Bodrum Gündem

Ramazanda iç pazarda düşüş beklenmiyor

Bu yıl Ramazan ayının turizminde en yoğun olduğu aylara denk gelmesinin talebi önemli oranda etkilemesi beklenirken, iç pazarın gözde tatil beldelerindeki turizmciler, talepte beklenen düşüşün endişe verecek boyutta olmayacağını vurguladı.

Ramazanda iç pazarda düşüş beklenmiyor
20.07.2010
0
A+
A-

Baykal: İç talepte büyük düşüş olmaz
Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Zeynep Sipahioğlu Baykal, ilçedeki otellerin ağustos ayı yabancı rezervasyonlarının şimdiden dolduğunu açıklarken iç turizmde de beklendiği gibi büyük bir düşüş yaşanmayacağını kaydetti.


Geçmiş yıllardan farklı olarak yerli turistlerin tatili ağustostan temmuza aldığını belirten Baykal, ağustosta yerli turist sayısında yaşanacak düşüşün olumsuz yorumlanmaması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu; “Herkesin kafasında soru işareti var, ′Acaba Ramazan′da turizm olumsuz etkilenecek mi?′ diye. Dış turizmde her şey normal. Rezervasyonlar normal trendinde gidiyor. Ağustos ayı İngilizler sayesinde doldu. İç turizmde de öyle beklenildiği gibi büyük bir düşüş yaşanmayacak. Bunu erken rezervasyon sayılarından gördük. Evet geçmiş senelere göre elbet ki ağustos ayında bir düşme yaşanacaktır. Ama yerli turistler zaten ağustos tatillerini temmuza kaydırdı. Toplamda temmuz ve ağustos rezervasyonları geçen yıllarla aynı, belki fazla olacak. Kaldı ki Ramazan ayında oruç tutanlar da tatillerini yapabilecekler.”


 


Ağustosta yerli turiste hizmet vermek isteyen otellerin Ramazan ayı için hazırlık yaptığını da sözlerine ekleyen Zeynep Sipahioğlu Baykal, otellerin müşterilerini mağdur etmemek sahur ve iftar programları hazırladığını açıkladı. Menülerde olmamasına rağmen oruç tutan müşterileri için otellerin menülerine sahur yemeklerini eklediğini ifade eden Baykal, “Oteller tamamen müşteri odaklı çalışıyor. Bütün oteller sahur ve iftar tercihlerini koyuyor menülerine. Hatta bazı oteller Ramazan için özel eğlence programları bile yapacak.” bilgisini verdi.


 


Torunoğulları: sorun olmaz


Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Torunoğulları, Ramazan dolayısı ile otellerin tamamen yabancılarla çalışabileceğini söyledi.


Aynı zamanda Orka Otel′in de sahibi olan Torunoğulları, Fethiyeli turizmcilerin Ağustos’u Mayıs’tan sattığını açıkladı. “Yerli pazarın o dönemde taleplerinin düşmesi otelcileri rahatlatacaktır.” diyen Torunoğulları, “Bu dönemde zaten otellerimizin tamamı dolu olacak. Otellerin yerli pazara oda ayrılacağını pek zannetmiyorum. Bütün otelciler en erken otelini doldurmaya çalışıyor. Bunun için de Nisan, Mayıs aylarında rezervasyon alıyorlar.” dedi.


 


cheap Viagra

get Paxil Barut: düşüş birkaç puan olabilir


Side-Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, Ramazan ayının sezon ortasına gelmesinin turizmi etkilemeyeceğini söyledi.


Barut, 16 Temmuz itibariyle Side destinasyonunda otellerinin dolululuk oranının yüzde 95′inin üstüne çıktığı bilgisini verdi. Bölgeye gelen turist yoğunluğunu; başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa, İskandinav, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ve Rus turistler oluşturduğunu belirten Barut; bu sene İngiliz, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya ve Macarlarda gözle görünür bir artış olduğunu kaydetti.


  Topamax online


Ramazan′ın yerli turizmi olumsuz etkileyeceğini zannetmediğini belirten Barut, “Yerli turist sayısında belki bir kaç puan düşüş olabilir. Yerli müşterisi olan otellerimiz Ramazan ayında konuklarının rahat bir şekilde oruçlarını tutmaları için sahur servisi yapacak. İbadetlerini huzurlu bir şekilde yapmaları için düzenleme yapacak. Yerli müşterisi olmayan otellerde de doluluk oranının sezon sonuna kadar devam edeceğini umuyorum.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.