Bodrum Gündem

TEMA Gümüşlükte Öğrencilerle..

Gümüşlük Belediyesi Koordinesinde Kemal Durmaz İlköğretim Okulu öğrencilerine Tema Vakfı tarafından Ekolojik Denge konulu seminer verildi.

TEMA Gümüşlükte Öğrencilerle..
16.06.2010
0
A+
A-


buy Lamisil Gümüşlük Kemal Durmaz İlköğretim Okulunda Öğrenim gören öğrencilere Tema Vakfı’nın Bodrum Gönüllü üyelerinden haluk Ortaç Doğu Karadeniz Bölgesi’nin Doğa dengesinin arıcılık üzerindeki etkisini slayt olarak sundu.


 


buy Tadalafil online Haluk Ortaç Karadeniz Bölgesinde kıyı çizgisinden yükselen dağların, vadilerin iklimsel özellikleriyle çok zengin olan ve çeşitli arı florasına sahip olduğunu bu durumun da arıcılık faaliyetleri açısından çok önemli olduğunu belirtti.  


 


Dünyada bir milyon 350 bin ton bal üretildiğini ifade eden Haluk Ortaç, “Türkiye’de ise yılda 50–60 bin ton bal üretiliyor.38 bin aile arıcılık yaparken, sadece 10 bin aile geçimini arıcılıktan sağlıyor. Avrupa’da yüksek verim elde edilmesi için kolonilerde bulunan damızlık ana arılar her yıl değiştiriliyor” dedi. Yanlış arıcılık uygulamaları ve olumsuz iklim koşulları nedeniyle son iki yılda yüzde 50’yi geçen koloni kaybı oldu. Bal üretimi düştü, ihracat durdu, ithalat başladı. Bu durum Tema’nın başlatmış olduğu Kafkas ana arı üretimini bir kez daha arttırdı diye konuştu.


 


Seminere katılan öğrencilere Tema Vakfı’nın hazırlatmış olduğu “Suyunu Boşa Harcama “ konulu el broşürlerinden dağıtıldı. Dağıtılan Broşürlerde Türkiye’de suyun çok fazla kullanıldığı ve bunların nasıl engellenebileceği konusunda bilgi verildi.


 


Anti Fungal

Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet TİRE yaptığı açıklamada “Çevre ve Doğa bilincinin genç yaşta oluşması için öğrencilere bunun gibi bilgilendirme seminerleri yapmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin geleceğini teminat altına almak için öğrencilerimize her türlü imkânı sağlamalıyız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.