Bodrum Gündem

AKP Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül…

Algül: Bodrumun kararına her zaman olduğu gibi saygı karşılıyoruz.

AKP Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül…
15.09.2010
0
A+
A-

AKP Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül “Bodrum′a kırgın da değiliz, üzgün de değiliz. Hizmete devam edeceğiz.”

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem doxycycline online order Clonidine

Bodrum′da % 80 hayır oyu çıkmasına karşın oldukça olumlu mesajlar veren ve % 20 lik evetin çok değerli olduğunu söyleyen AKP Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül “Kaygı duyulan o iki maddenin hiçte düşünüldüğü gibi olmadığını göreceksiniz.” dedi. Seçim sürecinin geçtiğini ve ileriye baktığını da ifade eden Algül tüm siyasi partileri Bodrum′a hizmet için bir platformda toplanmaya davet etti. Algül referandum sürecini ve sonrası ile ilgili sorularımıza şu cevapları verdi.
Bodrum Gündem: Bodrum′da % 80 hayır oyu çıktı. Bu açıdan bakarak değerlendirebilir misiniz?
Yılmaz Algül: Anayasa değişikliği paketimiz ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Beklediğimiz bir sonuçtu. Bu referandum, siyasi bir olay değildir. Önemli olan paketin içeriğini inceleyerek oylanması gerekmekteydi. Vatandaşlarımıza her platformda bunu anlatmaya çalıştık. Demek ki yarımada da bu içeriği anlayarak değerlendiren ve olaya tarafsız bakan bir kesimde var ki oy oranı % 20 lere kadar çıkmıştır.
Bodrum Gündem: Hayır oranının yüksek çıkması Bodrumluları kaygılandırmalı mı?
Yılmaz Algül: Kesinlikle hayır. Ancak yarımada bu oylamayı siyasi olarak değerlendirmiştir. Biz buna saygı gösteriyoruz. Eğer yarımada bu paketin içeriğini tam olarak anlayabilmiş olsaydı, sonucun çok farklı çıkacağından hiç kuşkum yoktur. Bodrum′un kararına her zaman olduğu gibi saygı karşılıyoruz. Başka bir şey düşünülemez. Tercihlerinden dolayı üzülmedik, kırgında değiliz. Biz yarımada için varız bunu herkesin bilmesini isterim. Hatta şunu da açık yüreklilikle söylemek isterim, diğer siyasi partiler ve belediye başkanlarımızın yaptığı, yapacağı her projede bize düşecek görev var ise seve seve destek ve takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Seçimden önce ne söz verdiysek, şimdiden sonrada sözlerimiz yerine getirmeye devam edeceğiz.
Bodrum Gündem: Şu anda devam eden yatırımlar ve planlanan yatırımlar kesintiye uğrayacak mı?
Yılmaz Algül: Size şöyle bir örnek vereceğim, ramazandan önce köyüme gittim. Rize′ye 7 km. Köy muhtarımla konuşurken bana 200 metre asfalt yapılacağını ve çok memnun olduklarını söyledi. Ben şaşırdım doğrusu. 200 metre asfalt için halkın ne kadar mutlu olduğunu görünce. Bodrum′a gelen yatırımlar ile karşılaştırsanıza. Bir tarafta 200 metre asfalt ile mutlu olan bir halk, bu tarafta ise 1 milyar dolarlık yatırımdan memnun olmayan bir Bodrum. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum doğrusu. Merak etmeyin su projemiz, karayolları projemiz, yeni sağlık yatırımları mutlaka devam edecek. Viagra prices
Bodrum Gündem: CHP ve MHP için ne düşünüyorsunuz?
Yılmaz Algül:Türkiye çapında olduğu gibi Bodrum′da da CHP,MHP ve DP birlikte hareket ettiler. Ama sonuçlara bakıldığında ortaya şu çıkıyor. AKP nin aydınlık yüzünü vatandaşlar görmeye başladılar anlamına geliyor. Biliyorsunuz bizim Bodrum′daki oyumuz % 11 civarındaydı, şimdi ise % 20 lere çıkmış olması bunun bir göstergesidir. Şu mesajı Bodrum′a vermek istiyoruz, bizim aydınlık yüzümüzü görsünler, önyargılarından kurtularak baksınlar istiyoruz.
Bodrum Gündem: Bundan sonra ne olacak?
Yılmaz Algül:Göreceksiniz daha demokratik ve daha aydınlık günler Türkiye′yi bekliyor. Kaygı duyulan o iki maddenin hiçte düşünüldüğü gibi olmadığını göreceksiniz. Türkiye′yi hukuki açıdan ileriye götüreceğini herkes gibi Bodrum′da görecektir. Buna inanın. Bizler düne bakarak değil yarına, geleceğe bakarak hareket edeceğiz. Bundan sonra tüm siyasi parti başkanları ile bir uzlaşma içinde Bodrum′a ve ülkeye hizmet etmek için her platformda bir araya gelmeye hazırım. Bu konuda açık yüreklilikle ve samimiyetimle herkesi hizmet için bir araya gelmeye çağırıyorum.
Bodrum Gündem: Son olarak bir mesajınız var mı Bodrum′a?
Yılmaz Algül: Son olarak mesajım şudur. Gelecek dönemde de çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek. Bunu  hepimiz süreç içinde göreceğiz. Seçim kampanyası şimdiye kadar görülmemiş bir şekilde yapıldı. Billboardlardaki afişler için eleştiriler de geldi. Ama orada biz değişecek maddeleri tek tek halkımızın bilgisine sunduk. Ne yazık ki bu bile yanlış anlaşıldı. Oysa diğer partilerin afişleri siyasiydi. Biz sadece bilgilendirmek için o afişleri koyduk ve etkili olduğu da aşikar. Sonuç olarak şunu söylemek lazım. Halkımız yakın tarihimizle yüzleşerek güven tazelediler. Kralların üstünlüğüne hayır, kuralların ve hukukun üstünlüğüne evet. Neticede demokrasi oturuyor, darbecilere hayır diyerek darbecileri cezalandırıyor, özgürlüklere evet diyor, aydınlık yarınlara evet diyor, kazanan bir Türkiye diyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.