Bodrum Gündem

Rixos, Ramazanda iç pazarda yüzde 30 daralma bekliyor

Rixos Hotels Markadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Başak Erel, ramazan ayında iç pazarda yüzde 30luk azalma beklediklerini, bunu da Avrupalı ve Rus turistlerle telafi edeceklerini söyledi

Rixos, Ramazanda iç pazarda yüzde 30 daralma bekliyor
22.07.2010
0
A+
A-

Rixos Hotels Markadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Başak Erel, “Misafir profilimiz çok çeşitlendi. Ağırlıklı olarak Rusya, İngiltere, Bağımsız Devletler Topluluğu, Türkiye, Batı ve Doğru Avrupa, Orta Avrupa, Azerbaycan’dan oluşan misafir kitlemiz var. 50 milletten misafir ağırlıyoruz. Hiç girilmeyen ve önemsenmeyen pazarlarda boy gösterdik. 2010’da misafir sayısında yüzde 30’luk artış hedefliyoruz” dedi. 12 otelde 6 bin kişilik istihdama ulaştıklarını da belirten Başak Erel, çalışan sayısının 2009’da yüzde 67, 2010’da da yüzde 78 oranında arttığını söyledi. Erel, “18 ülkeden çalışanımız var. Yurtdışındaki otellerde de ağırlıklı olarak yerel kişileri çalıştırmaya özen gösteriyoruz” dedi.

Ramazanda daralma olur Lasix no prescription
Başak Erel, Rixos olarak geçen yıl krize karşın yüzde 30 oranında büyüdüklerini belirterek, şöyle konuştu: “Bu yıla da çok iyi girdik. Temmuz ayı çok iyi geçiyor. Antalya’da doluluk yüzde 90’larda. Ağustos ayında da ilk iki hafta dışında doluluklar iyi. Ramazan’da iç pazarda yüzde 30’luk azalma olacak. Bunu Avrupa ve Rusya’yla telafi edeceğiz. Eylül ayından itibaren de iç turizm hareketlenir. Diğer oteller gibi Ramazan ayı konsepti uyguluyoruz. İftar ve sahur yemeklerimiz olacak.”


Lalezar markalaşıyor
Otellerindeki yiyecek-içecek faaliyetlerini markalaştırma kararı da alan Rixos, Türkiye ve yurtdışındaki otellerindeki Türk restoranlarına “Lalezar” adını verecek. Bu markalaşma çalışmaları, arasında Armani Cafe gibi ünlü zincir markaların Rixos otelleri içinde açılmasını da kapsayacak. Başak Erel, şunları söyledi: “Rixos, her şey dahille, lüksü çok güzel birleştiren bir grup. Zincirimiz, yeni otellerle büyümesini sürdürürken, uluslararası marka olma çalışmalarını da hızlandırdı. Armani Cafe gibi üst markalarla anlaşmak istiyoruz. Lüks markaların hepsi otellerimizde olacak.”
Bodrum’daki Rixos otelinde 2011’den itibaren oda-kahvaltı sistemine geçeceklerini de açıklayan Erel, şöyle konuştu: “Bodrum’daki oteli tamamen yeniledik. Bodrum, Avrupa jet sosyetesinin geldiği bir destinasyon. Tesisi, oda kahvaltı konseptine dönüştüreceğiz. İlk denemeyi Bodrum’da yapıyoruz.”
 
Sungate 3500 kişi ağırlıyor fluconazole without prescription Order Furosemide
Rixos’un, Rus Mirax Grubu’ndan işletmesini aldığı Antalya’daki Sungate’in Genel Müdürü Cem Uzan, 1100 odası bulunan otelin 3 bin 500 kişi ağırlayabildiğini belirterek, gecelik fiyatlarının 400-500 TL arasında olduğunu ve iyi bir sezon geçirdiklerini söyledi. Rixos Sungate, 270 dönüm arazi üzerine kurulu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.