Bodrum Gündem

Latin Amerikadan Anadoluya İnsanın Birlikteliği

Turgutreis La Blanche Resort Otelde, 16 Temmuz Cuma günü sanatçı Sevestetin eserlerinden oluşan sergi açıldı. İdart Sanat Galerisinin yaz etkinliklerinden biri olan sergi, Latin Amerikadan Anadoluya İnsanın Birlikteliği adını taşıyor.

Latin Amerikadan Anadoluya İnsanın Birlikteliği
17.07.2010
0
A+
A-

Bodrum Gündem Haber fluconazole without prescription


37 yıl Amerika’da yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen ve Bodrum’da yaşamaya başlayan sanatçı Sevestet, yerel motifler taşıyan işlerini sergiliyor. Sanatçının yapıtlarındaki, ilk bakışta Anadolu insanına ait olduğu düşünülen motif ve figürler, dünyanın neresinden olursa olsun, insanın iç dünyasının benzer bir şekilde yaşama yansıdığının birer örneği gibi duruyor.

İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi resim bölümünde eğitim alan, hocası Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun da asistanlığını yapan sanatçı, Türkiye’deki lisans eğitiminden sonra New York’ta sanat eğitimine devam etmiş, New York üniversitesinde ders vermiştir. Amerika’ya “Amerikalı” yerlilerin sanatını tanımaya, yok olan uygarlıkların izlerini sürmeye giden sanatçı; özellikle Latin Amerika kültürünü incelemiş, buradaki ülkelere yaptığı gezilerden oldukça etkilenmiştir. Bu ilkel sanata duyduğu ilgi, sanatçının yapıtlarında da kendini belli etmiştir.   buy Sildenafil Citrate


La Blanche Otel’de sergilenen eserlerinde bu etkileri açıkça görmek mümkündür. Sanatçının geleneksel resim/pentür anlayışından uzak, kabartma etkisi vererek oluşturduğu işlerinde, dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın, teknoloji tarafından kuşatılmadıysanız, doğayla barışıksanız, konuştuğunuz dil farklı da olsa, yaşamınız benzer olacaktır düşüncesi saklıdır. Sanatçının yaptığı eserler, tülbent kullanılarak, Anadolu’ya ait oyalar kullanılarak oluşturulmuş. Özel bir teknikle yaptığı işlerinde, kabartma etkisi vererek, farklı malzemeleri de resmine dahil etmiş Sevestet.


Eserlerinde, primitif sanata olan yakınlığını tekrar vurgularcasına, yaşamı gerçek anlamıyla içselleştiren sanatçı bizim de farklı kültürlerin birlikteliğini içselleştirmemize olanak sağlıyor. Pek çok şeyi yüzeysel yaşayan ve görmezden gelen 21. yüzyıl insanına dejenere olmuş kültürel unsurların kaostan öteye gidemeyeceğini söylüyor belki de. Buy cheap Accutane


Kültürlerin kaynaşma noktası olan Bodrum’un, en büyük otellerinden La Blanche Otel’deki bu sergi, görsel bir şölen yaşatmanın yanı sıra “From Latin America to Anatolia: We Are The Same People” başlığı ile otele gelen yerli ve yabancı turistlerin bir hayli ilgisini çekecek nitelikte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.