Bodrum Gündem

CHP Cephesi Değerlendirmeleri…

Hüseyin Anıl, Mükerrem Uyar, Cesur Öncel, Kerim Cangır, Osman Öneş, Sedat Keten…

CHP Cephesi Değerlendirmeleri…
15.09.2010
0
A+
A-

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem


Referandum kampanyasında her biri bir bölgede görev yaptılar, gece gündüz emek harcadılar.

Lakin Bodrum başarısını buruk bir sevinçle değerlendirdiler. Dr. Kerim Cangır devrimci öze dönmekten bahsederken, Osman Öneş tüzük kurultayının toplanması ve eğitim için hemen yola çıkılmasına dikkat çekti. Milletvekili aday adayı Hüseyin Anıl ise yenilgi olmadığını, yanlışın önümüzdeki günlerde farkedildiğinde gereğini yapacaklarını ifade etti. Mükerrem Uyar ise hayır oylarının CHP′nin oyları olduğunu söylerken, Cesur Öncel Türkiye′nin siyasi haritasına dikkat çekti.

 

Mükerrem Uyar
İl Genel Meclisi Üyesi
Bodrum′da % 80 hayır çıktı, ama Türkiye genelinde % 57. Bu oylar CHP′nin oylarıdır. Türkiye′nin çeşitli yerlerindeki İl Genel Meclisi oylarına baktığımızda bu evet oylarının yükselişinin sebeplerini anlayabiliriz. Biz Bodrum olarak başarılıyız. Ama Türkiye′de çıkan sonuçların vahim sonuçlar doğurmamasını dilerim. Duyarlı Bodrum halkına ve ilçe yönetimine teşekkür ediyorum.

Cesur Öncel
İl Genel Meclisi Üyesi
Sonuçlar geldiğinde anlaşılıyor ki, Bodrum Örgütünün ne kadar candan çalıştığının bir göstergesi olmuştur. Muğla ve Bodrum′un ne kadar duyarlı olduğu katılım ve hayır oylarının yüksekliğinden anlaşılmaktadır. Ülke geneline baktığımızda ise örgütlü olan il, ilçe ve beldelerin oyları ile örgütsüz olanlara göre farklılaştığını görebiliyorsunuz. En önemlisi de etnik yapıların farklı olduğu bölgelerde ise demokrasiye yakışmayan sonuçlar çıkabiliyor. Bundan sonraki dönemde örgütlerin yapısının tekrar gözden geçirilmesi ve bölgenin yapısına göre strateji belirlenerek çalışma yapılması gerekmektedir. Bölgelerin sosyal ekonomik yapısına göre tekrar yapılanması faydalı olacaktır düşüncesindeyim. AKP bu süreçte ekonomik anlamda çok yüksek bir harcama yapmıştır. Bu kaynakların araştırılarak ortaya çıkartılması gerekmektedir. Bodrum halkına, ilçe örgütümüze, partili partisiz duyarlı olan herkese teşekkür ediyoruz.


buy Lithium online Hüseyin Anıl
CHP Bodrum Eski İlçe Başkanı
Bu bir yenilgi değildir. Bunu her iki genel başkanda, Kemal Kılıçdaroğlu ve Tayyip Erdoğan′da ifade etmişlerdir. Bu seçimde hayır cephesindekiler, bizde dahil yeterince anlatamamıştır. Anayasa Mahkemesinde ve HSYK′da yapılan değişikliklerin sonuçları ilerleyen zamanlarda bizlerin haklı olduğunu gösterecektir. Her şeye rağmen Türk halkı demokratik kararını vermiştir ve bizlerde buna saygı duymaktayız. Zaman içinde bu yanlışlığı Türk halkı görecek ve bizlerde gerekeni yapacağız.



Kerim Cangır
CHP Bodrum Eski İlçe Başkanı
Referandum sonuçlarına bakıldığında CHP Bodrum örgütü başarı ile çıkmıştır. CHP örgütü Bodrum′dan % 80 hayır çıkartmıştır, ama Türkiye ne yazık ki % 57 oranında evet demiştir. Mücadeleye devam, önümüzdeki süreçte CHP′nin devrimci özüne dönüp, emek sermaye çelişkisinde emekten yana tavrını koyarak iktidarı kazanacağına inanıyorum. Yapılan çalışmalardan ve başarısından dolayı Bodrum örgütümü kutluyor ve teşekkür ediyorum.


Sedat Keten
CHP Bodrum Eski İlçe Başkanı
misoprostol online
İnsanları kolay aldatan bir iktidarın, bir sürü aslı olmayan iddiaları ortaya koyarak, toplumu da ikiye bölerek ve kamplaştırarak, sonuç evet olarak çıkmıştır. Seçim kurulu ile anlaşmalar yaparak bayramın son gününe seçim planlanmıştır. Bu bir oyundur. En canlı örneği ise sayın Kılıçdaroğlu′nun oy kullanmasını engelleyecek kadar ileriye gitmeleridir. Bu ahlak dışı olayı normal vatandaş üzerinde neler yapılabildiğinin bir göstergesi değil midir? Bunun yanında hayır cephesinde olmasına rağmen MHP′nin oylarının düşük oranda kalması çok önemlidir. Örneğin Erzurum′da bu açıkça görülmektedir. MHP tabanının AKP tarafından kuşatıldığı ve çeşitli yöntemler ile ikna edildiği çıkan sonuçlara bakıldığında anlaşılmaktadır. Bu referandumda CHP tabanı dimdik ayakta kalmıştır. Kendi başına bu mücadeleyi sürdürerek, % 42 oy almıştır. Akıllı bir iktidar Bodrum kamuoyunu yanına çekmek için baskı yapmak yerine, yatırımlarına ve hizmetlerine devam etmesi gerekir. Bodrum′un aydın ve bilinçli yapısı bu seçimde de kendini göstermiş ve Türkiye′ye örnek olmuştur.


Osman Öneş
CHP Bodrum Eski İlçe Başkanı
Bir halk oylaması geçirdik. Sonuçlar belli olmuştur. Sonuca saygılı olmamız lazım. Dilerim, bu sonuçlardan durum tespiti yaparak sosyal demokratlar vaziyet alabilirler. Hedefimiz önümüzdeki genel seçimlere çok iyi hazırlanarak, başarılı olmaktır. Genel seçim sürecini çok iyi değerlendirmemiz gerekmektedir. Bütün söylemlerimizin içini doldurmamız gerekiyor. Projeler üretmemiz gerekiyor. Bu seçim bitti. Önümüze bakmamız gerekiyor. CHP Büyük Kurultayının toplanarak, kurum ve kuruluşlarının tamamı ile birlikte referandum sonuçlarının değerlendirilmesi ve çok iyi analiz edilmesini diliyorum. Partimizin başarılı olabilmesi için, “Olağanüstü Tüzük Kurultayını” derhal toplaması lazımdır. Parti siyasal ve sosyal bilimler akademisini oluşturması öncelikli olmalıdır. Sosyal Demokrat okullarını merkezden illere ve ilçelere kadar organize etmesi gerekiyor. İktidara ancak böyle hazırlanabilir. Evet çıktı diye yılgınlığa kapılmayı doğru bulmuyorum. Demokrasilerde halk iradesine saygılı olacağız. Hedefimiz iktidardır. Demokrasi kazansın diyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.