Bodrum Gündem

Günay: Turizm devlet politikamız, Türkiyeyi marka yapmayı hedefliyoruz

Turistik Otelciler, Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliğinin geleneksel yaz buluşması İstanbul Çınar Otelde yapıldı. Geceye, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve turizm sektöründen davetliler katıldı.

Günay: Turizm devlet politikamız, Türkiyeyi marka yapmayı hedefliyoruz
15.07.2010
0
A+
A-

Ketorolac online Turistik Otelciler, Yatırımcılar ve İşletmeciler Birliği′ (TUROB)’nin  ′Yaz Buluşması′ Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve turizm sektörünün önde gelen davetlilerin katılımı ile İstanbul Çınar Otel′de gerçekleştirildi.



TUROB’un Çınar Otel’de gerçekleştirilen yaz buluşmasında konuşan TUROB Başkanı Timur Bayındır, İstanbul’un tanıtımı için yaptıkları faaliyetler ve ilgili projelere katkılarına dikkat çekerek, turizmin  ileri noktalara getirilmesi ve sorunlara kalıcı çözümlerin bulunması ile tanıtım, eğitim, sürdürülebilir turizm ve sürdürülebilir çevre gibi konularda, kamu ve özel sektör olarak işbirliği içinde olduklarını belirtti. Dünyaca ünlü 111 bilim adamı ile Türkiye ve Türk Üniversitelerini tanıtacak olmasının ve 2010 Dünya FIBA Basketbol Şampiyonası′na ev sahipliği yapıyor olmanın önemine değinen Bayındır, turizmin Türkiye′nin geleceği olduğuna vurgu yaptı.




Gecede söz alan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, turizmcilere teşekkür ederek, “Şehre gelen misafirlerimizi ağırlayan otelcilerimizi yürekten kutluyorum. Çünkü onlar turizmi kucaklıyorlar ve bu ülkenin turizmine ciddi katkı sağlıyorlar. Türk misafir perverliğini konuklara aktarma noktasında önemli bir görev yapıyorlar” dedi.



Günay: Türkiye’yi turizmde markaya dönüştürmek istiyoruz buy misoprostol buy Cialis soft tabs
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ise gecede yaptığı konuşmada turizmin marka değerinin yükselmesinde bütün topluma görev düştüğüne işaret ederek, şunları söyledi: “Biz bir turizm ülkesiyiz. Geçen yıl gelen turist sayısını artıran ender ülkelerden birisi olduk. Bir önceki yılı artı ile kapatmakta özel bir örnek oluşturduk. Ama gelen kişi sayısının artması yetmiyor. Gelenlerin mutlu ayrılması, gelenlerin Türkiye′nin tarihsel zenginliğinin farkında olan, Türkiye′nin kökleri derinde ama yüzü gelecekte olan bir ülke şeklinde algılanması hedefindeyiz. Türkiye’yi dünya turizminde bir markaya dönüşmek istiyoruz. Bir kitle turizmi ülkesi, bir kıyı turizmi ülkesi olmak istiyoruz. Misafirlerin ülkelerine döndükleri zaman övgüyle anlatacakları, komşularını yakınlarını gitmeye özendirecekleri bir ülke olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bugün görüyorum ki herkes kendi alanında önemli adımlar atıyorlar. Koruma, kullanma konusunu içselleştirerek eğitim faaliyetleri veriyoruz. Türkiye′nin geldiği bu noktada sizlerin büyük desteği var. Biz kamu görevlileri olarak kamunun herhangi bir yerinde sorun olduğu zaman çözmek için önemli bir çaba sarf ediyoruz. Özel sektör olarak kim bilir siz hangi emekleri ve sabırları sarf ediyorsunuz? Gerçekten sizin bu sabrınızı ve özverinizi içtenlikle alkışlamak istiyorum. Türkiye′nin geldiği bu nokta sizlerin özverili çalışmalarınızın sonucudur. Bunu beraberce daha iyi bir yere götürmeye çalışacağız. Ben en başından bakanlığımın turizm girişimcisinin önünü açan bir birim olması gerektiğini en başından beri sizlerle paylaşıyorum. Bu alanda mesafeler aldığımızı düşünüyorum. Geçen yıl kriz yılında biz 3 tane gündemli Ekonomik Koordinasyon Kurulu Toplantısı yaptık. Ticaret, Maliye, Ulaştırma Bakanlıklarının da katıldığı ve konusu sadece turizm olan toplantılar yaptık. O toplantılarda ne konuşulduysa yerine getirmeye çalıştık. Artık Türkiye Cumhuriyeti için turizm bir temel politikadır. Türkiye′nin turizmde giderek değeri artan bir ülke haline dönüşmesi sadece bizim bakanlığımızın bir işi değildir, hükümetin bir politikasıdır. Turizm sadece bir ekonomik gelişme alanı değil. Turizm barıştırıcı, geliştirici ve öğretici bir sektördür. Bu boyutu ile turizm bir sosyal gelişme sektörüdür. Dünyanın geleceği turizmde yatıyor.”

Konuşmalardan sonra TUROB Başkanı Timur Bayındır, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay′a bir teşekkür plaketi verdi. Bayındır, ayrıca geceye evsahipliği yapan Çınar Otel Genel Müdürü Esen Çetingül’e de bir palket ile teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.