Bodrum Gündem

Her şey dahil sistemi, tekne turlarını da etkiliyor

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi, Didim Altınkum Gezi Tekneleri Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi yetkilileri her şey dahil gibi sistemlerin getirdiği sıkıntıların tekne turlarına da yansıdığını söyledi.

Her şey dahil sistemi, tekne turlarını da etkiliyor
30.07.2010
0
A+
A-

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Cenger, tekne turlarında da her şey dahil sistemin uygulandığını, bu yüzden fiyatların 10 TL′ye kadar düştüğünü ifade etti. Fiyatların düşmesiyle kaliteden ödün verildiğini vurgulayan Cenger, herşey dahil sistemle kimsenin ayakta kalma şansı olmadığını savundu.


Cenger, Çeşme′de tekne turlarında daha çok haftasonları hareketlilik olduğunu, hafta içi günlük 200-300 olan turist sayısının haftasonu 1500-2000′i bulduğunu bildirdi.


Tekne turlarında krizden dolayı da bir azalma olduğuna dikkat çeken Cenger, düşük fiyatlarla tekne turlarının cazip hale getirilmeye çalışıldığını söyledi. Cenger, son 5 yıldır Çeşme′de tekne turları fiyatlarının hiç değişmediğine işaret etti.


Ramazan′ın da ağustos ayına denk gelmesiyle işlerin olumsuz etkileneceğini belirten Cenger, sözlerine şöyle devam etti: “Dolayısıyla yabancı tur operatörlerine beklenti artıyor. Sahillerde ciddi bir turizm politikası oluşturulmalı. Bu başı boşluğa bir son verilmeli.”


 


Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Üyesi Abdullah Gür, Kuşadası ile Yunanistan′ın Samos Adası arasında hergün 3 feribot seferi düzenlediklerini söyledi. Karşılıklı seferlerin 1 Nisan-30 Ekim tarihleri arasında sürdüğünü belirten Gür, geri kalan 5-6 aylık süreçte ise adeta yaprak kıpırdamadığını dile getirdi. Bunu 12 aya yaymak için 1 gece konaklamalı, akşam yemeği ve feribot dahil 95 avroluk paketi karşı tarafa sunduklarını anlatan Gür, ancak Yunanistan′daki kriz nedeniyle ilgi görmediğini dile getirdi.


Gür, otellerin dünya kupaları zamanında da dev ekran koyarak müşterilerinin otelde kalmasını sağladığını ifade etti. Romanya′dan Bulgaristan′dan kendi otobüsleriyle gelen Avrupalı turistlerin  herşey dahil sistem otellerde konakladığını, tura bile gitmediğini  belirten Gür, düşük gelirli turist grubunun turizme para kazandırmadığını kaydetti.


Gastrointestinal

order misoprostol online  

Propranolol best prices

Didim Altınkum Gezi Tekneleri Motorlu Taşıyıcıları Kooperatifi eski Başkanı Ali Erdem, Didim′de 22 teknenin tur hizmeti verdiğini söyledi. Herşey dahil sistemden, sistemi uygulayan otelcilerin bile rahatsız olduğunu dile getiren Erdem, “Didim′de herşey dahil sistemle otele gelen turistler bu eşsiz koyları gezmek için mutlaka tekne turlarına katılıyor. Bizim otellerdeki herşey dahil sistemle ilgili bir sıkıntımız yok. Bizim en büyük sıkıntımız tur şirketlerinin tekne turlarına da her şey dahil sistem uygulanması konusunda baskı yapmasıdır. Tekne turlarında herşey dahil sistem fiyatı düşürdüğü gibi maliyeti düşürmek için kaliteyi de düşürüyor. Bunu bir türlü  acentalara kabul ettiremiyoruz. Bugün otellerin yanı sıra pansiyonlar bile herşey dahil sistem hizmet veriyor. Bunu istediği için değil, talep bu yönde olduğu için bu şekilde hizmet veriyor. Herşey dahil sisteme bir standart getirilmeli, denetim olmalı. Bu sayede otomatikman fiyatlar yükselecek, daha kaliteli hizmet olacak” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.