Bodrum Gündem

CENNETİN ROTASI MAVİ YOL…

15.08.2010
0
A+
A-

Cevat Şakir&8250;ler, Azra Erhatlar bu serüveni keşfetmişler ilk defa.

Bir dönem belki hala Bodrum MAVİ YOL ve MAVİ TUR ile özdeş tutulmuş. Turizm sektörü içinde yavaş ilerlemişbir ürün. Sakin kendi halinde ama 20 yıldan buyana artık bilmeyen yok MAVİ TUR›u. Aslında bir çok kişi zengin işi diye uzak durmuş, kimileri de entel tatili demişler. Ne derlerse desinler, herkesin hayatında en az bir kez bile olsa gitmeyi hayal ettiği bir serüven MAVİ TUR.


get Asacol  

Purchase Retin-A without prescription

Lakin yok oluyor değişiyor MAVİ YOL, MAVİ TUR.


 


Nükhet Anadol Tatari Dünya Gazetesi›nden bildiğim bir isimdi. Yazdığı kitabı «Cennetin Rotası» Türkçe ve İngilizce olarak yayınlandı ve 9 baskı yapmıştı. Sonra tükendi o kitap. Bira daha da basılmadı. 30 yıldır Mavi Tur yapan bir kadın kaptan şimdilerde çok kaygılı ve şikayetçi. Hem Mavi Tur anlayışının değişmesinden, hem de artık anlamı kalmadığından. Hala yapıyor o efsane turlarını rotası «cennet». Ama günlük teknelerin bile tamamen felsefesine aykırı bir tarzda mavi tur adı altında anlamsız bir şekilde yapılmasına kızgın.


Anlattıklarının çoğunu sizlerle paylaştık, yazımızda. Doğrusu bazı bölümleri çıkarmayı düşünmüştüm ama kıyamadım doğrusu. O kadar içten ve özlemle anlattı ki MAVİYOL ve MAVİ TUR›u kayda geçmesinde fayda var gelecek kuşaklar için.


Diğer taraftan Deniz Ticaret Odasından iki insan da MAVİ YOL ve MAVİ TUR için gbitiyor ve geriliyor demesi durumun gerçekten vahim olduğunu gösteriyor. Bu turizm ürünü çok değerli, ekonomik anlamda da kültürel anlamda da. Bu konuda acilen önlemler alınması MAVİ TUR için yeni stratejiler belirlenmesi gerekiyor. Deniz Ticaret Odası başta, BODTO, Yarımada Belediyeleri ve Turizm Bakanlığı teşvikmi olur, kısıtlama mı olur artık ne gerekiyorsa bu bize özel turizm ürünü ile ilgili eylem planı yapmalılar. Denizciler, kaptanlar, mavi yola çıkanlar veya çıkmayı hayal edenler ve tabi biz basın bu konuda elimizden gelen her türlü katkıyı ve desteği koymak zorundayız. Bu gelecek kuşaklara aktarabileceğimiz çok güzel, çok özel bir miras.


order Combivent

Bu hem ekonomik, hemde kültürel bir miras, MAVİ YOL’a sahip çıkalım Bodrum…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.