Bodrum Gündem

2010 Futbol Dünya Kupasının Gürültüsü

Afrikanın hüzünlü sesi denilen Vuvuzelaları kastetmiyorum. Maçların ardından bazı yıldız oyuncuların yarattığı hayal kırıklığı ile hakemlerin ortaya koyduğu yetersiz performansın yarattığı gürültüyü hatırlatmak istiyorum.

2010 Futbol Dünya Kupasının Gürültüsü
01.08.2010
0
A+
A-

İşe hakemlerle başlarsak bu kadar hatalı kararların alındığı bir turnuva daha olmamıştı. Evet, 1986’da Maradona Arjantin formasıyla İngiltere’ye elle gol atmıştı, 1966’da İngiltere Almanya maçında durum 2-2 iken, Geoff Hurst’un şutu direğe çarpıp yere düşmüş ve dışarı çıkmıştı. Top çizgiyi geçmediği halde İngiltere lehine gol sayılmıştı. 2010’da eleme maçlarında Fransız Henry’nin İrlanda’ya elle attığı gol de çok tartışılmıştı ama hepsinin toplamından daha çok hatayı arka arkaya izlediğimiz 2010 finalleri her halde FIFA başkanı Sepp Blatter’in inadını kırıp futbol hakemlerine yardımcı olacak teknolojinin devreye girmesine sebep olacaktır.


 

misoprostol no prescription

Yeterli performans gösteremedi diye eleştirdiğimiz yıldız futbolcularla ilgili olarak da bence hafifletici sebepler var. Hemen hepsi İtalyan, İspanyol ve İngiltere liglerinde, Şampiyonlar liginde veya UEFA kupası finallerinde oynadıktan sonra hiç ara veremeden direk Afrika’ya uçan bu oyuncuların hala ayakta kalabilmeleri bile bence mucizedir.


Valtrex cheap  


İnsan vücudunun tam performansla çalışabilmesi bir sezon içinde ancak sayılı kez tekrarlanabilir. Şampiyonlar ligi finalini oynamış bir futbolcunun sadece fiziksel değil mental olarak da Afrika’ya hazırlanabilmesi için mutlaka uygun bir dinlenme gerekirdi. Bu gerçeği dikkate almayan organizatörler futbol severlerin hevesini kursağında bıraktı.


 


Dikkat edilmesi gereken bir negatif faktör de maçların oynandığı statların 1800-2000 metre irtifada yer almasıydı. Deniz seviyesinden gelmiş sporcuların burada oksijen borçlanarak aynı performansı göstermeleri fizik kanunlarına aykırı olurdu. 68 olimpiyatlarında Meksiko’da yaşanan şaşırtıcı çöküşler spor bilimi adamları tarafından çok  iyi bilinmektedir. Organizatörlerin ve idarecilerin bunları dikkate almamış olmaları hayret vericidir. Sadece stadyumları dolduran seyircilerin ödediği parayı düşündükleri çok belli oluyor.


  buy isotretinoin


İstisnasız herkesi rahatsız eden Vuvuzelaların sesi için de bir yorum yapmak istiyorum. Afrika sesini dünyaya duyurmak istiyordu. Kendinden sadece maçlar sırasında değil, maçlardan sonra da söz ettirmek istiyordu. İşte bu Vuvuzelalar sayesinde gerçekleşti. Başka hiçbir tezahürat modeli bu kadar başarılı olamazdı. Aradan zaman geçince daha iyi anlaşılacak. Hakemler, çöken starlar unutulacak ama Vuvuzelanın ne adı, ne de sesi unutulmayacak.,


 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.