Bodrum Gündem

Turizm için stratejik plan

Turizm için stratejik plan

Turizm için stratejik plan
16.08.2010
0
A+
A-

Bodrum’un geleceğini düşünen sivil toplum kuruluşları tarafından defalarca düzenlenen seminer, panel ve sair toplantılarda bütün detaylarıyla ele alınmış olmasına rağmen bir türlü uygulama safhasına gelmemiş kitaplar dolusu fikirler vardır. Mimarlar odası, Denizciler Odası bu konuda kitaplar yayınladılar. En son da BOSİAD “Bodrum için “Vizyon 2023” adıyla düzenlediği çok geniş kapsamlı sempozyumun kitabını yayımladı. Yapılması gerekenler bu yayınlarda kişilerin ve kurumların fikirleri olarak yer aldı ama bu çabalardan sonra uygulamaya geçebilecek bir konsept ortaya çıkmadı.


 


Geçen hafta Muğla Valiliği son noktayı koydu. Değişen rekabet koşullarında Muğla’nın dünya piyasasında daha güçlü ve güvenilir bir yere sahip olması için 2 yıl önce başlatılmış olan çalışmaların değerlendirilmesi düzenlenen bir toplantıyla açıklandı. “Muğla İli Turizm Sektörünün Uluslararası Rekabetçilik Analizi” ve “Turizm Sektöründe Kümelenme” konulu proje toplantısı konuyu ele alan akademisyenlerin sunumlarıyla Valilik 75. Yıl Salonunda gerçekleştirildi.


 


Muğla’nın Türkiye içindeki en gözde destinasyonlar arasında 3. sırada olmasına rağmen dünya sıralamasında ilk ona giremediği belirtildi. Örneğin Antalya bu sıralamada 7. sırada yer almakta. Anlaşılan bir tanıtım sorunu var.


 


Muğla Valiliğinin önderliğinde bu kez uygulamaya konulabilecek ve sürdürülebilir bir plan ortaya çıkmak üzere. Yapılan analizlere göre Muğla’nın üç turizm merkezi olan Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de geleneksel (deniz-kum-güneş) turizmine ek olarak önem sırasına göre Buy cheap Sildenafil   sağlık, spor ve deniz turizmlerinin kümelenme analizlerinin yapılmasına karar verildi.


 


Ümidimiz bu çalışmaların akademik seviyede kalmaması, uygulamaya geçirilmesidir. Bize göre mevsim olarak tam zamanında yapılmış çalışmalardır, sezon bittiğinde turizmcileri gelecek sezona yönlendirmek için yeterli hazırlık süresi bulunmaktadır.


 


Bodrum gündem olarak bütün sektör yatırımcı ve yöneticilerinin bu çalışmaya katkıda bulunmalarının çok önemli olduğunu vurgulamak isteriz.


where to buy levonorgestrel
 



Yazarın tüm Sektörel Yorum ve Makalelerine www.celalgursoy.wordpress.com blogundan erişebilirsiniz.
buy Viagra USA
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.