Bodrum Gündem

BODRUMDA TURİZM ÇALIŞANLARI VE ALKOL…

18.07.2010
0
A+
A-

Bodrumda kaliteyi yükseltelim derken ummadık bir problemle karşılaştım.

Yaz mevsimi gelince dostlar, akrabalar Bodrum’a tatile gelmeye başladılar. Biz de sanki sorumluymuş gibi turizm sektörüyle ilgili eleştirilerine cevap vermek zorunda kaldık.  Bu eleştiri ve şikayetler arasında çarşı esnafı arasında Türkçe konuşamayan garip görünümlü kişiler, saç sakal birbirine karışmış uykusuz ve perişan görünüşü personel, kazılmış yollar, işaretlenmemiş asfaltlar, hatta (alay ettiler) yanlış çizilmiş asfaltlar gibi bizim de bildiğimiz sorunlar bulunmaktaydı ama bir problem var ki bunun üzerinde uzun uzun düşünmek lazım.


  buy methocarbamol


Bu eleştiri de: otellerde ve restoranlarda çalışan personelin hatta işletme sahibinin alkollü olduğu, sırnaşık, gayri ciddi ve istenmedik kadar samimi olmaya çalışan şekilde servis yaptıkları şeklindeydi.


brand Kamagra online  


Turizm sektöründekiler iyi bilir, personelin içkili, tıraşsız, üstü başı dağınık bir şekilde servis yapmasına izin verilmez. Ama patronun dahi içkili olduğu anlatılınca bu prensibe Bodrum’da bazı işletmelerde pek önem verilmediğini anladım.


 


Bazı tesislerde servis elemanı müşteriye yakın davranır, adını söyler ve misafirin kendisini adıyla çağırabileceğini belirtir hatta o da müşteriye adıyla hitap etmeye yeltenir. Bu alışılagelmiş bir davranıştır ama müşteri istemezse onu rahatsız edecek kadar samimi davranmaya çalışmak doğru değildir. Hele personelin alkollü olması saatli bomba gibi bir şeydir.


 


Tanıdığım bazı işletme sahipleri var. Bu kişiler sadece para kazanmak için değil aynı zamanda hobileri olduğu ve yıllarca hayalini kurdukları için Bodrum’da otel veya restoran açmışlardır. Maksatları zevk aldıkları bir işi yapmak ve aynı zamanda hoş vakit geçirmektir. Bu kişilerin içki aldıklarını biliyordum. Müşterinin farkında olmamasını veya hoş karşılamasını umuyordum ama anlaşılan öyle olmamış Ya içkinin ayarını kaçırmışlar, ya da müşteri kalitesinin seviyesi yükselmiş.


  buy Valtrex

Turizm tesislerini denetlemek, eksikleri konusunda uyarmak, hijyen ve servis konularında eğitmek üzere çalışan bir çok firma var ama bir de tesis sahiplerinin davranışlarını belirlemek, bazı temel kaideleri korumak için uyarıda bulunmak gerekiyor galiba. Bodrum’un kalitesini yükselteceksek buna önce kendimizden başlamamız gerekiyor.

 

Yazarın tüm Sektörel Yorum ve Makalelerine www.celalgursoy.wordpress.com blogundan erişebilirsiniz.
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.