Bodrum Gündem

Kılıçdaroğlu Hayırlı Bir İş İçin Muğlaya Geldi…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşık 18 bin Muğlalıya konuştu. Muğla Mitingine Bodrum CHP yaklaşık 900 kişi ile katıldı. Alanda giydikleri CHP BODRUM t-shirtleri ve miting disiplini ile dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu Hayırlı Bir İş İçin Muğlaya Geldi…
18.08.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Muğla mitinginde güneş altında 45 derece sıcakta yaklaşık 18 bin kişiye konuştu. Dalaman havalimanından Muğla′ya 80-90 araçlık bir konvoyla gelen Kılıçdaroğlu, Muğla′da da coşkulu bir kalabalık tarafından “Başbakan Kemal” diye karşılandı.


order Ventolin Kılıçdaroğlu′nun miting alanına gelmesinden önce Tolga Çandar ve Onur Akın tarafından mini bir konser verildi. Kılıçdaroğlu′nun alana girmesi ile coşku ve kalabalık en üst düzeye çıktı. Alana sığmayanlar kafeterya ve çay bahçelerinden konuşmayı dinlediler. Binaların camları da alan gibi hıncahınç doluydu.

 

Kılıçdaroğlu konuşmasına Muğla′nın kale olduğunu söylerek başladı. Anayasa değişikliği için hükümetten iki maddeyi çıkarmaları halinde destek vereceklerini söyledikleri halde hükümetin kabul etmeyerek bu sıcakta halkı referanduma götürdüğünü söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu; “Recep beyin getirdiği Anayasa dayatmadır”. dedi.

 

Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Mahkemelerde “Adalet Mülkün Temelidir” yazar. O mülk Recep Bey′in mülkü değildir. Devletin mülküdür. Siz adaleti siyasallaştırırsanız, siz partiye yakınları yargıç seçerseniz devletin temeli sarsılır. Anayasa Mahkemesi koşullarına uymayan yargıç atadılar. Hülleyle Anayasa Mahkemesi üyesi olunmaz. Bunu da yaptılar.Toplu sözleşme hakkı getiriyorlar. Ancak grev hakkı getirmiyorlar. Memuru kandırıyorlar. Toplu sözleşmeyle uzlaşma olmazsa Hakem Kurulu’nda çözeriz diyorlar. Hakem Kurulu’nda istenilen sonuç alınamayınca memurlar yargıya gidemeyecekler. Yargı yolu kapalı bir toplu sözleşme öneriyorlar. Bir memur iktidarın hoşuna gitmediği için sürgün edildiğinde, sendika avukat tutup memuru eski yerine geri getirebiliyor. Ancak yeni anayasada memur mahkemeye başvursun deniyor. Memurun avukata verecek parası mı var. Yeni anayasa elimizdeki hakları da alıyor. Bu anayasa Kenan Evren anayasasından daha kötü. Yeni anayasada Ekonomik Sosyal Konsey oluşturduklarını söylüyorlar. Bu konsey şu anda da var. Başında da Recep Bey var. 3 aydır toplanmayan ve hiçbir iş yapmayan konsey anayasada olsa ne değişecek? Anayasaya kişisel verilerin korunması maddesi getirmişler. Herkes, “telefonumuz dinleniyor” korkusu yaşıyor. 2002′den önce halkın böyle bir korkusu yoktu.” Yeni anayasayla savcılara üst düzey yetki verileceğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu “Şu anda bir savcı vatandaşı haksız yere sorgularsa veya telefonunu dinletirse vatandaşın dava açma hakkı var. Yeni anayasayla ise dava hakkı yok. Dayatmacı bir anayasa hazırladılar. 12 Eylül′de acı çeken bütün yurttaşların acılarını sömürdüler. Bu anayasada dokunulmazlık da yok. Kul hakkı yemediysen, yolsuzluk yapmadıysan neden dokunulmazlığı anayasaya koymadınız. Televizyonlarda ve meydanlarda dokunulmazlığı kaldırmak için söz verdiler. Hani nerede, neden kaldırmıyorlar, bunlar ikiyüzlü” diyerek Muğla′dan Anayasa değişikliği için “Hayır” sözü istedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının sonunda Bülent Ecevit′in “Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzeni kurana kadar yolumuza devam edeceğiz” sözünü de söyleyerek, “Biz ülkenin rantına değil halkına hizmet etmeye talibiz. 8 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar halkın, esnafın, işçinin, çiftçinin, sanayicinin durumu ortada. Hiçbiri hayatından memnun değil. Size eski genel başkanımızın sözünü veriyorum. Ne ezen, ne ezilen, insanca, hakça bir düzeni kurana kadar yolumuza devam edeceğiz. AKP sekiz yılda kavgacı bir toplum yarattı. Biz ülkeyi barış içinde güvenle geleceğe taşıyacağız. Recep Bey “kadın erkek eşit değildir” dedi. Kadının ve erkeğin eşit olduğunu sandıkta onlara gösterin. Kadın erkek eşitliği Recep Bey′in kulağına küpe olsun. Siyasette doğruyu egemen kılacağız. Tek gücümüz ve tek umudumuz halktır.” dedi.

 

Mitinge Kemal Anadol, Hakkı Süha Okay, Muğla Milletvekilleri Fevzi Topuz, Ali Aslan, Prof.Dr.Gürol Ergin ile Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Başkanları, Belediye Başkanları tam kadro olarak katıldılar. Bodrum CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk ve Yönetim Kurulu ile Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan ve Belde Başkanları ile yaklaşık 900 partili katıldı. buy Phenergan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.