Bodrum Gündem

BODRUM ULUSAL BASINI UYARIYOR…

Son günlerde ulusal basında Bodrum hakkında çıkan yazılara istinaden aşağıdaki kurumlar bir basın bildirisi kaleme almış ve ilk aşamada Ulusal Basının Bodrum temsilcileri ve yine ulusal basının genel yayın yönetmenlerine gönderilmiştir.

BODRUM ULUSAL BASINI UYARIYOR…
08.07.2010
0
A+
A-

Bodrum, her yıl ağırladığı milyonlarca yerli ve yabancı turistle Türk ve Dünya turizminin en önemli marka destinasyonlarından biridir. 5000 yıllık tarihsel birikimi, dünyanın yedi harikasından biri olan Mausoleum, dünyanın en önemli su altı arkeoloji müzesi ve  tarihin babası Heredot’u ile medeniyetler diyarı olmuş Bodrum, bugün de Halikarnas Balıkçısı, Neyzen Tevfik, Sanat Güneşi, güler yüzlü halkı, doyumsuz güzellikteki koyları, muhteşem iklimi ve benzersiz turistik işletmeleriyle Türk turizminin yüz akı olmaya devam etmektedir.


 


Turizm, Bodrum için en önemli sektördür. Binlerce işletme, on binlerce çalışanı ile ülke turizmine büyük katkı sağlanmakta ve bu sayede Bodrum, vergi tahakkukunda bir çok ili geçerek 38 sıraya yerleşmektedir.


 


Son günlerde çok üzülerek ifade etmeliyiz ki, bazı köşe yazarları tarafından Bodrum hakkında asılsız iddialar gündeme gelmekte ve bunlar da Bodrum turizmini ve ticari yaşamını olumsuz etkilemektedir. Kimsenin bu tip haberlerle, alın teriyle çalışarak kriz etkilerini azaltmaya ve evine ekmek götürmeye çalışan turizm emekçilerinin bu emeklerini heba etmeye hakkı yoktur. Bodrum, herkesin kendi Bodrum’unu yaşadığı, ülkemizde özgürlüklerin en özgür yaşandığı bir yurt köşesidir. Tabii ki kurallar ve kanunlar çerçevesinde!


 


Bodrum’da herhangi bir içki yasağı olmadığı gibi her işletme ruhsatında belirtilen ticari faaliyetini kurallar çerçevesinde ifa etmektedir. Kuralların olmadığı bir yerde sağlıklı bir turizm faaliyetinden söz edemeyiz, bu sebeple turizmde hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik olarak Bodrum’da da ticaret ve turizm kanunlar çerçevesinde yürümektedir. Yiyecek içecek ve eğlence işletmelerinin ruhsatlarında belirtilen ticari faaliyeti çerçevesinde saat kaça kadar açık kalabileceği belirlenmiştir. Bir restoran faaliyet sürdürdüğü bölgeye göre saat 02:30’a kadar açık kalabilmekte bir disko veya bar ise saat 04:30’a kadar açık kalabilmektedir. Ve hatta tamamen ses izolasyonu ve teknik donanımı sağlanmış kapalı eğlence mekanları 24 saat açık kalabilmekte ve müzik yapıp içki satabilmektedirler. Tabii ki Bodrum’a sadece eğlenmeye değil dinlenmeye gelen misafirlerimiz de vardır. Bu sebeple restoran ve kafelerin belli saatten sonra diskoya dönmesi engellenmektedir.


 


Bizler Bodrum’un sivil toplum örgütleri olarak basın kuruluşlarımızdan Bodrum ile ilgili konularda bizlerden objektif bilgileri almalarını talep ediyoruz. Yalan yanlış, abartılı veya eksik bilgilerle yapılmış haber ve yorumların Bodrum ticari ve sosyal yaşamına son derece onarılmaz zararlar verdiğini düşünüyoruz. Telefonlarımız her zaman açıktır ve Bodrum adına her türlü katkıyı yapmaya hazırız. Basınımızı 5000 yıllık ülke mirası olan Bodrum’a daha duyarlı yaklaşmaya davet ediyoruz.


buy Propranolol

 

Saygılarımızla,

 


Bodrum Belediyesi


Bitez Belediyesi


Göltürkbükü Belediyesi


Gümüşlük Belediyesi


Ortakent Belediyesi


Turgutreis Belediyesi

Bodrum Ticaret Odası


IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi buy Albendazole online


BODER


BOYTAV




BODRUM GÜNDEM Gazetesi olarak bizde imzamızı atıyoruz…

buy Professional Viagra
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.