Bodrum Gündem

Trafik Devrimi Başladı..Hedef Dünya Kenti Olmak..

Günlerdir ne olacak diye merak edilen ve Bodrum Gündemini meşgul eden araçların akşam saat 20.00 ile sabah 06.00 arasında Bodrum şehir merkezine girmemesi ve insanların yürüyerek Bodrumu dolaşması uygulaması başladı.

Trafik Devrimi Başladı..Hedef Dünya Kenti Olmak..
03.08.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Başlangıçta çok karışıklık olması, sürücülerin tarfiğe kapatılan bölgeye girmek istemeleri ve ısrar etmelerine karşın, Bodrum Trafik Polislerinin insanüstü gayretleri, sabırlı, hoşgörülü ve kibar davranışları ile başarılı bir şekilde sonuçlandı. Özellikle “Lise Kavşağı” ve “Cezaevi” giriş bölgelerinde aşırı trafik sıkışıklığı bir saat sonra normal düzenine döndü. Belediye ve trafik ekiplerinin önceden hazırladıkları yol ve park işaretleri keşfedildikçe trafik kısmen normale döndü. Trafik polislerinin yol göstermeleri sırasında araç sürücülerinin ve yolcuların tartışmalarına karşın görevli memurların sabırlı ve kibar davranışları herkesin dikkatini çekti. Bazı tatilcilerin özellikle bu davranışlara alışık olmadıkları ve çok şaşırdıklarını ifade ettiler. Bir araç trafik polislerinden birisine hafifçe çarpmasına rağmen polis memurun kibarca “lütfen biraz daha dikkatli olun” diyerek sadece uyarması karşısında bayan sürücü ne diyeceğini bilemedi.


 


Kaymakam Feridun Cemal Özdemir ve Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un araçlarını trafiğe kapalı alan dışında bırakıp yürüyerek gelmeleri, görevlilerden bilgi aldıktan sonra da cadde boyunca Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte caddede yürüdüler.


 


Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon bu konunun 15 yıldan beridir konuşulmakta olduğunu ve kendilerine nasip olduğunu ifade etti. Başkan Kocadon yürüyerek geldiği otagar ışıklarında görevlilerden bilgi alarak gazeteciler şu açıklamayı yaptı.; “Bu uygulamada elbette doğru ve yanlışlar olacak ve üç beş gün içinde ortaya çıkacak. Hiç kimse üzülmesin, sıkılmasın, panik yapmasın bu uygulamayı verilen süre içinde tamamlayacağız. Alınan verilere ve değerlendirmelere göre bu uygulama devam edecek veya iptal olacaktır” dedi.


 


Ticari Taksiler İsyan Etti…


Uygulamada en çok ticari taksiler problem yaşadı. Trafiğe kapalı alanda bulunan ticari taksi duraklarının araçları dışında kalan durakların taksilerinin içeri alınmamasından dolayı taksi şoförleri ve yolcular tepki gösterdiler. Özellikle otellerinden şehir içine ticari taksilerin girebileceğini sanan tatilciler otogar ışıklarında araçlardan inmek zorunda kalmaları tartışmalara neden oldu.


Bodrum’un Hoşgörülü, Sabırlı ve Kibar Polisleri…


Bu tartışmalarda Bodrum Emniyetine bağlı olarak görev yapan trafik polislerinin hoşgörü ve sabırları takdirle karşılandı. Görev yapan tüm trafik polisleri gerek sürücülere ve gerekse yolculara açıklama yaparak çok kibar davrandılar. Bodrum’a tatile gelenlerin trafik polislerinin bu anlayışlı ve sabırlı davranışları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedikleri gözlendi.


Uygulamadaki bu problem ile ilgili olarak Başkan Kocadon yarın Asayiş toplantısında gündeme getireceklerini ve bir çözüm bulunmaya çalışılacağını ifade etti. Kocadon; “15 yıldır yapılmaya çalışılan bir uygulamada elbette hatalar çıkacaktır. Bu da en kısa zamanda çözülecektir. Birilerinin kazanıp, birilerinin kaybetmesi asla kabul edebileceğim bir şey değildir. Biz Bodrum’da “kazan, kazan” anlayışı ile uygulama yaparız.” dedi.


