Bodrum Gündem

Bodrumun Sorunlarını Anında Meclise Taşıdilar..

CHP Milletvekilleri Bodrum Eğlence sektörü sorunlarını dinlediler, anında Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıdılar..

Bodrumun Sorunlarını Anında Meclise Taşıdilar..
07.07.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem  Order Tadalafil


Geçtiğimiz cumartesi günü Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığında yapılan “CHP Eğlence Sektörü Sorunlarını milletvekilleri düzeyinde dinlemişti. Toplantıya CHP Muğla Milletvekilleri Dr. Ali Arslan, Fevzi Topuz, CHP İl Başkanı Süleyman Uslu ve CHP İlçe yönetimi ile Eğlence Sektörü temsilcileri katılmıştı.


 


CHP Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan aradan geçen iki gün içinde Bodrum eğlence sektörü temsilcilerinin verdiği brifingi değerlendirerek Turizm Bakanına soru önergesi verdi. CHP milletvekillerinin bu önemli konuda hemen harekete geçerek çözüm aramaları sektör temsilcileri tarafından övgü ile karşılandı. Eğlence sektörü temsilcilerinin verdiği bilgileri ve sorunlarını açık bir dil ve kararlılıkla meclise taşıyan CHP Milletvekili Dr. Ali Arslan’ın soru önergesi şu şekilde;


 


 


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA


 


Aşağıda yer alan soruların Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.07.07.2010


 

purchase Lithium

Dr. Ali ARSLAN


Muğla Milletvekili


Natrexon price  


Çevre ve Orman Bakanlığı’nın gece 24’den sonra müzik yayınının kısıtlanmasını öngören uygulamasıyla; 1 milyon 200 bin yabancı turist sayısı ile Muğla ilimize gelen yerli turistin %62’sini,yabancı turistlerin ise %42’sini ağırlayan ve ülkemiz turizminin başkenti sayılan Bodrum’da ciddi sorunlar yaşanmaya başlanmıştır. TÜRSAB araştırmasına göre; yabancı turistlerin %58,5’i eğlence turizmi amaçlı ülkemize gelmektedir. Yapılan araştırmalara göre; eğlence turizmi amaçlı ülkemize gelen turist sayısı son 5 yılda gözle görülür oranda artış göstermektedir. Ayrıca Bodrum ilçemiz, büyük oranda eğlence sektörünün katkılarıyla vergi sıralamasında 38.sırada yer almaktadır. Çevre Bakanlığı’nın uygulamasıyla; hem bu büyük turizm potansiyelinde ciddi azalmalar yaşanacak, hem de eğlence sektöründe faaliyet gösteren işletmeler mağdur olacaktır. Bu kısıtlamayla birlikte başta eğlence sektöründe hizmet veren 1000’in üzerinde tesis ve burada istihdam edilen 8 bin kişi ve diğer yan sektörler olumsuz etkilenmektedir. Bodrum ilçemize dinlence ve eğlence amaçlı gelen turistlerin eşit oranda haklarının gözetilmesi gerekmektedir.


 


 


1-Çevre Bakanlığı’nın uygulamasıyla açık ve yarı açık alanlarda yapılan müziğe yasaklama ve saat sınırlaması getirilmektedir. Özellikle yaz aylarında nüfusu büyük ölçüde artan ve gece 24’ten sonra eğlence hayatının hareketlendiği Bodrum için bu uygulamanın esnetilmesi amacıyla bir girişiminiz olacak mıdır?


 


2-Bodrum ilçemiz hem eğlence hem de dinlence turizmi bakımından önemli bir bölgemizdir. Gürültüyü önleme yönetmeliğiyle dinlence amaçlı gelen turistlerin hakları korunurken, eğlence amaçlı gelen turistler açısından adaletsizlik yaşanmaktadır. Ülkemize büyük katma değer sağlayan eğlence sektörünü korumak ve geliştirmek ve bu amaçla Bodrum’a gelen turistlerin tercihlerini de dikkate almak amacıyla bir çalışmanız olacak mıdır?


 


3-Gerek tarihi özellikleri nedeniyle yeni kapalı mekanların yapımının zorluğu, gerekse iklim koşulları nedeniyle Bodrum ilçemizde kapalı mekan sayısı yok denecek kadar azdır. Çevre Bakanlığı’nın uygulamasıyla Bodrum’da eğlence hayatı için yeni kapalı alanların yapımı, ilçenin görünümünü, tarihi ve mimari yapısını nasıl etkileyecektir?


 


4-Çevre Bakanlığı, yasak ve sınırlamalara 4 Haziran 2010’da son şeklini vermiştir. Tam da turizm sezonunun açıldığı bu tarihte işletmeler gereken kriterleri yerine getirememiş ve ağır cezalar nedeniyle mağdur olmuştur. En azından bu turizm sezonunda uygulamanın sonlandırılması, işletmelere bir sonraki sezonda gereken koşulları yerine getirebilmesi için ek süre öngören ve bir çalışma yapacak mısınız?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.