Bodrum Gündem

BODRUM SANAT PENCERESİ…

15.08.2010
0
A+
A-

Bodrumda Kültür ve Sanat aktiviteleri oldukça yoğun olarak devam ediyor.

Lithium online

Uluslar arası Bodrum Bale Festivalinin 8. cisi 14 Ağustos günü Barbaros adlı bale ile başladı. Bodrum Kalesinde yapılan bu festivale giriş ücreti 25 lira. Diğer konserlerle kıyaslandığında oldukça ucuz tutulan bilet fiyatları tüm halka baleyi sevdirmeyi amaçlıyor. Bundan sonrada bu festivalin devam etmesini diliyoruz. buy Nolvadex online


  


Gümüşlükte ise Uluslar arası klasik müzik festivali devam ediyor. Uluslar arası ünü olan sanatçıları dinlemek, onlarla birlikte olmak için iyi bir fırsat Gümüşlük Klasik Müzik Festivali. Ayrıca bu sanatçıların yaptıkları masterclass çalışmalarına katılan genç müzisyenler çok başarılı konserler veriyor Gümüşlükte.


 


Dibeklihan Kültür ve Sanat köyünde ise sergiler oldukça yoğun. Orhan Kemal Meydanında ve Erdinç Bakla sanat galerisinde Erdinç Baklanın heykel sergisi 19 ağustosa kadar görülebilir. Yıldız Kenter Sanat Galerisinde ise Zuhal Yorgancıoğlunun 60.sanat yılı nedeniyle hazırlanmış retrospektif sergisi devam ediyor.


 


Zuhal Yorgancıoğlunun defilelerinde mankenlik yapanların defilelerde giydikleri kıyafetler ile sergi açılışına katılmaları oldukça güzel görüntüler oluşturdu.


Orhan Veli Sanat Galerisinde Güven Zeyrek’in resim ve Nedim Günsur sokağında ise Tunç Özay’ın fotoğraf sergisi de 19 Ağustosa kadar görülebilir. 21 Ağustosta ise Dibeklihanda yine yeni sergiler açılıyor.


Bu yıl Dibeklihanda değişik konular ele alınıyor. Karia kentlerinin kazı başkanlarının on beş günde bir verdiği konferanstan sonra ertesi hafta o kazı yapılan antik kente bir gezi düzenleniyor.Oldukça yoğun ilgi gören bu gezilerde rehberliği ise kazı başkanları hocalar yapıyor.


Kaounos Antik Kentine yapılan geziden sonra ,Mindos gezisi yapıldı.


Mindos antik kentine yapılan geziden sonra bu hafta Stratonikea Antik kenti kazı başkanı Prof.Dr.Bilal Söğüt kazılar hakkında bir konferans verdi. 22 Ağustos günü Stratonikeia gezisi var Dibeklihan dostlarının. buy Propranolol online


Aynı zamanda Yatağan Festivalinin açılışı nedeniyle Karsanat Derneğinin Karya Barok Topluluğunun da 22 ağustos akşamı Stratonikea antik tiyatrosunda Barok konseri kaçırılmayacak bir müzik ziyafeti olacak.


Bunlardan başka birçok galeride de sergiler açılıyor.Kültür ve sanatı seven Bodrumlu dostlar için kaçırılmayacak güzel gösteriler ve faaliyetler devam ediyor Bodrum’da.


 


Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.