Bodrum Gündem

Konacıkta Atık Yağlar Enerjiye Dönüşecek…

Konacık Belediyesi tarafından çevreye verilen zararı önlemek amacıyla atık yağların toplanması ve tekrar ekonomiye kazandırılması için hazırlanan protokol 24 Haziran 2010 Perşembe günü düzenlenen bir basın toplantısı ile imzaladı.

Konacıkta Atık Yağlar Enerjiye Dönüşecek…
25.06.2010
0
A+
A-

Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun ile Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Atık Yağ Planlama Sorumlusu Hasan Hıraoğlu arasında imzalanan protokol toplantısına Konacık Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri, Petrol Sanayi Derneği Atık Yağ Proje Destek Elemanı Serdar Bekdemir, Sanayi Esnafı ve Belediye Yetkilileri katıldı. order Cytotec online


cheapest Asacol Konacık Belediyesi ilk etapta Küçük Sanayi Sitesi’nde, “Atık yağların toplanması ve geri kazanımı” için PETDER ile imzaladığı protokolle başlattığı kampanyada, insan sağlığını ve çevreyi tehdit eden atık yağların toplanmasını denetim altına alınmayı amaçlıyor.

Buy Prozac no prescription

Çevreye ve insan sağlığına duyarlı bir yerel yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun şunları söyledi.


“ Konacık Küçük Sanayi Sitemizin inşaatının tamamlanması ile birlikte yaklaşık %80 oranında esnafımız işyerlerine taşındılar ve faaliyetlerine devam etmektedirler. Sanayi Sitemiz beklediğimizden çok daha hızlı faaliyete girdi ve bu anlamda başta Sanayi Yönetimimize, esnaf arkadaşlarımıza, buradan hizmet alan vatandaşlarımıza bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Demek ki doğru hizmetler yapıldığında, doğru projeler üretildiğinde halk da bunu fark ediyor ve yapılan yeni sistem içerisindeki yerini alıyor. Bu çok sevindirici bir olay ve buranın sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi, buradaki atıkların depolanması, çöplerin bertarafı bir düzen ve sistem dâhilinde hizmetlerin üretilmesi önem arz ediyor. Bunlardan bir tanesi ve en önemlisi de atık yağlardır. Bugün biz burada Çevre Bakanlığımızın lisans vermiş olduğu Petrol Sanayi Derneği ile atık yağların toplanması ve geri kazanımı ile ilgili 30 Temmuz 2008 tarihinde yayınlanan yönetmelik gereği bir protokol imzalıyoruz. Böylelikle artık Küçük Sanayi Sitesi’nde atık yağlar düzenli bir şekilde depolanacak..”

PETDER Sorumlusu Hasan Hıraoğlu atık yağlar ile ilgili yaptığı sunumda; dernek ile ilgili genel bilgiler, kuruluş amacı ve faaliyetlerini anlatırken, atık yağların ne olduğu, atık yağların tehlike nedenleri, hangi atık yağın hangi kategoriye girdiği, atık yağların kullanım alanları, atık yağların geçici depolanması ile atık yağların çevreye, suya, toprağa, havaya ve çöpe karışmasıyla birlikte insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsetti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.