Bodrum Gündem

Mahkumlar ve sanatçılar Kuyucak Koyunu Temizledi…

Milas Kuyucak Koyunda bulunan ve balık çiftliklerinin bölgeyi terk etmesi ile geride kalan çöp ve atıklar sanatçılar ve mahkumlar tarafından birlikte temizlendi.

Mahkumlar ve sanatçılar Kuyucak Koyunu Temizledi…
30.06.2010
0
A+
A-

Zeki Özkeskin/Bodrum Gündem


Muğla Valiliğinin görevlendirdiği mahkumların desteği ile başlayan Kıyı temizliği Bodrum Karya Kültür  ve Sanat Derneği Başkanı opera sanatçısı soprano Gülderen Erdoğmuş Kuyucak köyününe ait olan ancak köylülerin pislik ve atıklar nedeniyle kullanamadıkları koyun temizliği için Muğla valiliğinden destek istemesi ile başladı.


  cheap Baclofen 25 mg


Karsanat Başkanı soprano Erdoğmuş, Muğla Vali Yardımcısı Recep Yüksel den istedikleri destek karşılığından , Muğla Ula açık cezaevinden 10 mahkum ve 2 personeli Kuyucak koyunun temizliği için görevlendirildiğini açıkladı. Soprano Erdoğmuş  500 nüfusu olan ve 200 haneli Kuyucak köy halkının denize girebileceği tek yer olan koyun yıllarca köy halkı tarafından kullanılamadığını balık çiftliklerinin bölgeden uzaklaştırılması ile koyu temizlemek ve halk plajı olarak kullanmak istedikleri bunun içinde temizlemek istediklerini anlattı. Generic Viagra


 


Dapoxetine on line

Bettina Franckenberk isimli Alman uyruklu sanatçı ise 26 yıldır Bodrum da yaşadığını ancak Türkiyede çevre temizliği için ilk yapılacak şeylerden birisi olarak bez poşet kullanmanın teşvik edilmesi ve naylon poşetlerin ise yüksek fiyatla satılarak kullanımını teşvik edilmemesi gerektiği söyledi.


 


Sanatçılar ile Mahkumların birlikte başladığı kıyı temizliğinin ilk gününde çok sayıda çöp toplandı. Yıllardır biriktiği görülen çöp ve atık malzemelerin bir temizlenmesi için bu çalışmanın en az üç gün daha devam edeceği belirtildi.


 


Muğla Ula açık cezaevinden gelen mahkumlar adına konuşan Tahir Saygılı “Valilik tarafından görevlendirildik. Çevre çok kirletilmiş. Yıllarca da el değmemiş. Bize elimizden geldiği ölçüde görev verildiği sürece gönüllü olarak buradayız. Doğayı insanlara kazandırmaya çalışacağız. Çok güzel bir doğa var burada bu nedenle dikkat edilmesi ve korunması lazım ” dedi.


 


 Karsanat Başkanı Gülderen Erdoğmuş ise Karya Kültür ve Sanat Derneği olarak, sanata ve kültüre verdiğimiz değer ve hizmetlerimizin yanı sıra, doğaya ve çevremize de duyarlı olmayı bir görev biliyoruz. Doğanın bize bahşettiği tüm güzellikler, her geçen gün sorumsuzca tüketiliyor. Bireyler olarak, gelecek nesillere daha temiz bir dünya ve doğal ortam bırakma sorumluluğunun bilinciyle, en azından yaşadığımız yerlerde, tüketmek yerine üretenler, katkıda bulunanlar olabiliriz. Balık çiftliklerinin kaldırılmasından sonra, Kuyucak Koyu kara parçasında, ciddi çöplükler oluştu. Denizde de henüz çiftliklerden kalan artıklar, atıklar mevcudiyetini korumakla beraber, ilk aşama olarak karadan temizlemeyi planladık. Muğla Vali’liği ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, valilik kapsamında yürütülmekte olan “ana karayollarının temizletilmesi” çalışmalarının bir parçası olarak, talebimize olumlu yaklaşıldı. Derneğimiz Karsanat’ın öncülüğünde, Muhtarlık, yerleşik halk, esnafın katkıları,  Kuyucak Koyunu hep birlikte temizleyerek çevremize ve yaşadığımız dünyaya küçük de olsa bir katkıda bulunacağız “ dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.