Bodrum Gündem

Saruhana Binlerce Destek..

Görevden alınan Belediye Başkanı Mustafa Saruhan için Yalıkavak Belediyesinin önündeki meydanda Destek ve Kınama Mitingi düzenlendi.

Saruhana Binlerce Destek..
27.08.2010
0
A+
A-


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Destek ve Kınama Mitingine Milliyetçi Hareket Partisi ve Demokrat Parti Belediye Başkanları ile Muğla Milletvekilleri de katıldılar. Yaklaşık 3 bin 500- 4 bin kişinin katıldığı Destek ve Kınama Mitingine Muğla CHP Milletvekilleri Dr.Ali Aslan, Fevzi Topuz,  CHP İl Başkanı Süleyman Uslu, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Ortakent-Yahşi Belediye Başkan Vekili Emre Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı  Zeki Köylü, İl genel Meclisi Başkan Vekili Akın Üstündağ, İl genel Meclisi üyeleri Cesur Öncel, Mükerrem Uyar, Şükrü Şehir, Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez, Turgutreis Belediye Başkanı Mehmet Dinçberk, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, Bencik Belediye Başkanı Salih Haney, Yeşil Bağcılar Belediye Başkanı Ertaf Kiçili, Yeşilyurt Belediye Başkanı Murat, Gökova Belediye Başkanı Durmuş Ali Sazaklı, Akyaka  Belediye Başkanı  Ahmet Çalca, Bafa Belediye Başkanı Zühra Girgin, Fethiye CHP İlçe Başkanı Emrah Doğu ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile Gençlik Örgütünden kalabalık bir grup, CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP eski İlçe Başkanları, CHP Belde Başkanları, partililer ve Yalıkavak’ta yaşayanlar ile tatilciler katıldılar.


 


Proscar online

CHP Bodrum İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk yapılan uygulamanın siyasi olduğunu ve faşist bir uygulama olduğunu dile getirdiği konuşmasında, görevden alma olayının üzücü olmadığını ama çok düşündürücü olduğunu ifade etti.“Görülen lüzum üzerine görevden aldılar” diyerek iktidarın halkın seçimini önemsemediğini vurguladı. Başkan Öztürk; “Kastedilen demokrasi anlayışları maalesef budur. Öncelikle şunun bilinmesini isterim. Mustafa başkanım bizi, sizi hiç utandırmadı. Tam tersine onurlar yaşattı. Burada bulunan tüm seçilmişlerimiz, bizi hiç utandırmadı, bizlere hep büyük onurlar yaşattılar. Başta Mustafa başkanım olmak üzere bütün seçilmişlerimize teşekkür ederim. 2 yıl önce de yaklaşık aynı tarihte ve aynı gerekçeyle bu meydandaydık. Mustafa Başkan görevden alınmasına rağmen yüzde 65 oy alarak tekrar seçildi manzaraya bakınca yarın seçim olsa eminin yüzde yüzle tekrar seçersiniz” dedi. İlçe Başkanı konuşmasında oldukça sert vurgular yapması dikkati çekti. Daha sonra CHP Muğla Milletvekilleri Fevzi Topuz ve Dr.Ali Aslan söz aldı. Milletvekilleri konuşmalarında konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine de götüreceklerini ifade ederek, görevden uzaklaştırmanın siyasi bir karar ve uygulama olduğunu vurguladılar.


 


Miting alanında ilginç pankart ve dövizler dikkati çekti. Kimse Yalnız değildir hele başkanımız Asla, Keser Döner, Sap Döner, Gün Gelir Hesap Döner, Adalet Dürüstün Yanında  Kara çantada değil, Temiz Deniz, Temiz Kent, Temiz Yönetim, Yalıkavak Bundan İbaret gibi pankart ve dövizlerin yanında, Başbakan karikatürlerinin de olduğu dövizler dikkat çekiciydi.


 


Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan’ın katılmadığı Destek ve Kınama Mitingi olaysız bir şekilde sona erdi.


 

Topamax 100 mg

Saruhan Oğlu, Eşi ve Meclis Üyeleri ile Birlikte Basın Toplantısı Düzenledi…


Miting sonrası Yalıkavak Belediye Başkanı, CHP Milletvekilleri, Belediye Başkanları ile İl ve İlçe Yöneticilerinin de katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Saruhan’ın basın toplantısında küçük evladı Oğuzhan ve eşi Hülya Saruhan ile Yalıkavak Belediye Meclis Üyeleri de yanında hazır bulundular. Saruhan vicdanen rahat olduğunu söyleyerek başladığı konuşmasında oldukça rahat ve kendinden emin, kalabalık katılımdan dolayı da mutlu ve memnun olduğu gözlendi. Saruhan açıklamasında şunları kaydetti; ““2008 Ağustos ayında da aynı şeyi yaşamıştım, yine mübarek bir ramazan günüydü. Yine zafer bayramı arifesinde böyle bir şeyle karşı karşıyayım. Bunlar Türkiye′min gerçekleri. Hiçbir mesele yoktur. Halkım kabul ettiği sürece onların belediye başkanıyım. Dün de öyleyim, bugün de, yarın da öyle olacağım. Bu yolda yapılanlar beni hiç etkilemiyor. Aksine kamçılıyor. Ben ve çalışma arkadaşlarım bu işten ancak ve ancak biraz daha güçlenerek çıkarız. Sonuna kadar da mücadele ederiz. Hukuken de gerekli mücadele yapılacak zaten. Ülkemizin içinde bulunduğu durum herkesçe malum. Şahsen Yalıkavak Belediye Başkanı olarak bana yapılan devede kulak bile değil. Hiç önemsemiyorum. Aksine çok mutluyum, çünkü ben vicdanen rahatım. Çok kısa sürede resmen görev başındayım. Ama şu bilinsin, altını çiziyorum; ne olursa olsun belediye başkanlığım devam edecek. Belediye Başkanlığı imza atmaktan ibaret değildir.”


