Bodrum Gündem

AHHHH KARAYOLLARIN KARASI..

11.08.2010
0
A+
A-

Gümüşlüğü Yalıkavağa bağlayan karayolu üzerinde yokuş yukarı neredeyse stop edecek arabam.


 İlerlemek ne mümkün. Birkaç araba önümüzde bir su tankeri suları yollara döke döke gidiyor kapkara dumanlar saçarak, sanırsın tutuşmuş, yanıyor. İnanın şu yaz günlerinde bu kamyonlara yakalanmamak bir mucize, katlanmak evliya işi.


 


Premarin 0.625mg Retin-A without prescription Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğünce yayınlanan tamimde  ′′01.01.2010 tarihinden itibaren egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahibine 660 TL yönetmelikte belirlenen standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahibine ise 1.321 TL idari para cezası herhangi bir süre verilmeksizin uygulanacaktır”denmiş. Bu konuda Bodrum’da nasıl bir uygulama yapılıyor doğrusu merak içindeyim, ilgililer bir açıklama yapsa da anlasak.


 


En ufak bir eksiklikte özel arabaların canına okuyan trafik denetleme ekipleri nedense bu ′′ekmek parası′′ için ağlaşan ticari vasıtalara karşı çok merhametli. Yaz kış Bodrum′da çoğu da kamyon gibi ağır araçlar olmak üzere yolları tıkayan, gaza boğan bir sürü hurda araç… Bunları kim kontrol eder, kim, nasıl trafikten men eder bilinmez. Onlar hep buralardalar, aramızdalar kendi çoluk çocuklarını beslemek adına bizi zehirleyip, sinirden çatlatıp durmaktalar.


           


Geçtiğimiz ay nihayet mutlu edecek bir haber gazetelerde: ′′Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 36′ncı maddesiyle değiştirilen 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanuna göre karayollarında taşıma sınırını aşan, azami ağırlığın üzerinde yük taşıyan araçlara, yola verdikleri zarar dikkate alınarak, işleten ve gönderenlere ayrı ayrı kademeli cezalar uygulanacak′′.


Peki  her seferinde Belediyelere katkı payı ödeyerek vatandaşın cebinden onarılan ara yolları utanmazca parçalayan, tonajı uygun ağır araçlara nasıl önlemler düşünülüyor acaba? Hala belediyelere ufak tefek bağışlar yaparak, bir biçimde dost ahpap ilişkileriye arabalarımızı ve yollarımızı mahvetmeyi sürdürebilecekler mi? buy Clonidine


Delik deşik Bodrum Karayolları imalatın kötülüğü kadar bu ağır tonajlı inşaat makinelerinin de gadrine uğradı yıllardır. Umarım bu yeni yasalar acilen uygulanır da Bodrum biraz daha medeni bir ulaşıma kavuşur.

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.