Bodrum Gündem

ÇATLAK TESTİ…

03.07.2010
0
A+
A-

Evvel zaman içinde kalbur saman içinde yoksul ülkenin birinde yaşlıca bir bilge yaşarmış.

Eski günler ya işte. Elektrik yok. Çeşme yok. Bırakın çeşmeyi evlerin yakınlarında su bile yok. Bilge de ne yapsın?  Her gün boynuna dayadığı kalın sopanın iki ucuna astığı testilerle dereden su taşırmış evine.


 


Gel zaman git zaman bu testilerden birinin yan kısmında çatlak oluşmuş. Yaşlı bilge çok severmiş testilerini çatlak da olsa birini diğerinden ayırmazmış. Zamana bırakmak istemiş durumu. İçten içe çatlak testinin de yayarlı olabileceğini düşünürmüş üstelik. Diğeri ise hiç kusursuz iyi görünümlü hatta genç görünüyormuş ve her seferinde bu kusursuz testi adamın doldurduğu suyun tümünü taşır, ulaştırırmış eve.


 


Ama her seferinde  yaşlı boynunda taşıdığı testilerden çatlak olanı eve yarım; diğeri dolu olarak varırmış. Aylarca  her gün bu şekilde geçmiş. Bilge her iki testiyi suyla doldururmuş ama evine vardığında sadece 1,5 testi su kalırmış. Kusursuz, çatlak olmayan testi vazifesini mükemmel yaptığı için çok gururlanırmış. Purchase Retin-A


 


Fakat zavallı çatlak olan kusurlu testi, çok utanıyormuş. Doldurulan suyun sadece yarısını eve ulaştırabildiği için de çok üzülüyormuş. Aradan bir iki yıl geçmiş. Sonunda bir gün, görevini yapamadığını düşünen çatlak testi dayanamamış dere kenarında bilgeye şöyle demiş:

“Kendimden utanıyorum. Şu yanımdaki çatlak nedeniyle, sular eve gidene kadar akıp gidiyor. Çok üzüyorum seni. Beni bırak taşıma artık. Kendine işe yarayan sağlam bir testi al.”


 


Adam gülümseyerek dönmüş testiye; “Göremedin mi? Yolun senin tarafında olan kısmı çiçeklerle dolu. Fakat diğer testinin tarafında hiç yok… Çünkü ben başından beri senin kusurunu, çatlaklığını biliyordum. Senin tarafına çiçek tohumları ektim.. Hergün o yolda ben su taşırken,sen farkında olmadan onları suladın. İki senedir o güzel çiçekleri toplayıp masamı süslüyorum. Senin sularınla büyüyen çiçekler onlar. Sen kusursuz olsaydın, o çatlağın olmasaydı evime böyle güzellik ve zarafet veremeyecektim” diye cevap vermiş.


 


 Bir Çin atasözü “kusursuz iki insan vardır”der. “Biri ölmüştür, diğeri de doğmamışır.” İmkansızlığı anlatan ilginç bir okadar da çarpıcı bir sözdür bu.…Öyleyse hayatın bir parçasıdır kusur. Farkında olsak da olmasak da her birimizin kendine has kusurları vardır.  


 


Yaşamda farklılıktan kaynaklanan güzellik olarak algıladığınız örneklere bir kez daha dikkatle bakalım. Aslında bu güzelliklerin bazılarının, kusur diyebileceğimiz unsurlar olduğunu fark ederiz. Kusur bir gerçektir ama ona nasıl baktığımız en az kusurun kendisi kadar önemlidir. buy levonorgestrel


 


Bu anlamda ben bir çatlak testiyim!. Ya siz ? cheap Lasix

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.