Bodrum Gündem

Çevreci Avukat Başbakanı Rizeye Çağırdı..

Rize deki hidroelektrik santrallere Yargı Engeli; Rizeli Çevreci avukat Remzi Kazmaz Bodrum da, bir basın toplantısı düzenleyerek, Rize İdare Mahkemesinin son dere kuruduğu için Hidroelektrik santrallerin yapımını durdurduğunu açıkladı.

Çevreci Avukat Başbakanı Rizeye Çağırdı..
16.06.2010
0
A+
A-

Zeki Özkeskin/Bodrum Gündem


Derelerin Kardeşliği Platformu adına açıklama yapan Rizeli Avukat Remzi Kazma ,Rize İdare mahkemesinin  Hidro Elektrik Santrallerini durdurduğunu belirterek Başbakan Recep Erdoğan ′a bir çağrıda bulundu. “Yeter artık HES′lere Dur de Başbakanım” diyen avukat Remzi Kazmaz, Tepe 1 ve Tepe 2 den sonra,  Alicik 1 ve Alicik 2 santrallerinin de durdurulduğunu açıkladı. Avukat Kazmaz, Güneysu halkı adına vekaleten yaptığı açıklamasında şunları söyledi:” bugün Güneysu da dereler kuruyor, yarın İkizdere′de, Çaykara′da, Yomra′da, Giresun′da kuruyacak. Bu projeler Karadeniz′e zarar veriyor. Geçmişte Rizeli Başbakanımız Mesut Yılmaz gibi eyvah demeden bugün halkın yararına olanı yapmak, doğruyu yapmaktır. Babaocağı Güneysu kurumadan bu kararı bir an önce salın Sayın Başbakanım”


 


Rize İdare Mahkemesinin 2010/287 numaralı kararında…  


“Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu ” kararının iptali ve öncelikle yürütmesinin durdurulması istemine kabul etti.  Mahkemenin verdiği kararı şöyle “Birinci savunması için davalı idareye 30 gün süre verilmesine, dava konusu olayın uyuşmazlığın özelliği, inşaat faaliyeti devam etmesi, bu durumun çevreye etkileri ve projenin kapsamı dikkate alındığında telafisi güç ve imkansız zararların oluşmasını önlemek amacıyla, yürütmenin durdurulması isteminin davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp yada savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar kabulüne, her bir ara kararın ayrı ayrı cevaplandırılmasına, ara kararı gereklerini yerine getirmenin mecburi olduğu getirilmediği taktirde dosyadaki bilgi ve belgelere göre karar verileceği ve bu durumun ara kararı gereklerinin zamanında ve tam olarak yerine getirmeyen ilgililer hakkında sorumluluk doğuracağı hususlarının davalı idareye tebliğine 31 05 2010 tarihinde oy birliği ile karar verildi”


 

buy misoprostol fluconazole without prescription

Yeterince incelenmediği iddia ediliyor…


Avukat Remzi Kazmaz, Derelerin Kardeşliği Platformu adına yaklaşık üç aya önce yürütmenin durdurulması talebi ile Rize İdare Mahkemesine dava açmıştı. Bugüne kadar 29 HES için yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını açıklayan Remzi Kazmaz’ın açtığı dava isteminde; Rize Güneysu ilçesi Kale Dere ( Taşılıder)ve Çak (Gürgen)  dereleri üzerinde yapımı planlanan Alicik 1-2  HES için olumlu  ÇED raporu verilmesine karşı açtıkları davada; bağ ve yaylacılık faaliyetleri ilgilenen turistin bölgeye geldiği, yoğun bir ormanlık alana sahip olduğu,  inşaat faaliyetlerinin yörenin şifa kaynağı olan suların, dere üzerindeki alabalık çiftliklerinin, çay bahçelerini  yok edeceği, proje kapsamında bırakılacak su ile derelerdeki canlıların yaşayamayacağı, olumu verilen ÇED raporunun yeterince detay içermediği,  doğal,  tarihi ve  arkeolojik SİT alanlarının, mesire yerlerinin, sulak alanların yeterince incelenmeden verildiği iddia ediliyor.


Remzi Kazmaz Basın Toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan′a seslenerek gelip tekrar denetleme yapmasını istedi. Kazmaz, “Başbakanım,  o derelerde beraber yüzdük o derelerde beraber balık avladık artık derelerde su yok Sayın Başbakanım bende o derelerin çocuğuyum, yanınızdaki insanlara kanmayın size verilen raporlar doğru değil, gelin bu projeleri bir kez daha denetleyin. Bir dere üzerine 17 tane Hidro Elektirk Santrali kurmaya kalkıyorlar el insaf, bu derelerde bu kadar su var mı? Gelin sayın başbakanım bir kez daha denetleyin.


Buy Toradol  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.