Bodrum Gündem

AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır RÖPORTAJ…

AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır Muğlada 30 başarıdır. Bodrumun güvenini kazanabilmek için daha ne yapalım, bilemiyorum dedi.

AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır RÖPORTAJ…
15.09.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem 


Bodrum Gündem: Muğla ve Bodrum referandumda hayır oyu verdi. Bu konudaki değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?


Mehmet Nil Hıdır: Muğla’da % 30 netleşti. Türkiye ortalamasının biraz gerisinde. CHP’nin yerel yönetimlerdeki hakimiyetini düşünürsek bu kadar ağır baskı altında, doğrusu % 30 evet oyu almamız çok büyük bir başarıdır. Özellikle Muğla sokaklarında, Marmaris sokaklarında “şeriat geliyor” diye anonslarda bulunulması, diğer taraftan MHP’nin “Apo ile 4 ana maddede pazarlık etti, PKK’ya af gelecek” gibi yalan yanlış söylemlerde bulundular. Adeta bütün Muğla, Bodrum, Marmaris Datça, Milas psikolojik abluka altına alındı. Milletimiz sağduyu ile başta Başbakanımızı, sonra milletvekili olarak bizi ve teşkilatımızı dinledi ve kararını verdi ve bu karar % 30 olarak tecelli etti. Bu bizim için kabul edilebilir bir rakamdır.


Bodrum Gündem: Bundan sonra ne olacak? Muğla, daha doğrusu Bodrum hedefiniz mi olacak? Küsecek misiniz Bodrum’a?


Mehmet Nil Hıdır: Bize oy versin, vermesin, hayır desin hiç önemli değil. Bodrum, Muğla, Milas, Marmaris ülkemizin cennet köşeleridir. Biz bu güne kadar yaptığımız hizmetlerimizi, hiç kesmeden aynen yapmaya devam edeceğiz. Yarım kalan yatırımlarımızı tamamlamaya gayret edeceğiz. Köylümüzün ihtiyacı olan ödenekleri çıkartmaya çalışacağız ve mümkün olduğu kadar CHP’nin taraflı yatırım yapmaması için gayret göstereceğiz. Mümkün olduğu kadar eşit ve adil ve acil hizmetleri yapmaya devam edeceğiz. Muğla’mızda mermercilikte, balıkçılıkta, turizmde, tarım ve hayvancılıkta neye ihtiyaç var ise, bir iktidar partisi sorumluluğu içerisinde hizmetlerimiz Muğla’ya aktarmaya devam edeceğiz.


Bodrum Gündem: Bodrum özeline gelirsek, % 80 ile en yüksek hayır çıktı. Burada anlatamadınız mı kendinizi?


Mehmet Nil Hıdır: Bodrumlular maalesef sekiz senedir bizim hakkımızda söylenen dezenformasyonu bir türlü kıramadılar. Dikkat edin, AKP iktidara gelirken ne söylüyorlardı? Türkiye’nin rejimi değişecek İran gibi olacak diyorlardı. Kadınların başını zorla kapatacak, içki satan yerler kapatılacak, yasaklanacak, plajlar tel örgü ile çevrilecek diyorlardı. Sekiz yıllık iktidarımız sürecinde bunlar ile ilgili hiçbir şey yapmadığımız gibi, tam tersine Bodrum Dış Hatlar Terminali’ni 5 milyon turist kapasitesine çıkardık. Protokol yolu dediğimiz Havalimanı Bodrum yolunu duble yol haline getirdik. Bodrum içme suyunu 740 milyon dolarlık bir yatırımla çözmek üzereyiz. 13 Aralıkta çeşmelerimizden tertemiz suyumuzu kullanmaya başlayacağız. Bodrum’un katı atık çöp depolama tesislerini planladık. Bodrum’un arıtma tesislerini, Bodrum’un imar planını Turizm Bakanlığı olarak yaparak, Bodrum’u bir dünya kenti olması için çabalarımız sürüyor. Ama ne yazık ki Bodrum’lular bu söylemleri unutmuyor yapılanları dikkate almıyorlar. Nedendir bilinmez, çok önyargıları olduğu için mi, yoksa yaş itibari ile ortalama standart yaşın üzerinde bir nüfusa sahip oldukları için mi, yada Bodrum’daki hayatlarını devam ettirdikleri yüksek standarttaki hayatlarının bozulacağından endişe ettikleri için mi bilemiyorum. Bunun analizini sosyologlara bırakıyorum.