Uygulama Başarısız Olursa?


Uygulamanın birkaç gün içinde başarısız bir durum göstermesi halinde vazgeçilebilir mi sorusuna Başkan Kocadon 15 gün süre ile uygulanacağını, bu süre sonunda değerlendirmeye alınacağını söyledi. Bodrum halkının fikirleri alındıktan sonra karar verileceğini de ifade ederken, bu radikal kararların mutlaka alınması gerektiğini de sözlerine ekledi. Uygulamanın neden sezonun tam ortasında başlatıldığı sorusuna güzel bir soru diyerek şu cevabı verdi; “Böyle bir uygulama ancak sezonun en yoğun olduğu zamanda denenebilir. Başka bir zamanda yapılacak bir denemede tam sonuç elde etmek mümkün değildir. Elbette yorum yapanlar eleştirenler olacaktır. Ancak bunu denemeden asla bilemeyiz. Aslında Temmuz’un 20’si ile Ağustos’un başı arasında denenmesini daha çok isterdim. O zaman daha iyi sonuçlar elde ederdik. Ama şimdi nasip oldu. Dediğimi gibi yanlış yapmadan doğruyu bulmak mümkün olmaz.”


Bu Uygulama Otogarın Yerinin Değişmesini Gerektiriyor…


Bodrum halkına müjde verebileceğini kaydeden Başkan Kocadon bu kış Bodrum Otogarının temeli atarsak hiç kimse şaşırmasın diyerek çalışmaların sona gelindiğinin bilgisini de verdi.


 


Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, Bu 15 günlük bir pilot uygulama olduğunu belitti. Kaymakam Özdemir; “Bodrum’un “Dünya Kenti” olabilmesi için trafiğe kapalı alanların olması gerekir. Bununla ilgili olarak belediyenin bir çalışması vardı. Bu planlı çalışmanın ilk uygulamasıdır. Eğer bu konuda başarılı olunursa, esnaf memnun olursa, insanlarımız memnuniyeti olursa bu uygulama devam edecektir. Elbette aksaklıklar olabilir, ama şu anda görünen durum iyi gözüküyor. Bu uygulamanın Ağustaos ayı gibi yoğun bir dönemde yapılmasının nedeni de aksaklıkları, eksiklikleri ve iyi tarafları rahatlıkla görebilmek içindir. Yoksa kış aylarında yapıldığında sonuçlarını tam olarak tespit etmek mümkün olmayacaktır. Bu uygulamanın, turizm mevsiminde uygulanması uygun olacaktır. Yoksa bir anlamı yoktur. Ancak biz İdare olarak illaki şu olacak diye bir inadımız yok. Pilot uygulama yapılarak nerede hata yapılıyor nerede aksaklıklar var onları bulmaktır.” dedi.


  Professional Viagra without prescription


Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ise bu uygulamada bütün işin trafik memurlarına düştüğünü belirterek, memur arkadaşlarının canla başla çalışarak hem uygulamaya destek verdiklerini, hem de vatandaşları rahat ettirmeye çalıştıklarını söyleyerek ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Order Furosemide

 


Şoförler odası Başkanı Aytekin Çanakçı ise ticari taksilerin trafiğe kapalı alana sokulmamasını eleştirerek bu konuda Belediye Başkanı ile konuştuklarını söyledi. Çanakçı; “Vatandaş memnun. Tek aksaklık ticari taksilerin şehir içine girmemesidir. Düşünün yaşlı bir vatandaşımız evine gidecek olsa veya rahatsızlansa garajda inip şehir içine yürümesi imkansız. Bunun bir çaresi bulunduktan sonra bizce bir sorun yoktur. Bizim için esnafımızın kazancı ve iş yapabilmesi önemlidir. Özellikle polis arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Canla başla çalışıyorlar düzeni sağlıyorlar.” dedi.


 


Uygulama konusunda esnafın ve vatandaşların büyük kısmının memnun olduğu gözlendi. Önümüzdeki günlerde daha da rahatlayarak uygulamanın faydalarını göreceklerini söylediler.


 

Strattera Buy
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.