybımız oldu. Biz bir tane kayba bile (niye kaybedelim) deriz. Türkiye’ye gelen turistin 485 bini İsrail’den geliyor. Bunun 300 bini gelmeyebilir. Gelenler ise daha çok ticari ve eğitim amaçlı veya burada akrabası olanlar. 300 bini kaybetmiş olabiliriz. Ama 1 milyon Arap turistin gelmesini bekliyoruz. Turizm gelirlerinde azalma değil, artma bekliyoruz.”


Bir gazetecinin, “Bu yıl Türkiye′ye ne kadar turist bekleniyor?” sorusu üzerine ise Gür, geçen yıl Türkiye′ye 27 milyon 70 bin turistin geldiğini ve 21 milyar 920 milyon dolar gelir elde edildiğini anımsattı. Gür, “Bu yıl Türkiye′ye 30 milyon turistin geleceğini ve 23 milyar dolar turizm gelirinin sağlanacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.