Bodrum Gündem

Bitez Belediyesi Vatandaşın Yanında..

Bitezde şezlong kullanan vatandaşları rahatsız eden işletmelere ceza Başkan Çömez 3 gün Şezlong kaldırma cezası verdi

Bitez Belediyesi Vatandaşın Yanında..
25.08.2010
0
A+
A-

purchase Topamax Zeki Özkeskin /Bodrum Gündem buy Lamisil


Generic Viagra

Muğla′nın Bodrum ilçesine bağlı Bitez beldesinde, bir işletmenin önünde bulunan 150 şezlong, işletme sahiplerinin şezlongu kullanan vatandaşları rahatsız etmesi nedeniyle 3 gün süreyle toplatıldı. Sürenin sona ermesinin ardından şezlonglar yeniden sahile konuldu.


 


Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ve geçen yıl, işletmelerin sahile şezlong ve şemsiye koymalarına izin verdiklerini belirterek, ′′Ancak bu şezlong ve şemsiyeler ücretsiz olarak halkın kullanımına açılacaktı. Bu konuyu


işletme sahipleriyle de konuşmuş ve uyarmıştık. Bun rağmen bazı işletme sahipleri tarafından vatandaşlara baskı yapıldığı yönünde şikayetler geldi′′ dedi.


 


Belediye ekiplerinin sahilde yaptığı incelemelerde, bazı işletme sahiplerinin vatandaşları yeme içme konusunda zorladıklarını tespit ettiklerini ifade eden Çömez, şöyle konuştu:


′′Belediye olarak bu tür davranışlarda bulunan işletmeleri önce uyardık. Ancak benzer uygulamalar devam edince de bir süre önce bir işletmenin önünde bulunan 150 şezlong ve şemsiyeyi zabıta ekiplerince toplattık. Bu işletmelere şezlongları 3 gün boyunca sahile koymamaları konusunda 3 gün ceza verdik. Bu süre dolduktan sonra şezlong ve


şemsiyeler yeniden sahile konuldu′′


 


Çömez, sahillerin kamuya açık yerler olduğunu, vatandaşların sahile konulan şezlongları hiç bir ücret ödemeden kullanabileceklerini kaydetti. Sahile gelen vatandaşların zaten buradaki işletmelerde yiyip içtiğini anlatan Çömez,′′Sahile dışarıdan yiyecek içecek getirilmesini yasakladık. Çünkü sahil kirleniyor ve kötü bir görüntü oluyor. Bütün sahili kontrol altında tutacak gücümüz yok. Sahilin temizliğini burayı


kullanan işletmeler yapıyor diye buradaki şezlongları da bu işletmelerin kullanımına açtık. Yine söylüyorum vatandaş bu işletmelerden bir şey yiyip içmek zorunda da değil. Eğer kendi isterse yer içer. Ancak bu konuda vatandaşa hiç bir şekilde baskı yapılamaz′′ diye konuştu.


 


Bu arada, bir işletmenin önünde bulunan, işletme sahiplerinin şezlongu kullanan vatandaşları rahatsız etmesi nedeniyle belediye ekiplerince toplanan 150 şezlong ve şemsiyenin, verilen 3 günlük cezanın dolmasının ardından yeniden sahile konulduğu görüldü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.