Bodrum Gündem

Yunanistan adaları için yatırımcı arıyor

Ekonomik krizdeki Yunanistanın Egedeki 6 bin kadar adanın bir kısmını satışa çıkaracağı ya da uzun süreliğine kiralayacağı belirtiliyor.

Yunanistan adaları için yatırımcı arıyor
27.06.2010
0
A+
A-

isotretinoin online

purchase Indocin online buy Valtrex online no prescription İngiltere′de yayımlanan The Guardian gazetesinin haberine göre, satış listesinin başında ′Yunanistan′ın beyaz incisi′ olarak adlandırılan ünlü turistik Mikonos adası da var. Üçte birinin Yunan hükümetine ait oluğu adayı lüks bir turizm merkezi yapacak yatırımcı aranıyor.

Hükümetin yatırımcılarla pazarlığı sürdürdüğü adalardan biri de Rodos. Bu adada Rus ve Çinlilerin turizm yatırımı yapmak istediği ve Chelsea′nin sahibi Rus milyarder Roman Abromoviç′in de ilgilenenler arasında olduğu öne sürülüyor.

Yunanistan′a adaları satması tavsiyesi ilk kez kredi musluğunu açmasını beklediği Almanya′dan gelmişti. Alman politikacılar Yunanistan′a tarihi eserlerini ve hatta ülkenin simgesi Akropolis′i elden çıkarmasını dahi teklif etmişlerdi.

Yunanistan′ın binlerce adasından yalnızca 227′si yerleşime açık. Bu adalara altyapı ve diğer hizmetlerin verilmesi de Yunan hükümetinin bütçesini zorluyor. Gazetenin haberine göre, Yunanistan hükümeti adaların satışı ya da uzun vadeli kiralanmasıyla bu bölgelere yabancı yatırımcıları çekebilmeyi, böylece de yeni iş imkânları oluşturulmasını umuyor

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.