Bodrum Gündem

Ege Orman Vakfından ekoturizm projesi

Ege Orman Vakfı, hazırladığı Adım Adım Ekoturizm projesi ile kentte kır turizmi, ekoturizm ve doğa sporları gibi natif turizm dallarının geliştirilmesini amaçlıyor.

Ege Orman Vakfından ekoturizm projesi
30.07.2010
0
A+
A-

Menderes′teki Efemçukuru-Çatalca ve Bornova′daki Karagöl-Kayadibi güzergahlarına doğa yürüyüş parkuru düzenlemesi ve ilgili köylere ekopazar kurulmasının sağlanacağı proje, yöre halkının katılımı ve desteği ile sürdürülecek. Doğal, tarihi ve kültürel mirasın turizme kazandırılmasını sağlamak isteyen vakıf, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)′nın da Turizm ve Çevre Mali Destek Programı çerçevesinde verdiği destek ile Adım Adım Ekoturizm projesini mayıs ayında tamamlayacak.


 


Adım Adım Ekoturizm Proje Sorumlusu Yasemen Bilgili, proje kapsamında belirlenen güzergahlara doğa yürüyüş parkuru yapılacağını, bölge çiftçilerinin ürünlerini satabileceği ekopazarlar kurulacağını, yerli ve yabancı turistlere geziler düzenleneceğini ifade ederek, bölgede ayrıca, ekoturizm ofisleri kurulacağını, tarihi değerler hakkında bilgilendirme levhaları yerleştirileceğini açıkladı.


Accutane online Muscle Relaxant  


Sözleşmesi imzalanan ve gelecek günlerde başlayacak olan proje için seçilen güzergahların zengin bir bitki örtüsüne sahip olduğunu belirten Bilgili, amaçlarının sadece bölgeyi tanıtmak değil, aynı zamanda ekoturizm konusunda farkındalık yaratmak olduğunu vurguladı. Bilgili, seçilen her iki bölgenin de kendine özgü kültürel ve tarihi zenginlikleri bulunduğuna dikkat çekerek, “Tüm bu zenginlikler turizme kazandırılırken, deniz, kum, güneş ve kongre eksenine sıkışıp kalmış olan İzmir′e kır turizmi, ekoturizm ve doğa sporları gibi alternatif turizm çeşitleri kazandırılacak” dedi.


 


Projenin 139 bin TL′ye mal olacağını dile getiren Bilgili, bu miktarın yüzde 75′inin İZKA′nın Turizm ve Çevre Mali Destek Programı çerçevesinde, yüzde 25′inin iştirakçisi Bakioğlu Holding, kalan yüzde 25′inin ise Ege Orman Vakfı tarafından karşılanacağını belirtti. Bilgili, projenin beklenen sonuçlara ulaşması ve sürdürülebilirliğini sağlaması için yöre halkının da katılım ve desteğinin olacağını kaydederek, projeyi Çatalca Tarımsal Sulama Koopretifi, Efemçukuru Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kayadibi Ege Yörükleri Derneği  ve Türkiye Dağcılık Federasyonu başta olmak üzere toplam 11 kurumun desteklediğini açıkladı. Aciclovir online

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.