Bodrum Gündem

Bodrum CHP Hayır İçin Çalışıyor…

Referandum için tüm siyasi partiler çalışmalarını yoğun bir şekilde devam ediyor. Bodrum bu konuda diğer bölgelere göre daha rahat, lakinCHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk HAYIR için tam gaz çalışmaya devam ediyor.

Bodrum CHP Hayır İçin Çalışıyor…
16.08.2010
0
A+
A-

BodrumGündem:Bodrum referanduma nasıl çalışıyor?
Durmuş Ali Öztürk:
Bodrum referanduma pek çalışamıyor. Çünkü Bodrum şu anda “ekmek derdinde” kötü geçmekte olan turizm sezonunun tam ortasında ve kötü geçmesi muhtemel kışın derdinde olan bir Bodrum yaşamaktayız. Ama Bodrum CHP, referanduma tabiri caizse “tam gaz” çalışmakta ve çalışmaya da devam edecek. Çünkü bu referandum bu ülkenin ikinci kurtuluş savaşıdır. Referandumdan “hayır” çıkmak zorundadır, çünkü evet çıkması durumunda önümüzdeki genel seçimlerin ülkeye sağlayacağı “demokratik bir katılım” şansı yoktur. Sadece “seçim” olur o kadar. Hep söylüyorum “İranda′da seçim yapılmaktadır” “Hitler′de seçimle gelmiş ve dünyanın yaşadığı en büyük felakete imza atmıştır.” Seçim her zaman demokrasi doğurmaz. Bu referandumun evet çıkması durumunda da bundan sonraki yapılacak seçimler bu ülkede “demokrasi doğurmaz” “tek adam faşizmini perçinleyen bir sonuç doğurur. Çünkü amaç demokrasi değil, teokrasidir.
purchase orlistat BodrumGündem: Bodrum kölük kesimi bu referandumu nasıl algılıyor? Mahalle çalışmaları başladı mı?
Durmuş Ali Öztürk:
Bodrum Türkiye′nin dünyaya açılan aydınlık yüzüdür. Bodrum′un köylüsü de bu anlamda son derece uyanık ve demokrattır. İddia ediyorum Bodrum köylüsünün siyasi algısı ve siyasi olgunluğu Türkiye′nin bir çok kentlisinin kesinlikle önündedir. O nedenle Bodrum′un köylerinde ve mahallerde başladığımız çalışmalarımızda olağanüstü bir ilgi ve katılımla karşılaşıyoruz. Bu da bizi tabii ki oldukça mutlu ediyor. Bizi mutlu eden bir diğer durumda özellikle köyde yaşayan yurttaşlarımızın AKP′nin yapmaya çalıştığı anayasa değişikliklerinin demokratikleşmeye değil, tek adam faşizmine hizmet ettiğini, amacın yargıyı ele geçirip Recep Beyin hukuku “ulema” ya teslim etme hayalini gerçekleştirme olduğunu bize anlatmaları. Biz insanlarımıza bunları anlatmaya gittiğimizde, bize onların bunları anlatıyor olmasının verdiği mutluluğu size anlatamam.
BodrumGündem:Türkiye genelinde referandumu değerlendirir misiniz?
Durmuş Ali Öztürk:
Türkiye′de şu anda referandum AKP ile Kemal KILIÇDAROĞLU arasında geçiyor. Referandumun “evet” kısmında AKP, “hayır” kısmında Kılıçdaroğlu var. Sadece Kılıçdaroğlu var. Sadece diyorum; çünkü maalesef örgütlerimiz sayın Genel Başkanın çabasını ve performansının yarısına bile gelemedi. Acı ama gerçek. Sayın Genel Başkan bu günkü iklim koşullarını da düşünürsek, yaklaşık 45 il ve 150 miting yaptı şu ana kadar ve 81 ilin tamamına gideceğini söylüyor. Bu inanılmaz bir çalışma temposudur ve bu kampanyada “hayır” tarafında olan diğer siyasi partilerin şu ana kadarki çalışmaları yada “çalışmamaları” diyelim ortadadır. Bu tabii ki üzücü ve bir o kadarda düşündürücüdür. Fakat her şeye rağmen bu referandumdan “hayır” çıkacağı kesindir. Hem de öyle anketlerdeki gibi yarım puanla, bir puanla değil, ciddi bir farkla “hayır” çıkacaktır. Bundan hiç ama hiç kuşku duymuyorum. Bu bir dilek değil, yürekten bir inançtır, realist bir tespittir. bu ülkede “ulusal kurtuluş savaşını” veren CHP ikinci “ulusal kurtuluş savaşı” ı vermektedir ve Bu savaştan da kesinlikle zaferle çıkacağımızdan çok eminim
