Bodrum Gündem

Bodrum KOSGEP Sinerji Odağı BODTOda Açıldı..

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından verilen desteklerin işletmelere daha hızlı ve etkin ulaştırılabilmesini sağlamak amacıyla BODTO bünyesinde kurulan KOSGEB Sinerji Odağının açılışı…

Bodrum KOSGEP Sinerji Odağı BODTOda Açıldı..
16.07.2010
0
A+
A-

Kosgeb Bodrum Sinerji Odağı açılışı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa, KOSGEB İdaresi Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB İdaresi Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, Muğla Vali Yardımcısı Faruk Necip Kurt, Muğla Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Haydar Ökten, KOSGEB Denizli Bölge Temsilcisi Turgut Gözen, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Bodto Meclis üyeleri ve BODTO üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.


 


Kosgeb Sinerji odağının açılış konuşmasını yapan Mahmut S Kocadon, konuşmasında; “Bu açılışın önemini ifade edebilmek adına Bodrum ekonomisinin büyüklüğünü ve ülkemiz için önemini sizlerle paylaşmak istiyorum.  Anti Viral Bodrum, her yıl ağırladığı 1 milyon 250 bin yabancı turist ve milyonlarca yerli turist ile hem ülkemizin, hem de dünyanın en önemli turizm markalarından biridir. 5 bin yıllık tarihsel geçmişiyle ve muhteşem doğasıyla yüzyıllardır üzerinde yaşayan insanlara mutluluk ve sevgi dağıtmaktadır.  1970’li yıllarda başlayan turizm olgusu, bölgemizin çehresini değiştirmiş ve günümüzde ülkemizin önemli ekonomik dinamiklerinden biri haline getirmiştir.


 


Bugün Bodrum, başta turizm sektörüyle yatçılık ve hizmet sektöründe ürettiği katma değer ile Muğla ilinde devletin elde ettiği toplam gelirin  % 26.27’sini, yine toplam vergi gelirlerinin % 25.4’ünü tek başına üreterek Muğla ilinin en önemli ekonomik dinamiği haline gelmiştir.


İlimizdeki 76 bin vergi mükellefinin 17 bini Bodrum Vergi Dairesine kayıtlıdır. 6 bine yakın üyesiyle Bodrum Ticaret Odası da bu ekonomik dinamiğin en önemli parçasıdır. Bu sebeple, başta Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Sayın Ali Boğa’ya, KOSGEB İdaresi Başkanı Sayın Mustafa Kaplan’a ve emeği geçen tüm bürokratlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum.  Bu önemli ekonomik dinamiğe bir ivme de siz kazandırdınız. Bundan sonra sinerji odağımız sizlerin de desteğiyle başta en önemli sanayi sektörümüz olan yatçılık sektörüne, ki bu sektörümüz 12 ay faaliyet gösteren, çalışanları ve tedarikçileriyle 3000’e yakın kişi ve kuruma katma değer sağlayan, bölgemizin en önemli sektörlerinden biridir ve son yasal düzenlemelerle ilgi alanını daha da genişleterek, artık sadece sanayide değil, turizm ve hizmet sektöründe de katkılarını en üst düzeyde küçük ve orta ölçekli işletmelerin kullanımına sunmaya başlayan KOSGEB ile üyelerimizi buluşturma ve onların bilgiye ve kaynağa en kısa yoldan ulaşmalarını sağlamaya çalışacaktır.


  buy Lamisil online

buy Premarin

Bu durum, özellikle Bodrum gibi bu sektörlerin yoğun olarak faaliyet gösterdiği bir bölgede geleceğimize çok büyük faydalar sağlayacaktır. Kurumlar arasındaki işbirliğini en üst düzeyde tutarak bu sektörlerimize bilgiye ve kaynağa ulaşma yönünde en önemli destekleri bugünden itibaren daha etkin bir şekilde verebilme şansına kavuşuyoruz” dedi.


 


Sinerji Odağının açılışında konuşan KOSGEB İdaresi Başkanı Sayın Mustafa Kaplan’da konuşmasına BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon’a teşekkür ederek başladı. “KOSGEB’in hizmet sektöründeki değişimini ve hizmet verebilmenin önemini algılayıp KOSGEB Bodrum Sinerji odağını Bodrum’da açmak için müracaat eden BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon’a teşekkür ediyorum. Kamu ve özel sektörün sinerjisini anlayan, birlikte hizmet vermenin güzelliğini yansıtan bir açılıştayız” diyen Kaplan, 2009 yılında yapılan kanun değişikliği ile  KOSGEB’in sadece imalatçı kobilere değil, hizmet ve ticaret erbabı kobilere de destek veren bir kurum olduğunu söyledi. “Artık kamudaki yönetim anlayışı bir yönetişim anlayışına geçiyor. Artık konfeksiyon tarzı standart destek modellerimiz yok, artık terzi usulü bir hizmet anlayışı içindeyiz. Proje, Ar-Ge, İnovasyon, işirliği ve güçbirliğine önem veren bir yaklaşım getirdik” dedi.


 


Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Sayın Ali Boğa ise konuşmasında, KOSGEB’i kobi odaklı bir kurum haline getirdiklerini ve artık çözüm üreten, sorun çözen bir yapıya kavuşturduklarını dile getirdi. “Yenilenin, yenilmeyin” diyen Ali Boğa, “dünyada bir koşu var ve biz yavaş koşanlardan hızlı değil, en hızlı koşanlardan daha hızlı koşmak zorundayız” dedi.


 


KOSGEB bir finans, kredi kurumu değildir, KOSGEB  bundan sonra sizin dertlerinize, nasıl iş yapacağınıza, işlerinizi ve kendinizi nasıl geliştireceğinize danışmanlık yapacak diyen Ali Boğa, 81 ilde KOSGEB il müdürlükleri olarak hizmet vereceklerini ancak sağlıklı bir büyüme için yavaş hareket ettiklerini söyledi. Bodrum’un lokomotif sektörlerinden Kültür balıkçılarının ve yat imalatçılarının çok önemli hizmetleri ve bir o kadar da sorunları olduğunu dile getiren Ali Boğa, “beraber olduktan sonra çözülmeyecek sorun yoktur. Bizim birbirimizi anlamaya ve dinlemeye çalışmamız lazım. Tüm sorunları bu şekilde çözebiliriz dedi ve Bodrum’un acil olarak yat özel ihtisas organize sanayi bölgesi ya da yat imalatçıları küçük sanayi sitesine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.


 


Konuşmalar sonunda heyet BODTO KOSGEB Sinerji Odağının açılış kurdelesini kesti ve KOSGEB Sinerji Odağı Bodrum Ticaret Odası bünyesinde hizmete başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.