Bodrum Gündem

Bodrum Yürüyerek Daha Güzel..

BODRUM MERKEZDE SAAT 20.00DEN SONRA TRAFİĞE SON…

Bodrum Yürüyerek Daha Güzel..
02.08.2010
0
A+
A-

Muğla İl Trafik Komisyonu kararınca Cevat Şakir Caddesi, Otogar Kavşağı’ndan, Neyzen Tevfik Caddesi, Hamam Sokak bağlantısına ve Atatürk Caddesi’nin başından, Üçkuyular Sokak kesişimine kadar olan kısımlar deneme amacı ile araç trafiğine kapatılacaktır. purchase orlistat


Bu denemedeki esas amaç, ileri tarihlerde Bodrum’un bazı arterlerini yaz aylarında trafiğe kapatarak turizmin Bodrum’un her sokağına yaya olarak yayılmasını sağlamaktır. Turistlerin Bodrum sokaklarında yürüyerek dolaşmaları bir yandan kentimizin kültürünü daha yakından tanımalarını diğer yandan da esnafın daha fazla para kazanmasını sağlamaktır. buying Viagra online


Cytotec cheap Belirli saatler arasında uygulanacak olan projeyi İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Profesör Doktor Mustafa Ilıcalı ve İSPARK Etüt Plan Proje Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Uğur Özcan geliştirdi. Trafik yoğunluğunun önüne geçmek amacıyla üretilen projede birçok yeni otopark da hizmete girecek. 15 gün deneme süresi ile sınanan proje başarılı olursa, bundan sonraki süreçte de her yıl belli tarihlerde uygulanmaya devam edilecek. Bunun sonucunda Bodrum Merkez’in yoğun araç trafiğinin önüne geçilerek, yayaların alanları genişletilirken, turistlerin Bodrum sokaklarında rahatlıkla dolaşabilmeleri sayesinde esnafa da getirisi yüksek olacaktır.


Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yapılan bu projenin halkımız ve Bodrum’a gelen yerli ve yabancı turistin Bodrum’da rahat dolaşabilmeleri açısından çok önemli olduğunu belirterek şöyle devam etti; “Bildiğiniz gibi yaz aylarında Bodrum merkezde trafik inanılmaz boyutlara ulaşıp yüzlerce metre konvoylar oluşuyor. Bu konvoylar nedeniyle ayrıca tüm yayalar egzoz gazlarının tehdidi altında bulunuyor. Muğla İl Trafik Komisyonu tarafından alınan bu karar uyarınca, İstanbul Bahçeşehir Üniversitesi’nden hocamız, Profesör Doktor Mustafa Ilıcalı gelip bir proje geliştirdi. Kış aylarından beri üzerinde çalıştığımız proje bu yaşanan olumsuzlukları ortadan kaldıracak nitelikte. 15 günlük bir deneme aşamasının ardından, projede başarılı olduğumuzu görürsek, önümüzdeki sezonlarda da bu uygulamayı sürdüreceğiz. Bodrum halkı ve Bodrum’a tatil yapmaya gelen yerli ve yabancı turistler ayrıca yönlendirmelerle alternatif yollara ve otoparklara yönlendirilecek” dedi.


Cevat Şakir Caddesi, Otogar Kavşağı’ndan, Neyzen Tevfik Caddesi, Hamam Sokak bağlantısına ve Atatürk Caddesi’nin başından, Üçkuyular Sokak kesişimine kadar olan kısımlardaki deneme amaçlı araç trafiğine kapatma uygulaması önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek. Bu süreçte kapalı yollarda ticari ulaşım araçları hizmet vermeyi sürdürecektir. Bodrum Belediyesi uygulama sonrasında vatandaşlardan görüş almak amacıyla bir de anket düzenleyecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.