Bodrum Gündem

CHP: Bu Canlar Boşa Yanmadı..

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütü bir basın açıklaması ile Sivas Katliamı ile ilgili görüşlerini açıkladı.

CHP: Bu Canlar Boşa Yanmadı..
03.07.2010
0
A+
A-

prices of Combivent

Değerli basın mensupları;


Sevgili partililerim.


         Bu gün yüreğimiz Sivas’ta atıyor, şimdi orada olmak vardı. Şimdi orada olmak ve CHP heyetiyle, bütün demokratlarla 17 yıl önce bugün orada yakılan canların aziz hatırasına karanfil bırakmak vardı.


         Değerli arkadaşlarım bugün hamaset nutukları atılacak bir gün değildir. Bu gün hıncımızı ve kinimizi büyütme günüde değildir. Bu gün BANAZ lı koca Pir Sultanın dediği gibi;


         Koyun beni hak aşkına yanayım


         Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan


         Yolumdan dönüpte mahrumu kalayım


         Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan


 


         Kadılar müftüler fetva yazarsa


         İşte kement, işte boynum asarsa


         İşte hançer, işte kellem keserse


         Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan


 


         Pir Sultan’ım arşa çıkar ünümüz


         Oda bizim ulumuzdur-pirimiz


         Hakka teslim olsun garip canımız


         Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan


 


Diyerek davamıza sarılma günüdür. Mücadele azmimizi büyütme, cumhuriyetimize, ülkemize sahip çıkma, inancımızı yüceltme günüdür.


         Ben yanmazsam, sen yanmazsan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa diyerek ölüme giden aydınlarımızda aynen bunu isterdi.


         17 yıl önce bugün canlarımız diri diri yakıldı. Hala canımız yanıyor, yüreğimiz kanıyor. 17 yıl önce bugün “devrim kendi çocuklarını yedi” faşist ve gerici çakal sürüsü bu ülkenin aydınlarını, aydınlık yüzünü diri diri ateşe verdi. Madımak’ta yakılan bu ülkenin geleceğiydi, bu ülkenin “kurucu iradesi” ydi, madımakta yakılan pir sultanlar ölüme gülerek gitti. Onları yakan “Hızır paşalar” sa belediye başkanıydı, emniyet müdürüydü, çakal sürüsüne “gazanız mübarek olsun” diyen Hızır paşalar milletvekili bile yapıldı. Ama hiçbir zaman insan değildiler, olamadılar. Tekbir getirerek sözüm ona din adına, İslamiyet adına cana kıyanlar, 12 yaşındaki çocuktan 62 yaşına kadar olan bu ülkenin aydınlarını yakanlar, diri diri yakanlar nasıl insan olabilirler ki? Sivas’ta o gün kara çarşaf, kara sakal tekbir getirerek uluyordu.


         Değerli basın mensupları;


 


         Dedim vatanmı, dedi ilimdir buy Accutane online

Natrexone Buy

         Dedim bülnülmü, dedi gülümdür,


         Dedim nesimi çimen, dedi kulumdur,


         Dedim satarmısın, dedi ki yok yok


Bu dizenin yazarı bu vatanı satmayandı, satmayanların diliydi. Nesimi Çimen’di. Bilemezdi ki vatanı satmak genel geçer kural olmuş. Bilmiyordu ki vatanı satmayanı yakıyorlar…İnanın bilseydi tebessüm ederek değil, kahkaha atarak giderdi ölüme. Bu vatan Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da akan kanlarla, Maraş’ta, Sivas’ta yakılan canlarla vatandır.


         Bu vatan Gulbettin Hikmet Yar’ın önüne diz çökerek, Yasin El Kadı’ya kefil olarak, dışarıda van minüt deyip, içerde yes pliz diyerek vatan değildir. Bu vatan teröristlere kahraman, demokratlara terörist muamelesi yapanların bütün çabasına rağmen de vatan olmaya devam edecektir. Kamuoyu önünde efelenip, gizli görüşmelerle af dileyenlere rağmen de tam bağımsız Türkiye var olmaya devam edecektir. Bu canlar boşa yanmadı… o akan şehit kanları boşa akmadı. Atamıza sözümüz var bu sevda bitmeyecek, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.


         Değerli basın mensupları;


AKP’nin kurduğu korku imparatorluğunun sonu gelmiştir. Bu ülkenin bütün demokratları bu çatının altında toplanmaya başladı ve toplanıyor. Bizleri çetin bir mücadele dönemi bekliyor. O nedenle Demokrasi Haftası etkinlikleri çerçevesinde 9 Temmuz günü, yani demokrasi haftasının son günü oasis kültür merkezinde demokrasi haftası etkinlikleri kapsamında Pir Sultan Derneği genel başkan yardımcısı sayın Kemal BÜLBÜL’ün konuk olacağı bir etkinliğimiz var. Bütün demokratları davet ediyorum.            

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.