Bodrum Gündem

Kocadon: Eğlence yerlerinin 23.59da kapatılması turizmi sekteye uğratır

Mehmet Kocadon, geçtiğimiz günlerde Ardahanda açıklama yapan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlunun açık alanlardaki eğlence yerlerinin 81 ilde uygulamaya konulması planlanan saat 23.59da kapatılması konusunda, makamında bir açıklama yaptı.

Kocadon: Eğlence yerlerinin 23.59da kapatılması turizmi sekteye uğratır
30.06.2010
0
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaptığı açıklamada, uygulamanın hayata geçmesi halinde; zaten pek de iyi gitmeyen turizm sezonunun büyük sekteye uğrayacağını belirtti.

Başkan Kocadon’un açıklaması şöyle: misoprostol tablets
“Biz Bodrum Belediyesi olarak Çevre Müdürlüğümüzü kurduk ve Sayın Valimizden de denetleme yetkisini aldık. Denetimlerimizi halen sürdürmekteyiz, hatta bar işletmecisi pek çok arkadaşımızı çağırıp gerekli uyarıları yaptık. Onlar da şu anda tedbirlerini aldılar. Özellikle böyle kararlar alınırken turizm bölgelerindeki yerel yöneticilerden de görüş alınıp, kararların ona göre verilmesi daha doğru olur kanaatindeyim. Turizmin olmazsa olmazı eğlence, dinlencedir. Bodrum’a baktığımızda, geçmişten günümüze gelen bir bar kültürü vardır. Hatta Avrupa’da Bodrum’u pazarlarken, ünlü diskoları ayrı ayrı satıyorlar. Bu bir değerdir ve eğlence kültürü Bodrum’u Bodrum yapmaktadır. Turizm içinde de eğlence kültürünü yok sayamayız. Bodrum bir turizm bölgesidir. Bunu kabullenmek gerekmektedir. Mümkün olduğu kadar ikinci konutların yükünü azaltmalıyız. Tabii ki dinlemek için gelen insanlarımıza saygımız var. Zaten belediye olarak biz tedbirlerimizi aldık, yani açma kapama saatlerini ona göre belirlerdik. Şu anda da uygulanan bu sistemde herhangi bir sorun yaşamıyoruz. Emniyet güçlerimiz ile birlikte kurumların denetlemelerini iyi bir şekilde yapıyoruz. Bodrum’da da bu anlamda şikâyetlerde yüksek ölçüde azalma var. Şikayet aldığımız zaman ekibim anında müdahale ediyor. Sayın bakanımızın bu açıklamasından sonra biz Bodrum Belediyesi olarak esnafımıza gerekli yardımı ve toleransı elimizden geldiği şekilde kanunlar çerçevesinde yapacağız, ama sonuçta yetki Bakanımızın elinde. Hiç değilse buradaki esnafı da yerel yönetimleri de muhatap alıp, özellikle turizm bölgesindeki yönetimler ile koordineli bir şekilde çalışma yapılıp, ona göre bir karar almasını yeğlerdim. Ben, Bodrum Belediye Başkanı olarak, belediyeden ayrılmam, giyinmem, yemeğe oturup kalkmam ve bir mekana gitmem zaten 23.59’u buluyor. O zaman benim, Belediye Başkanı olarak elime bir borazan alıp yat borusu çalmam lazım ki bunu kendime yediremem. Biz her zaman birlik beraberlik içinde çalışmaya hazırız. Kurallara uymaya da hazırız, ama mümkün olduğu kadar medeni çerçeveler içinde birbirimizin hakkını koruyalım. Medeni çerçeveler içerisinde mücadelemizi verelim. Fikir alışverişinden kaçmayalım. Çünkü gerçekten Bodrum’un geçim kaynağı turizmdir, turizm de hizmet sektörüdür. Bu sektör eğlenceyi de kapsamaktadır. Bunları yok sayarsak Bodrum esnafımız ve halkı ayakta duramaz ve geçinemez. Onun için biz Çevre ve Orman Bakanımız ile bu konuda birebir çalışmaya hazırız. Yürürlüğe konulmaya çalışılan bu kararda yaptırımlar çok ağır. İlk olarak 15 gün kapatma ve para cezasıyla başlıyor. Tabi bir esnafımızın işletmesinin 15 gün kapatılması esnafı çok zor durumda bırakır. En canlı sezonumuz 75 gündür. Bu 75 gün zarfında bir işletmeyi 15 gün kapatırsanız ona ne kadar zarar verirsiniz, düşünün.”

Cytotec online

brand Levitra online Basın mensuplarının Bakanın ifadesinin uygulamaya nasıl geçirileceği sorusu üzerine Başkan Kocadon “Sayın Bakanımız saat 23.59’da gürültünün biteceğini ve dış mekanlarda müziğin kapatılacağını açık ve net bir şekilde ifade etmişler. Açma kapama zamanı ve ceza yazma yetkisi zaten Bodrum Belediyesi’nin elinde. Tutanaklar geldiği sürece cezalar yazılmaya devam edilecektir ve ne yazık ki cezalarda çok ağır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.