Bodrum Gündem

Yuvarlakçay Direnişine Devam..

Yatırımcı firma çekileceği beyanatını vermesine rağmen, projeye devam ediyor.

Yuvarlakçay Direnişine Devam..
16.06.2010
0
A+
A-

Muğla İl Temsilciliğimizin Yuvarlakçay’daki yurttaş direnişinin devam ettiği, yatırımcı şirket tarafından kamuoyuna çekilecekleri beyanatı verilmiş olmasına rağmen Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından Afken AŞ’ye verilmiş olan elektrik üretim lisansının geri çekilmemiş ve halen projenin savunmasının yapılmış olduğunun duyurulması üzerine PMO Yönetim Kurulu davanın takipçisi olmaya karar verdiğini bildirdi.


Peyzaj Mimarları Odası  Yönetim Kurulu bildirisi; Buy Prozac


YUVARLAKÇAY GEÇİLMEZ…!


YUVARLAKÇAY DAVALARINA MÜDAHALE ETTİK. cheap Paxil


Afken AŞ tarafından Muğla İli, Köyceğiz İlçesi‘ne bağlı Yuvarlakçay üzerinde yapılması planan ve kamuoyunda Yuvarlakçay Hidroelektrik Santrali Projesi olarak bilinen proje ile ilgili yöre yurttaşları Mehmet AKAT, Mahmut YORULMAZ, Durali ARSLAN, İsmail YILDIRIM, Mustafa DAŞGIN, Cemal SIKKIN ve Berna BABAOĞLU ULUTAŞ tarafından Muğla 1. İdare Mahkemesi‘nde açılan ; Muğla İli, Köyceğiz İlçesi, Yuvarlakçay üzerinde yapılması planlanan 3.40 MW gücündeki Yuvarlakçay Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali projesi ile ilgili verilen 21.1.2008 tarih, 262 sayılı ÇED olumlu işleminin iptali davası ile Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Beyobası İşletme Şefliği görev alanında kalan orman mülkiyetindeki 138.173,79 m2lik alanın Muğla İli, Köyceğiz İlçesi, Yuvarlakçay üzerinde yapılması planlanan Hidroelektrik Santrali (regülatör, iletim kanalı, yükleme odası, dolu savak, cebri boru ve santral yeri) için 6831 sayılı Orman Kanunu‘nun 17. maddesinin 3. fıkrası uyarınca Beyobası Enerji Üretim AŞ adına 5.7.2055 tarihine kadar orman kesim izni verilmesine ilişkin işlemlerin iptali davasında  Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği‘ne bağlı Odamız‘ca davacı yurttaşlar yanında davaya katılmak üzere müdahale edilmiştir. 14.6.2010 tarihi itibariyle Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi eli ile Muğla 1. İdare Mahkemesine gönderilen başvuru ile yöre yurttaşlarınca açılan davalarda Mahkemece keşif ve bilirkişi incelemesine kadar yürütmenin durdurulmasına karar verilmiş olan davanın keşif ve bilirkişi incelemesi öncesinde müdahale talebimizin kabulü ile keşif ve bilirkişi incelemesine katılmak isteğimiz belirtilmiştir.


Söz konusu kararın alınmasında Odamız Muğla İl Temsilciliğinin,  Yuvarlakçay‘daki yurttaş direnişinin devam ettiği, yatırımcı şirket tarafından kamuoyuna Yuvarlakçay‘dan çekilecekleri beyanatı verilmiş olmasına rağmen Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından Afken AŞ‘ye verilmiş olan elektrik üretim lisansının geri çekilmemiş ve davanın savunmaları dahilinde halen projenin savunmasının yapılmış olduğunun duyurulması önemli olmuştur.


Yuvarlakçay ve çevre ekosistemi, Avrupa Peyzaj Sözleşmesi kapsamında Türkiye‘nin korumakla yükümlü olduğu en önemli ekosistemlerinden birisidir. Herhangi bir bütüncül planlamadan yoksun olarak alınan karar ile yörede santral yapılmasının çevresel etkilerinin olumlu olduğuna dair izin ile bu izne bağlı olarak yatırımcı şirkete 55 yıl orman kesim izni verilmesinin kamu yararı ve yöre yurttaşlarının su hakkı talepleri ile bağdaşmadığından hareketle Muğla Valiliği ve Orman Genel Müdürlüğü‘nü bir an önce proje ile ilgili izinleri iptal etmesi yönünde uyarıyoruz.


buy misoprostol

Dava ve haklı ve onurlu direnişleri sürecinde Yuvarlakçay yöresi yurttaşlarının yanında olduğumuzu belirtiyoruz.  YUVARLAKÇAY GEÇİLMEZ…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.