Bodrum Gündem

Golf ve Kanser…

Golf Sahası Yöneticileri Daha Yüksek Kanser Oranlarıyla Karşılaşıyorlar..
Kaynak: Amerikan Endüstriyel Tıp Dergisi, 29(5):501-506, 1996

Golf ve Kanser…
09.07.2010
0
A+
A-

Golf Sahası Yöneticileri Daha Yüksek Kanser Oranlarıyla Karşılaşıyorlar…


Kaynak: Amerikan Endüstriyel Tıp Dergisi, 29(5):501-506, 1996


 


Golf Sahası Yöneticisi olarak çalışmanın dört çeşit kanserden ölme riskini önemli ölçüde artırdığı bulundu – bu kanser çeşitleri: beyin kanseri, lemfoma (Hoçkin olmayan lemfoma, HOL), prostad ve kalın bağırsak kanseri. Tüm Amerikada 1970 ve 1992 yılları arasında ölen 686 Amerikan Golf Sahası Yöneticileri Derneği üyeleri üzerinde bir araştırma yapılmıştı. Golf Sahası Yöneticilerinin Beyin kanseri oranı (Amerikan) ulusal ortalamasının iki mislinden fazla, Hoçkin olmayan lemfoma da ulusal ortalamanın 2 mislinden fazla bulunuyor. Prostat kanseri ulusal ortalamanın 3 misline yakın ve büyük bağırsak kanseri de ulusal ortalamanın 1,75 katı olarak tesbit ediliyor. Araştırmacılar pestisitlere maruz kalan diğer meslek gruplarında da benzer şekilde yüksek Hoçkin olmayan lemfoma, beyin ve prostate kanser ölümleri ve ortalamanın üstünde sinir sistemi hastalıklarından ölümler olduğuna dikkat çekiyorlar.


  buy Valtrex online no prescription


Drs. Kross, B.C., Burneister, L.F., Ogilvie, L.K., Fuortes, L.J.,


Department of Preventive Medicine Health, University of Iowa


 


Florida Üniversitesi ve Güney Florida Üniversitesi Tıp Kütüphaneleri’nin derlediği, pestisitler ve kanser ile ilgili tıp araştırmalarının özetlerine ve kaynaklara ulaşmak için “Kimyasal Pestisitler ve Sağlık üzerinde etkileri” başlıklı internet sayfasına get cheap Cialis Soft www.chem-tox.com/pesticides bakabilirsiniz.


 


Orjinal Makale


Golf Course Superintendents Face Higher Cancer Rates


SOURCE: American Journal of Industrial Medicine, 29(5):501-506, 1996


Working as a Golf Course Superintendent has been found to significantly increase the risk of dying of  four cancer types including – brain cancer, lymphoma (non-Hodgkin′s lymphoma, NHL), prostate and large intestine cancer. A study was conducted of 686 deceased members of the Golf Course Superintendents Association of America from all U.S. states who died between 1970 and 1992.  Brain cancer rates for the Superintendents was found to occur at over twice the national average, while non-Hodgkin′s lymphoma also occurred at over twice the national average.  Prostate cancer occurred at nearly 3 times the national average and large intestinal cancer occurred at 1.75 times the national average.  The researchers stated that a similar pattern of elevated NHL, brain and prostate cancer mortality along with excess deaths from diseases of the nervous system has been noted previously among other occupational groups exposed to pesticides.


isotretinoin online Drs. Kross, B.C., Burneister, L.F., Ogilvie, L.K., Fuortes, L.J.,
Department of Preventive Medicine Health, University of Iowa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.