Yolumuz Halkın Yoludur…


Yalıkavak Belediye Başkanı Saruhan halkın adamı olduğunu ve yolunun da halkın yolu, halka hizmet olduğunu üzerine basarak söylediği konuşmasının devamında “Halkın yolunda olduğumuz için, Hak’da bizden yanadır. Her zaman. Göreceksiniz her şey yerli yerine oturur. Cumhuriyet Halk Partisinde’de siyaset yapmaktan da, belediye başkanlığı yapmaktan da dün de çok mutluydum, bugün de, yarın da. Sonuna kadar da altı okun ışığında yürümeye devam edeceğim” dedi..


Hiçbir zimmetle,irtifakla ilgili bir davam ve soruşturmam olmadı, olmazda…


Saruhan görevden uzaklaştırılması ile ilgili olarak daha önceki gerekçelerin aynen yazıldığını sadece güncellenmesi kararı alındığını söyleyerek; “Gerekçe olarak yine aynı, mahkemede devam eden davaları gösteriyorlar. Yani her belediye başkanının, her kamu görevlisinin yaşayacağı davalar. Bunlar ayıp şeyler değil. Kayıkhane var, yıktığım binalar da var, yıkmadığım binalar da var. Artık biz de şaşırdık ne yapacağız diye. Çalışanla ilgili de çamurlar atılıyor ama hiçbirinin aslı astarı çıkmadı bugüne kadar. Hiçbir zimmetle,


irtifakla ilgili bir davam ve soruşturmam da olmadı. Alnım açık, başım dik. Ancak mahkeme benim belediye başkanlığımı bitirir, bazı suçlar olursa eğer.” Görevden uzaklaştırma gerekçesini yorumladı.


Atatürk özümüzde var zaten, çizdiğimiz yol o yol…


BodrumHaber Merkezi’nden Alp Arbak tarafından “Geçen hafta Yalıkavak’ta bir AKP’linin nikahını kıyarken onuncu yıl marşının çalınması ve evlenen çifte  Atatürk’ün Nutuk kitabını hediye etmesinin görevden alınmasına sebep olabilir mi? Sorusuna, Saruhan “O kadar da değil herhalde “dedi. Saruhan sözlerinin devamında “Zannetmiyorum, O kadar basit olmamalı. Eğer öyleyse çok yazık. Başka şeyler olabilir, çünkü Burası grupların bulunduğu güzel bir belde. Şöyle geriye doğru gidin bütün belediye başkanlarımız benzer şeylerle karşı karşıya kaldı. Basında her şey abartıldı, büyütüldü. Bunlar seçim öncesi yapılan şeyler. Atatürk özümüzde var zaten, çizdiğimiz yol o yol” şeklinde cevaplarken, konuşmasını “Ama burada, içimizde çakallar var. O çakalları bulmamız lazım. Yalıkavak bunu yaparsa dünyanın incisi bir kasaba olur. Yalıkavak′ı dünyanın incisi yapacağız. Ama bu çakalları da ayıklamamız lazım” şeklinde sürdürdü.


 


Karara itiraz edilip edilmeyeceğinin sorusuna, Başkan Saruhan “Karara itiraz etmedik, acelesi yok. Adli tatildeyiz. Hazırlarız, dosyamızı veririz, Muğla′da biteceğine inanıyorum. Türk adaletine inanmak zorundayız.” şeklinde cevapladı.


 


Basın toplantısında konuşan CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz ise şunları söyledi; “15 maddelik gerekçenin içerisinde hepsi imarla ilgili. 3194 sayılı imar kanununa muhalefet diye yazılmış.  İkincisi deniz kıyısındaki bir işletme sandalye ve masa koydu diye. Üçüncüsü, buradaki imar planını uygularken zaman zaman kişilerin imar planına aykırılık içeren yapılarından dolayı belediye yıkım kararı almış ve onların bir çoğunu da yerine getirmeye çalışmış. Burada böyle bir uygulama yaparken, belediye başkanını görevden alırken, başka belediyelerde bin kat daha fazlası olurken aynı kararı olmadığı zaman orada bir niyet bozukluğu var demektir. Orada yönetim erkinin kötü niyetli olarak kullanımı var demektir. Şu anda da Bakanlık bunu yapmıştır. Burada yapılan bir haksızlıktır. Tamamen siyasal bir tavırdır. Hukuksal bir sorun değildir” dedi.


Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisine taşıyacağız…


Bir gazetecinin “Diyarbakır Belediye Başkanının Türk Bayrağı yanında başka bir bayrak daha dalgalansa konuşmasından dolayı görevden alınmazken Saruhan’ın görevden alınması ne anlama geliyor? Diye sorması basın toplantısına katılan kalabalık tarafından “Çok doğru soru” denilerek alkışlandı. Milletvekili Fevzi Topuz konuyu TBMM’ne taşıyacaklarını söyledi.


Basın toplantısı CHP Muğla İl Başkanı Süleyman Uslu tarafından yapılan destek açıklaması ile sona erdi.


Saruhan basın toplantısından, katılanlar ile tek tek tokalaşarak ayrıldı. cheap albuterol

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.