Bodrum Gündem

Ukrayne ile çalışan Karya Tur Battı

Karya Turun sahibi Hakan Ekinci, şirketin içinde bulunduğu sıkıntıları aşmak için uzun süreden beri yaptıkları çalışmaların sonuç vermemesi üzerine, işbirliği yaptığı otelleri arayarak artık operasyonlara devam edemeyeceğini bildirdi.

Ukrayne ile çalışan Karya Tur Battı
09.07.2010
0
A+
A-

Ukrayna ile çalışan tur operatörlerinden Karya Tur, içinde bulunduğu mali sıkıntıyı aşamayarak iflas etti. İflas eden Karya Tur’un şu anda otellerde bulunan müşterilerinin tatillerini tamamlayarak ülkelerine dönmelerinin sağlanacağı bildirildi.

Karya Tur’un sahibi Hakan Ekinci, şirketin içinde bulunduğu sıkıntıları aşmak için uzun süreden beri yaptıkları çalışmaların sonuç vermemesi üzerine, işbirliği yaptığı otelleri arayarak artık operasyonlara devam edemeyeceğini bildirdi.


TÜROFED: Müşterinin suçu yok, sorumlu olan tur operatörüdür

Karya Tur’un operasyonların durdurması üzerine büyük bölümü Antalya ve çevresindeki
tesislerde tatil yapan müşterilerin tatillerini tamamlaması ve ülkelerine geri dönüşünün nasıl sağlanacağı soruları gündeme geldi.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi yurttaşlarının mağdur edilmemesi için Bakanlık ve ilgili birimlerin konuyla ilgilenmesini istedi.

Konuyla ilgili turizmgazetesi.com’a bilgi veren Türkiye Otelciler Federasyonu  (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, böyle durumlarda otelcilerin muhataplarının müşteri değil işbirliği yapılan tur operatörü olduğuna dikkat çekerek, Karya Tur iflas etse de otellerdeki müşterilerinin tatillerini tamamlaması noktasında bir sorun yaşanmayacağını söyledi.


Otelciler yine özveride bulunacak

Bu tür olaylarda faturanın hep otellere çıktığını, buna karşın sorumlunun müşteri olmadığı gerçeğinden hareketle otellerin özveride tesislerinde kalan müşterilerin tatillerini tamamlamalarını sağlayacaklarını belirten TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, “Bu durumlarda müşterinin hiçbir suçu yok. Otelciler gibi başta bakanlık olmak üzere sektörün diğer birimleri, tur operatörleri  ve havayolu şirketlerinin de aynı duyarlılığı göstermesi gerekir” dedi.


AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır: Avrupa′daki sigorta sistemi büyün ülkelerde uygulanmalı

AKTOB Başkanı Sururi Çorabatır, olayın duyulmasıyla birlikte Vali ve İl Kültür Turizm Müdürülğü ile temasa geçerek tatillerini tamamlayıp ülkelerine dönecek Ukraynalıların bu noktada bir sorun yaşamaması için havaalanında bir masa kurduklarını söyledi.


AKTOB Başkanı, bu tür oaylarda faturanın hep otelcilere çıktığını, bu olaylar ile Ukrayna gibi pazarlarda sigorta sisteminin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirterek şöyle devam etti:

“Üyelerimiz yaptıkları kontratlarda karşılarındaki firmaya ne kadar güvenirse güversin sözleşmelerin yasal dayanaklarının da olması gerekir. Avrupa ülkelerindeki geri dönüş sigorta sisteminin bütün pazarlarda uygulanması gerekir. Son dönemde sık sık yaşadığımız bu olaylar üyelerimize ciddi biçimde zarar veriyor. Biz bu zararı ülkemizi imajına zarar gelmesin diye kendi olanaklarımızla karşılıyoruz. Bundan önce olduğu gibi bu olayda da tatil için ülkemizi tercih eden, bunun bedelini tur operatörüne ödeyerek otelimize gelen müşterilerin başkaları yüzünden mağdur edilmemesi için üyelerimiz bir kez daha özveride bulunuyor.”


buy Fluconazole purchase Accutane

Fluoxetine online Levent Aydın: Geri dönüş konusunda yardımcı oluruz

Bu arada kendisi aynı zamanda Ukrayna Antalya Fahri Konsolyou olan Tez Tur Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydın, böyle durumlarda öncelikli sorunun müşterinin mağdur olmamasını sağlamak olduğunu belirterek, sorunu çözümü konusuda kendilerine bir görev düşerse bunu yerine getireceklerini söyledi. Aydın, bu durumlarda otelcilerin yaklaşımının önemli olduğunu belirerek, gelenlerin dönüşlerini yapacak uçakların daha önce planlanmış olduğunu, bu nedenle sorun çıkmayacağını, bununla bsirlikte geri dönüş konusunda bir talep olursa bunu karşılayacaklarını söyledi.


Kalan kişi sayısı bilinmiyor

Ağırlıklı olarak Ukrayna ile çalışan Karya Tur, geçen yıl 80 bini Ukrayna’dan olmak üzere çeşitli ülkelerden Türkiye’ye 120 bin turist getirmişti.
Operasyonlarını durduran Karya Tur’un şu anda Türkiye’de kaç müşterisinin bulunduğu kesin olarak bilinmemekle beraber 2-3 bin kişi olarak tahmin ediliyor. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.