Bodrum Gündem

Katı Atık İçin Kökten Çözüm…

Muğla Valisi Fatih Şahin, çevre sorunları yaratan önemli bir konuda atılan adımın, aynı şekilde devamının da getirilmesiyle, 11 Belediyenin katı atık sorununun kökten çözüleceğini söyledi.

Katı Atık İçin Kökten Çözüm…
08.07.2010
0
A+
A-

Şimdiye kadar, Bodrum Yarımadası’ndaki 11 Belediyenin çöp ve atıklarını “Vahşi Depolama Sistemi” Dapoxetine in pharmacies ile doğaya atmaları sonucu ortaya çıkan, çeşitli çevre sorunlarının, yeni yapılacak “Katı Atık Bertaraf Sistemi” ile daha çağdaş ve kesin bir çözüme kavuşturulması hedefleniyor. 

Uluslararası Cetco İberia firmasıyla, Bodrum Altyapı Hizmet Birliği arasında, firma yetkilileriyle Hizmet Birliği adına dönemin Muğla Valisi Ahmet Altıparmak arasında imzalanan “Bodrum Yarımadası Katı Atık Yönetim Planı ile Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Mevcut Vahşi Döküm Alanlarının Rehabilitasyonu Projelerinin Hazırlanmasına İlişkin İşbirliği Protokolü” çerçevesinde hazırlanan projelerin, Valilikte yapılan toplantıda tanıtımı yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Muğla Valisi Fatih Şahin, “Bodrum Yarımadası’ndaki 11 Belediyenin katı atık sorunun çözümüne ilişkin önemli bir adım atılmış, Bodrum Alt Yapı Hizmet Birliği ile Uluslararası Cetco Firması arasında imzalanan protokol çerçevesinde atılan bu adımın ilk ayağı tamamlanmıştır. Önemli olan, bu adımın devamının getirilmesi ve Bodrum Yarımadası’ndaki 11 Belediyenin katı atık sorununun çözüme kavuşturulmasıdır. Bu konuda katkıda bulanan ve emek harcayan tüm kişi ve kuruluşları içtenlikle kutluyorum cheap Prozac ” şeklinde konuştu.

where can i buy Plavix
 

Toplantıya katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da, “Bodrum Yarımadası’ndaki 11 Belediyenin katı atık sorunun acilen çözülmesi gerekmektedir. Beklemeye kesinlikle tahammülü yoktur. Şimdi her belediye, doğaya vahşi depolama ile atıklarını atmaktadır. Bu da Bodrum’da çeşitli çevre sorunlarının doğmasına neden olmaktadır” dedi.

Muğla İl Özel İdaresi Su Kanal Hizmetleri Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Orhan Bahçecier tarafından da, mevcut durum ve yeni yapılması planlanan katı atık tesisleri hakkında bilgisayar ortamında bilgi verdi.

Toplantıya Cetco firması yetkilileriyle, Bodrum Yarımadası’ndaki Belediyelerin Başkanları, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Sabahattin Avcı ve İl Çevre ve Orman Müdür Vekili Kamil Karakaya da katıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.