Bodrum Gündem

MAVİ YOLUN ROTASI…

25.08.2010
0
A+
A-

Mavi yolculuk; eşşiz güzellikteki tabiatı ve bakirliği ile haklı bir üne sahip koylara sahip, Ege Kıyılarımızda yapılagelen, kimsenin bitmesini istemiyeceği ve alışkanlık yapan bir tatil konseptidir.


Mavi Yolculuk; rahmetli yazar ve düşünce adamı Cevat Şakir KABAAĞAÇLI’ nın rehperliğiyle Bodrum’da başlamış ve Antalya’ya kadar dağılarak tatil ve gezi turizmine zemin oluşturmuştur.


 


Mavi Yolculukta kullanılan küçük tekneler giderek büyümüş müşterinlerin istekleri dikkate alınarak tekne modelleri geliştirilmiş ve yaşam alanları konforla donatılmıştır. Bu değişikliklere paralel olarak Mavi Yolculuğun ilk başlardaki yapılış biçimi de değişikliklere uğramıştır.


 


Ordering Cialis Yoğun talep gören Mavi Yolculuk tekneleri, hızla çoğalmış ve sektör ihtiyaç hissettiği personeli eğitmeğe fırsat bulamamıştır. Bu furyada Mavi Yolculuğun kalitesi ve büyüsü kan kaybına uğramıştır. Yeni yeni toparlanmaya, kaliteyi düzeltmeye uğraşan sektöre eğitimli ve sertifikalı personel yetiştirmek gerekmektedir.


 


Ancak; Mavi Yolculuğun rotası asla değişmemiştir, çünkü Mavi Yolculuk için gereken ortam Egenin eşsiz, bakir koyları ve temiz denizidir. Bu koylar korunduğu sürece Mavi Yolculuğun rotası değişmeyecektir. Asıl mesele bu koyların koruyacak bilinçe ulaşmaktır. Karadan yapılan müdehalelerin önünü kesmek ve Mavi Yolculuk yaptıran personeli eğitmektir.


 


Mavi Yolculuğa çıkmak denizcilerin deyimiyle “Sefere Çıkmak” demektir. 4 günden az olan geziler Mavi Yolculuğun tadına erişmez. cheap Colchicine


 


Şehir ortamından çıkıp güzel birkaç koy da denize girmekten ileri gitmeyen günlük gezilerin,  müşteri çekmek için Mavi Yolculuk adıyla pazarlanması çok yanlıştır. Adlandırmakta güçlük çektiğimiz gürültülü müzik eşliğinde göbek atmaca ve insan yığınları ile yapılanlar haricindeki günlük gezilerin de kendi konsepti içinde farklı bir tada erişebilenleri vardır ancak Mavi Yolculukla bağdaşmaz.


 


Mavi Yolculuk; animasyonlarla zenginleştirilmiş güneşlenmek ve denize girmek  değildir. İyi bir ekiple çıkılır ve tadına doyum olmaz, mutlaka tekrar etme isteğiyle biter.


 


Topamax online Mavi yolculuk; sadece güzelliklerin yaşandığı bir olgu değildir aynı zamanda tekne imalatından işletmesine kadar her kademede çeşitli iş kollarına yüksek katma değer ve istihdam yaratan ve bu özeliği ile halkın geniş kesimini doğrudan ilgilendiren bir sektördür. Bir turizm kenti olan Bodrum için hayati öneme sahiptir.


 


Ben Mavi Yolculuğu anlatmaya devam edeceğim, sizler de koruyun kollayın fırsat bulursanız mutlaka yapın…


 


Sağlıcakla Kalın, Saygılarımla…

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.