Bodrum Gündem

Bodrum Mali Müşavirler Odası Masum Türkerin Katılımı İle Açıldı…

Açılışa katılan DSP Genel Başkanı Masum Türker referandum ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bodrum Mali Müşavirler Odası Masum Türkerin Katılımı İle Açıldı…
16.08.2010
0
A+
A-

İl merkezlerinden sonra ilçelerde de kuruluşuna izin verilen Mali Müşavirler odalarının Bodrum Şubesi düzenlenen törenle hizmete girdi. Türkiye′de ilçe bazında Alanya′dan sonra faaliyete geçen ikinci oda olan, Bodrum Mali Müşavirler Odasının açılış törenine çok sayıda davetli katıldı.


Bodrum Yarımadasında faaliyet gösteren 260 üyesi olan Odanın açılışında DSP Genel Başkanı MasumTürker,İstanbul Mali Müşavirler Odası Başkanı Yahya Arıkan, Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir,Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon,Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun,Bodrum Vergi Dairesi müdürü Şebnem Tokbay dikkat çeken isimlerdi.


Verilen kokteylin ardından odanın açılışını Masum Türker, Kaymakam Özdemir, Başkan Kocadon ve Başkan Tosun birlikte yaptılar. Buy Viagra


Odasının açılışına katılan DSP Genel Başkanı Türker, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, DSP olarak referandumda ′′hayır′′ kampanyası yürüttüklerini ifade ederek, ′′Mevcut anayasa değişikliğindeki yargıya yönelik, HSYK ve Anayasa Mahkemesi yapısının değişmesinden dolayı bu referandumda ′hayır′ diyoruz′′ diye konuştu.


DSP Genel Başkanı Masum Türker, ′′Başbakan 2001 yılında Anayasa′dan kaldırılmış olan idam cezasını geri mi getirmeyi düşünüyor ki kendisinin faaliyetlerinden dolayı kefen söyleme ihtiyacını hissediyor′′ dedi.


Aslında yapılacak değişikliklerdeki bazı maddelerin iyi olduğunun söylenebileceğini belirten Türker, ′′Ama bu maddelerin iyi olması diğer 2 maddenin olumsuz etkilerini ortadan kaldırmaz. Bu diğer iki madde adeta bir sütün içine damıtılmış iki akrep zehiri gibidir. O nedenle Anayasa′yı zehirleyen bu iki maddeden dolayı biz ′hayır′ diyoruz. Bu iki madde ileride Anayasa′nın, ülkeyi yönetenlerin diktatörlüğe kadar uzanabilecek, denetimsiz tek taraflı ve faşist davranışlarda bulunmasına yol açacaktır′′ iddiasında bulundu.


Türker, Anayasa Mahkemesi ve yargının, siyasi partilerin iktidar oldukları zaman faaliyetlerini dengeleyen, kontrollü olmasını ve demokrasinin kesintisiz devam etmesi için gerekli olduğunu söyledi.


Şu anda yapılan bu 2 değişiklikle demokrasinin ortadan kalktığını ileri süren Türker, şöyle dedi:

treat breast cancer cheap Paxil

′′O nedenle diyoruz ki, eğer diktadan yanaysanız ′evet′ dersiniz. Ama cumhuriyet ve tam demokrasinin yerleşmesinden yanaysanız ′hayır′ diyeceksiniz. Bu anlamda biz bu iki maddenin ayrılmasını ayrı ayrı oylanmasını istedik. Ama hükümet kendisi bu iki maddeden dolayı başka hesapları olduğu için bunu engelliyor. Nitekim bunu Başbakanın son konuşmasından anlıyoruz. Başbakan ben kefenimle geldim diyerek beyaz gömlekle çıktı. Bunu doğru bulmuyoruz. Acaba Başbakan ilerideki bir tarihte, daha önce 2001 yılında Anayasa′dan kaldırılmış olan idam cezasını geri mi getirmeyi düşünüyor ki kendisinin faaliyetlerinden dolayı kefen söyleme ihtiyacını hissediyor. Türkiye′de şimdiye kadar yaklaşık 60 hükümet kuruldu. Bu 60 hükümet içinde kendisinden önceki başbakanları yüce divana götüren tek başbakan kendisidir. Başka başbakan da götürmedi ve hiç kimse de ′kefenimle geldim′ demedi. Bu tür şeyler toplumu geriyor. Bu nedenle referandumda vatandaşımızın bizi çok iyi dinleyerek karar vermesi gerekiyor. Biz şu anda miting sürecine kadar topluma neden ′hayır′ dediğimizi anlatmaya devam edeceğiz. Ve bu gezilerimizi Türkiye′nin her tarafında yürüteceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.