Bodrum Gündem: Bu endişe nereden kaynaklanıyor sizce?


Mehmet Nil Hıdır: Ben kendilerinden çıkan bir milletvekili olarak şunu söyleyebilirim. Bu korku tamamen kendilerinden kaynaklıdır. Onların bize yakıştırmaya ve yapıştırmaya çalıştıkları yanlış bilgilerin hiç birisi bize uygun değildir. Bizde en az muhalefet partilerin mensupları kadar ülkesini seven, ülkesine hizmet eden, yapılacak hizmetleri Bodrum’dan, Muğla’dan mahrum etmeden çalışan kişileriz. Buna kendimiz inandırabilmek için daha ne yapmamız gerekir doğrusu bilemiyorum. Gelin açık oturumlarda karşılıklı tartışalım diyoruz. Eğer tartışmak istemiyorsanız, belediye başkanlarınız, il genel meclisi üyeleriniz, ilçe başkanımızla Ankara’ya gelsinler. İhtiyaçları ne varsa ve hangi bakanlıkta işleri varsa takip edelim ve tamamlayalım diyorum. Bizden ne beklentileri varsa bize iletsinler. Hangi yolla isterlerse. Benim ve arkadaşlarımız telefonları adresleri hep aynıdır değişmez. Biz seçimden seçime halkın arasına giren anlayışa sahip değiliz. Bizler aldığımız talepleri Ankara’ya götürüp çözen interaktif milletvekilleriyiz. Belki balolarda, kokteyllerde bulunamayabiliriz. Bodrum Ticaret Odası Başkanımızın söylediğini de aktarmadan geçemeyeceğim, “Davetlerimize en çok katılan milletvekilimiz Mehmet Nil Hıdır’dır” diyorlar. Kendilerine çok müteşekkirim. 49 belde,12 ilçe, 4396 köyün ihtiyaçlarını karşılamak için çabalayan bir iktidar partisi milletvekiliyiz.  


Bodrum Gündem: Yüzde 30 evet sizi memnun etti mi?


Mehmet Nil Hıdır: Bu bizim için kötü bir rakam değil. Üstelik bu rakamın içinde aklıselim sahibi sosyalist, sosyal demokrat hatta TKP mensubu insanlarda vardır. Onlar şunları da ifade ediyorlar, biz sosyalist bir hükümet kursak AKP’nin yaptığı, sosyal faaliyetleri, sosyal adaleti, bozuk olan sosyal dengelerini düzeltme çabalarını belki bu kadar başaramayabilirdik. Bunu arkadaşlarımız çok açık kalplilikle söylüyorlar. Biz Türkiye’nin Bodrum’un ve Muğla’nın menfaatine olan her şeyi yapacağımızı anlatmaya çalışıyoruz. Anlamak istemeyenlere de doğrusu söyleyecek sözümüz yoktur.


Bodrum Gündem: MHP bu referandumda Bodrum’da çok iyi bir çalışma ortaya çıkardılar, muhafazakar bir yapıya sahip olmaları, size daha yakın olmalarını gerektirmez miydi? Bu konuda değerlendirmeniz nedir?


