Bodrum Gündem

Gündoğan Kitaplı Günler

Gündoğan Belediyesi, GÜNDER ve Bab-ı Ali Kitabevi organizasyonu ile Gündoğan
1.Geleneksel Kitap Fuarı başarı ile sona erdi.

Gündoğan Kitaplı Günler
15.09.2010
0
A+
A-

4 Eylül Cumartesi Günü başlayan Kitap Fuarı’na Gündoğan ve Yarımadadan kitapseverler yoğun ilgi gösterdiler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Selahattin Duman’ın deyimi ile bir iskele üzerine 25 metrelik bir tezgah olarak kurulan Gündoğan Kitap Fuarı, Mustafa Mutlu, M.Kemal Ulusu, Hikmet Çetinkaya, Altan Öymen, Serdar Kızık, Eyüp Karadayı, Nihal Acar, Ümit Zileli, Zeynep Oral, Mario Levi ve Fikriye Duru olmak üzere, 6 günde 11 ünlü yazarı konuk etti.
Konuk yazarlar kitaplarını okurları için imzaladılar ve imza öncesinde de söyleşiler yaptılar. Her söyleşiye ortalama 250-300 dinleyici katıldı.

Fuarın birinci günü açılış töreninde Ali Şen, Başkan İbrahim Bilgi, Gazeteci Yazar Mustafa Mutlu ve GÜNDER Başkanı ve yazar M.Kemal Ulusu birer konuşma yaptılar. 4 Eylül Cumartesi Günü kitaplarını imzalayan Mustafa Mutlu ve M.Kemal Ulusu yoğun ilgiden oldukça mutlu oldu. Mustafa Mutlu, kısa bir süre önce Bodrum merkezde de imza günü olmasına karşın, 2 saatlik sürede yaklaşık 300 kitap imzaladı.

İkinci gün CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen, keskin dili ve keskin kalemi ile basın dünyasında önemli bir yer tutan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Hikmet Çetinkaya ve Cumhuriyet Gazetesi İzmir Temsilcisi ve Ege Kokan Öyküleri ile tanınan Serdar Kızık panel yaptılar. Yaklaşık 1,5 saat süren paneli 300′den fazla kişi dinledi. Yazar Erol Toy, CHP İlçe Başkanı Durmuş Ali Öztürk ve Yarımada Gazetesi Sahibi Hüseyin Anıl′da paneli izleyenlerin arasındaydı.

Üçüncü gün ise ünlü yazar Mario Levi, Gündoğan Kitap Fuarı’nın konuğu oldu. Diyarbakır Kitap Fuarı’ndan onlarca kat daha yoğun olduğunu belirten Mario Levi fuara katılmaktan ve katılımcıların ilgisinden çok mutlu olduğunu ifade etti.

Dördüncü gün Bodrum yazarlarından ve Bab-ı Ali Kitabevi’nin ilk imza gününü yaptığı Bodrum Yazarı O.Gönenç ve Bodrum yemek tariflerini ve kültürünü anlatan kitabı ile Fikriye Duru konuk oldular.

Beşinci gün fıkra yazarı Eyüp Karadayı ve  Bodrum Sevdalısı Nihal Acar kitaplarını imzaladı.

Altıncı gün ise Cumhuriyet Gazetesi’nin değerli yazarları Zeynep Oral ve Ümit Zileli katılımcılar ile yapılacak olan referandum hakkında konuştular. Daha sonra iki ünlü yazar kitaplarını imzaladılar.

Yedinci ve son gün Fuarın Fikir Babası ve GÜNDER Başkanı, Futbol Federasyonu Eski Başkanı Atatürk′ün en yakınındaki Kütüphanecisi Nuri Ulusu′nun oğlu M.Kemal Ulusu kitaplarını imzalamadan önce kitabı ve babası hakkında okurları ile söyleşi yaptı. Okurları için kitabını imzalayan Mustafa Kemal Ulusu seneye daha büyük bir fuar organize edeceklerinin sözünü verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.