Bodrum Gündem

Aksona Türk Bayrağını Akdenizde Dalgalandırdı..

Bodrumun son süngercisi Aksona lakaplı Mehmet Baş eski süngercilerin yolundan çıktığı Akdeniz turundan geri döndü.

Aksona Türk Bayrağını Akdenizde Dalgalandırdı..
17.07.2010
0
A+
A-

cheap doxycycline

Zeki Özkeskin/Bodrum Gündem


Baş:Sünger avlamak Akdeniz de serbest,  Türkiyede de yasak kalksın. Beş kişilik mürettebatı ile Bodrum da 2 Haziran tarihinde düzenlenen bir  töreni ile uğurlanan ve  Akdeniz’e dümen tutan Aksona Mehmet maceralarla dolu yolculuğundan geri  döndü.  Aksona, Akdenizde dalgalandırdığı Türk Bayrağını kendisine destek olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon′a hediye edeceğini söyledi.


 


Akdeniz’de ziyaret ettiği limanlarda Türk bayrağını dalgalandıran ve Türk süngercisi olarak karşılanan Asona Mehmet büyük ilgi gördüklerini anlattı. Özellikle İtalya’nın Sicilya adasında yaşadığı misafirperverlik ve dostluk karşısında çok mutlu olduğunu, Sicilya’da denizciler anısına düzenlenen şenliğe katıldığını,  Buy Prozac no prescription büyük bir heyecanla anlatan Aksona Mehmet “Nerede bir Sicilyalı ile karşılaşsam lokmamın yarısını severek Sicilyalı  ile paylaşırım” dedi. Yunanistan’ın Kalimnos adasında aldığı bilgiler ışığında Sicilya ya giden Aksona Mehmet ve ekibi özellikle Pantaleria adası açıklarında zengin sünger yatakları bulduklarını ve sünger avlamanın oralarda yasak olmadığını söyledi.  Aksona Mehmet Akdeniz gezisi sırasında çok sert hava koşulları ve akıntılardan fırsat buldukça dalarak sünger çıkardığını sadece Tunus ta kaldığı süre içinde büyük zorluklar ve tedirginlikler yaşadığını  kaydetti.


 


Colchicine without prescription

18 metre boyundaki “aksona mancorna” isimli ahşap tirhandil tipi teknesi ile uğradığı limanlarda Türk bayrağını dalgalandıran Aksona Mehmet ülkemizde de uzun yıllardır avlanması yasak olan süngerlerin üzerindeki yasağın kalkması gerektiğini bir kez daha


hatırlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.