Mehmet Nil Hıdır: MHP benimde gençlik yıllarımda tanıdığım ve bir dönem mensubuydum. Ama eski ülkücü tavırlarını kaybetmiş, iktidar olmak için her şeyin mubah olduğu bir yapıya dönüştürdü. Yıllar boyu her açıdan ters düştüğü CHP ile yanlışta ittifak yapmak sureti ile tabanını küstürdü. Artık tabanını kaybetti. CHP, MHP ile hiçbir konuda anlaşamazken, ikisi de kendi doğrularını bir tarafa bırakarak, ne olursa olsun iktidara muhalefet yolunu seçmişlerdir. Bu ülkemizdeki muhalefetin temel sıkıntısıdır. Eğer muhalefet iktidarın yaptığı doğru işlere doğru, yanlış işlere yanlış dese ve dozunda yapıcı eleştiri yapabilse, milletin gönlünde daha geniş bir taban bulacaktır. MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli terör örgütü ile anlaşma masasına oturdu diyor ki Türkiye’nin hiçbir başbakanı böyle bir başbakanı böyle bir şerefsizliği Türk milletine yaşatmaz, yaşatamaz. Daha önce görevde bulunan Alparslan Türkeş’te yaşatmamıştır, başbakanımızda bu onursuzluğu yaşatmamıştır, yaşatmaz. Eğer bunu söylüyorlarsa 1999 da iktidarda oldukları dönemde bağımsız mahkemelerimizin yargılayarak idam cezası verdiği 30 bin kişinin katili, terör örgütü başının idam cezasını müebbet hapse çevirmişlerdir, bunu akıllarından çıkarmasınlar. O nedenledir MHP tabanı kırgın ve küskündür. MHP’nin bu yanlışlardan dönmelerini canı gönülden arzu ediyorum.


Bodrum Gündem: Doğu, Güneydoğu geneli ve özellikle Diyarbakır sonuçlarına baktığımızda terör örgütü’nün baskısı ve BDP’nin boykot kararı ile demokrasi dengeleri bozulmuştur. Bu konuda sonuç alıcı önlemlerin alınması için ne yapacaksınız?


Mehmet Nil Hıdır: Bu konuda gerekeni yapmayı ve tedbirleri almasını biliriz. Ama önemli olan muhalefetin de bize destek olması ve yanımızda olmasıdır. Bizim çoğunluğumuz var, ama bir anayasa maddesinin değiştirilmesi için 31 tane muhalefet partisi milletvekilinin desteği gerekir. Bu konuda Anayasal değişiklik yaptığımızda maalesef CHP’de MHP’de bizimle uzlaşmadılar diye sırtını dönüp tavır koydular.


Bodrum Gündem: Son değerlendirmeniz nedir bu referandum için?


Mehmet Nil Hıdır: purchase Prozac AKP bu Anayasa paketini hazırladı. Mecliste tüm milletvekilleri ile evet dedi ve meydanlara çıkıp eveti savundu. MHP bu Anayasa Paketi için Mecliste hayır dedi, meydanlara çıktı hayır dedi. PKK’ya terör örgütü diyemeyen BDP Mecliste sandığı boykot etti, meydanlarda ve seçimde boykot kararını uyguladı. Ama CHP Mecliste kendi mensuplarının olası evet demelerine karşı sandığın önünü kapattı. Yanlış olmasına rağmen grup kararı aldı. Milletvekillerine oy kullandırmadı. Mecliste sandığı boykot etti, ama halkın karşısına çıkıp aynı boykotu yapamadı. Çünkü BDP ile aynı konuma düşmemek için. Kendi yapmadığı işi halka dayatmak sureti ile hayır demeye zorladı. Anayasa değişiklik paketindeki demokratik açılımlara karşı söyleyecek söz bulamadığı için yan yollara saptı ve konuyu güven oylamasına çevirmeye çalıştı. AKP gitsin i kalsın mı demeye çalıştı. Başbakanımızın bir akıl hastasına “anneni al git” lafına takıldı. 1984’lü yıllardan beridir yapılan özelleştirmelere “vatanı sattınız” diyecek kadar maalesef farklı bir mecraya çekmeye çalıştı. Çok yazık bir muhalefet partisinin referandum gibi millet ile devletin ana sözleşmesi olan Anayasa paketinde konuyu yan yollara saptırması yakışık almadı. Ülke bunu anladı ve % 58 ile bu tavrı cezalandırdı. Ben ümit ediyorum ki her iki muhalefet partimizde kendine göre derslerini çıkartır. Tabanları ile samimi bağlar kurar. AKP’nin terör ile ilgili politikalarında da milli mesele olarak değerlendirir ve destek olurlar. Böylece yakaladığımız ekonomik, sosyal, siyasal ve hukuki daha da hızlanır.


Bodrum Gündem: Açıklamalarınız için, teşekkür ediyoruz.


Mehmet Nil Hıdır: Bu vesile ile okuyucularınızı sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

buy plan-b order Viagra online
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.