BodrumGündem: Referandumda Doğu ve Güneydoğu oyları denge olacak gibi görünüyor. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Natrexone without a prescription
Durmuş Ali Öztürk:
Dengeden neyi kastettiğinizi bilemiyorum ama eğer BDP yi kastediyorsanız BDP nin oyları kesinlikle “evet” tir. Biliyorsunuz Kürt asıllı vatandaşlarımızın PKK yı onaylayan destekleyen kesimidir. BDPli olanlar. Artık BDP′nin, PKK′nın siyasi kanadı olduğunu bilmeyen kalmış mıdır bu ülkede bilemiyorum. Ama BDP′nin “boykot” kararı “utangaç evet” falan değil,tam tersi “utangaç boykot” tur. Bu boykotta bir siyasi projenin gereğidir. Bakınız AKP′nin çok iyi yaptığı bir şey var. O da “siyaset mühendisliği”. Bu projede çok ciddi bir siyaset mühendisliği ürünüdür. Şimdi şöyle düşünelim; Saadet partisi evet diyor mu? diyor. Abdüllatif Şener in Türkiye partisi “evet” diyor mu? diyor…  MHP tabanının bir kısmı “evet” diyor mu? diyor… Eğer BDP referandumda “evet” derse bu anayasa değişikliklerini PKK destekliyor denilir mi kamuoyunda ve meydanlarda? denilir… E o zaman bu saydığım kesimlerden “evet” çıkar mı? çıkmaz.. En azından MHP tabanından ve Sadetten Partisi′nden çıkmaz. BDP′nin boykot kararından daha doğrusu “utangaç boykot” kararından Kürt asıllı vatandaşların yüzde kaçı boykota uyar. Boykota uyan Kürtlerin oranı % 1 i bulmaz.  %10 kazanmak için % 1 vermez misiniz? Biliyorsunuz bu hesapları çok iyi yapan bir partiden bahsediyoruz. Hesap kitap işinden anlayanlar partisidir AKP. AKP′de ideoloji aramak çölde su aramak kadar anlamsızdır. Ama bol miktarda “profesyonel pazarlamacı” vardır. Babaları da, “babalar gibi satarım aga” diyen ünlü vecizenin sahibi olan bir Türk büyüğüdür. Ben yerleşik olan Türk büyüğünü kastettim. Diğeri, en büyüğü biliyorsunuz okyanus ötesinde “çile çekiyor”
BodrumGündem: Milletvekilli adaylığı için başvurular başladı mı?
Durmuş Ali Öztürk: Clonidine without prescription Hayır başlmadı. Başlamaz, başlayamaz… Fatih bey CHP den bahsediyoruz, CHP′lilerden bahsediyoruz. Bizler için “söz konusu vatansa gerisi teferruattır”. Referandum varken, milletvekilliği teferruattır, küçük bir ayrıntıdır sadece.. Birinci hedef “ikinci kurtuluş savaşı” olan referandumdur. Referandumdan “hayır” çıkması durumunda milletvekili olmayı düşünen arkadaşlarımız, aday adaylıkları ile ilgili çalışmalarına başlayacaklardır. Şunun bilinmesini isterim şu anda aday olmayı düşünen, bu düşüncesini paylaşan arkadaşlarımız var ve bu örgütte milletvekili olmayı düşünen ve bunu hak eden , buna layık olan çok sayıda arkadaşım var. Ben hepsiyle gurur duyuyorum. Çünkü bu arkadaşlarımız bu güne kadarki siyasi hayatlarında ya da sosyal yaşamlarında bizi, bu örgütü hiç utandırmadılar. Tam tersi hep onur yaşattılar. Referandum çalışmalarında da bu arkadaşlarım kendi siyasi hedeflerinden tamamen sıyrılarak çalışmalarımıza sonsuz, sınırsız destek vermekteler.  İşte bu davranış ve yaşam tarzı tüm Türkiye′ye örnek gösterilecek bir davranıştır. CHP böyle bir partidir, CHP′li olmak böyle bir şeydir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.