Bodrum Gündem

BODRUMDA YÜZMEK, NE KELİME?

15.08.2010
0
A+
A-

Gün geçmiyor ki bir deniz kazası haberi gelmesin. Melis Alphan da Hürriyetin kelebek ekinde bu konuyu yazmış.


            Bu yazımı yerel bir imdat çağrısı olarak algılasın yetkililer. Çünkü denizi kullananlar arasında hakça bir düzenleme yapılmadığına inanlardanım. Sanırım her türlü tekne ve tekne sporları ayrıcalıklı tutulmuş, onlara yüzücülerden  daha çok hak sağlanmış. Buy cheap Sildenafil



            Gümüşlük koyunun o harika derin sularında hergün uzun uzun yüzen bir olarak heran ne kazalar atlattığımızı deneyilerime dayanarak anlatmak isterim. Bir insanın kıyıdan maximum uzaklaşabileceği uzaklık nedir? Birkaç yüzmetre… En baba yüzücüye bile 500-800 metre order Premarin yeter sanırım. Ancak bu kadarı bile çok görülüyor. Koylardaki deniz trafiği kara trafiğini aratmıyor. En korkunçları jet skiler ve yatlardan ulaşımı sağlayan motorlu tekneler. Birincileri son model arabayla yaptıkları hızın kesmediği şımarık gençler, ikincisi ise patronlarının sipariş ve isteklerini yerine getirirken kendini hızla şımartmaya kalkışan emireri takımı.. ′′Gözümüz var herhalde′′ diyor birisi asla frene basmayıp yanımızdan kavis çizerek. Kimisi de uyarılarımıza, suda olduğumuzu belirten haykırışlarımıza karşın inatla, sadistlikle üzerimize sürüyor.


           Kendine güven iyi de altı üstü motor denilen cansıza nasıl güveniyorsun? Hem kendini hem de durduk yerde suya girmekten başka bir suçu olmayan birini nasıl riske atarsın? Bunların cevabı yok! Ama şikayet edecek hatta yakınacak bir merci bile yok. Güvenlik şeridinin dışındaysan zaten suçlusun. Derin deniz sevmen, halk kalabalığında bıcı bıcı yapmak yerine kulaç atmak gibi spor tutkunu olman gerekçe sayılmaz. Yetkililer sana bir yer belirlemişler orada kalacak, söz dinleyecek, dışına taşmayacak, herkes gibi olacaksın. Deniz sporlarının en önde gideni yüzme sporunun üç yanı deniz ülkemizde nasıl hor görüldüğünün bariz bir göstergesidir bu. Zaten Batı ülkelerinde spor derslerinde ilkokuldan başlayarak düzenli olarak yüzme öğretildiği halde bizim ülkemizde böyle birşey yoktur.

           Mesleği balıkçılık, tekne kaptanlığı olan o kadar çok yüzme bilmeyen kişi vardır ki artık gerisini siz kendiniz düşünün.
Generic Paxil

Yetkililer size sesleniyorum! Yöremize gelen turistlerin çoğu mükemmel yüzücülerdir, ve aynı yürüyüş yolları gibi denizde de yüzme parkurlarına ihtiyaçları vardır. Deniz sadece ıslanmak için değil yüzmek içindir de….

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.