Bodrum Gündem

Muğla Milletvekili Dr. Ali Aslan Hükümete Yüklendi…

Dr. Ali ARSLAN Karayolları Kanunu üzerine Meclis Genel Kurulunda konuşma yaptı. ARSLAN konuşmasında Göcek Tüneli geçiş ücretlerini ve Muğlanın son açıklanan istatistiklerde kaza sayısında ülkemizde 1.sırada olması konusunu Meclis gündemine getirdi.

Muğla Milletvekili Dr. Ali Aslan Hükümete Yüklendi…
30.06.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Dr.Ali ARSLAN Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Karayolları Kanununun genel gerekçesinde yer alan “Daha önceleri devletçilik anlayışı çerçevesinde kamu kurumları tarafından klasik usullerle…” ifadesine dikkat çekti. ARSLAN, gerekçede yazan bu ifadeyle hükümetin, devletçilik ilkesini küçümsediğini ve bugüne kadar devletçilik anlayışıyla yapılan fabrika, otoyol ve köprülerin satışının gelirlerinden medet umduğunu vurguladı.

how to buy Plan B

esomeprazole online  


MUĞLALILAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI DEĞİL Mİ?


ARSLAN konuşmasında Göcek Tüneli’nin halkımızın taleplerini karşıladığını ancak uygulanan fiyat politikasıyla Muğla halkını mağdur ettiğini ifade etti. Ali ARSLAN, Bayraklı-Karşıyaka karayolunda geçişin ücretsiz olduğunu, yine devletin yaptığı Aydın-İzmir arasındaki 100 km’lik otoyoldan ve 3 km’lik Selatin Tüneli’nden geçiş ücreti 2 lira 75 kuruş iken, 860 metrelik Göcek Tüneli geçiş ücretinin 3 lira olduğunu bu durumun açık bir adaletsizlik olduğunu ifade etti. İki tünelin teknoloji ve kalite bakımından eşdeğer olmadığını, Selatin tünelinin daha kaliteli olduğunu belirten ARSLAN, “ Başka illerde, bölgelerde durum farklıyken neden Muğla halkı bu fiyatla karşı karşıya bırakılıyor? Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil miyiz? Bu soruların cevabını hükümet vermelidir. Bakanlık işletmeciyle, firmayla görüşerek bu yanlışlığı ortadan kaldırmalıdır” dedi.


 


HÜKÜMETİN YANLIŞ UYGULAMALARININ FARKINDA OLAN MUĞLA HALKINA BEDEL ÖDETİLİYOR…


ARSLAN, Göcek Tüneli geçiş ücretlerinin vicdanları sızlatan bir uygulama olduğunu, konuyla ilgili çözüm önerilerini hükümete ilettiğini ancak hükümetin en küçük bir çaba dahi göstermediğini belirtti. ARSLAN, “Bölge halkı müthiş bir tepki duyuyor niye bizde böyle diye. Sayın Bakana ulaştırdım, defalarca soru önergesi verdim ama henüz bu ücretin makul seviyelere çekilmesi konusunda bir çalışma -sanıyorum müteahhitle yapılan sözleşme buna engel- yapılamadı. Mesela kullandığımız köprülerde, diğer başka otoyollarda bir uygulama var OGS, KGS diye, aynı yoldan birkaç defa geçmek zorunda kalan, defalarca aynı ücreti ödemek zorunda olanlara kartlı geçiş sistemi tanınarak hiç olmazsa fiyatta birazcık bir indirim yapılıyor. Bu talebimiz de özel sektör tarafından -yıllardan beri dile getiriyoruz- maalesef hayata geçirilemedi. Muğlalılar adına, hatta -turizm bölgesi bildiğiniz gibi- sadece Muğlalılar değil, bütün Türkiye, bütün dünya vatandaşları bu geçidi kullanıyor, tüneli kullanıyor onlar adına fiyatın düşürülmesini talep ediyorum” dedi.


 


HÜKÜMETİN YAPMADIĞI VEYA YAPAMADIĞI YATIRIMLAR NEDENİYLE MUĞLA TÜRKİYE’NİN EN ÇOK KAZA YAŞANAN İLİDİR…


ARSLAN konuşmasında İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre kaza sayısı bakımından Türkiye’nin 1.ilinin neden Muğla olduğunun da hükümet tarafından araştırılmasını ve gereken önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. ARSLAN konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Muğla bildiğiniz gibi Türkiye′nin yer altı-yer üstü zenginlikleri açısından çok önemli bir ili. Turizm geliri açısından İstanbul ve Antalya′dan sonra üçüncü sırada ama kamu hizmetlerinin Muğla′ya gelmesi, özellikle bu yollar konusunda maalesef yetersizdir. Açıklanan istatistik sonuçlarına göre, 1 milyon nüfusa, trafik kazası sayısına göre 3.007 kaza ile Muğla Türkiye birincisi. Hem Muğla, Türkiye ekonomisine büyük katkılarda bulunacak hem de yapılamayan yatırımlar ya da yanlış yatırımlar ya da geç kalan yatırımlar nedeniyle de trafik kazalarında Türkiye 1.si olmak zorunda kalacak? Bu büyük bir çelişkidir. Bu nedenle Ulaştırma Bakanlığının kara yollarının kalitesinin artırılması ve duble yol yapımının Muğla′da hak ettiği düzeyde yapılması konusunda daha duyarlı davranmasını bekliyoruz” dedi.

order misoprostol online
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.