Bodrum Gündem

İç Turizmde fiyatlar yüzde 17 arttı

Alanya, Kuşadası-Didim, Marmaris-Dalaman, Side-Manavgat, Ayvalık ile Kemer bölgelerindeki tesislerin fiyatları ortalamanın üzerinde arttı.

İç Turizmde fiyatlar yüzde 17 arttı
07.07.2010
0
A+
A-

İç pazar için yüksek sezonun başlangıcı olan orta öğretim okullarının kapanmasıyla birlikte otellerin geceleme fiyatları ortalama yüzde 17 arttı.

Ekin Grubu Araştırma Birimi’nin gazetelere verilen ilanlar üzerinden yaptığı incelemede okullar kapanmadan önceki fiyatlar ile okullar kapandıktan sonraki fiyatları karşılaştırdı.

Ekin Grubu Araştırma Birimi’nin tesislerin iç turizm pazarına yönelik fiyatları üzerinden yaptığı “Yurtiçi Seyahat Pazarı Fiyat Analizleri” çalışmasına göre, incelemeye alınan 93 tesisten 65’i okulların açık olduğu dönemde göre fiyatlarını artırırken, 3 tesis fiyatlarını düşürdü, 25 tesis ise fiyatlarını değiştirmedi.




Ekin Grubu Araştırma Birimi’nin gazetelere verilen ilanlarda yer alan fiyatlar baz alınarak Türkiye genelinde her bölgeden toplam 93 tesis üzerinden yaptığı incelemede Alanya, Kuşadası-Didim, Marmaris-Dalaman, Side-Manavgat, Ayvalık ile Kemer bölgelerindeki tesislerin fiyatları ortalamanı üzerinde arttı.

Bu arada Bodrum, Lara, Belek ve Çeşme’deki tesislerin fiyatlarındaki artış  geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye ortalamasının altında kaldı.


Okullarını kapanması, yüksek sezona girilmesiyle
hangi bölgede fiyatlar ne kadar arttı? (%)



































buy Topamax



buy valacyclovir



 Bölgeler


Ortalama


fiyat artışı (%)


Ayvalık


24,7


Kuşadası-Didim


24.1


Alanya


23,2


Toplam


17,9


Marmaris-Dalaman


17,7


Side-Manavgat


17,7


Kemer


17.1


Bodrum


16,3


Lara


15,1


Belek


12,9


how to buy Plavix Çeşme-Özdemir


11.0

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.