Bodrum Gündem

DEMOKRASİ BU MU?

19.09.2010
0
A+
A-

Referandum günlerindeyiz ya geçenlerde internette bir mektup ilişti gözüme.

Bir ilimiz…


Bir partinin il teşkilatı başkanından ildeki bir engelli arkadaşın evine mektup gönderilir. buy Strattera 40 mg


order Paxil

Aynen şöyle;


 


“Sayın….


Anayasada ifadesini bulan Sosyal Devlet olma ilkesinden hareketle; Partimiz programında bulunan ve hükümetimizin eylem planında yer alan, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya yönelik olarak; 2007 yılından bu yana ağır özürlüsü olan ve bu özürlüsüne akan her vatandaşımıza yasal şartları tutması kaydıyla her ay düzenli olarak net asgari ücret (544.44TL) tutarında evde bakım ücreti ödenmektedir.


professional Viagra no prescription  


12 Eylül 2010 Pazar günü yapılacak olan referandumda Engelli vatandaşlarımıza yönelik Pozitif ayrımcılığı içeren düzenlemenin yer aldığı Anayasa Değişikliğine EVET oyu vermenizi diler, bu vesile ile Ramazan Bayramınızı tebrik eder, sevgi ve saygılarımı sunarım.


…. Parti İl Başkanı


 


Mektubun satır araları neler söylüyor? “ Sosyal Devlet ilkesi tamam da parayı biz veriyoruz. Her şeyin bir karşılığı vardır. Gerekeni yapın!” diyor. Bu ve bunun gibi tamamen demokrasiye ve insanımıza saygısızlık olan bu tip davranışlara ülkemizde artık sıkça rastlıyoruz. Dünya demokrasiyi bizim gibi kullanmaz, en güzel ve en mantıklı sistem olduğu için kullanır. Çünkü halkın hiçbir dil, din, eğitim, sınıf, ırk farkı gözetmeksizin yönetimde söz sahibi olabilmesini savunur. Oysa bizde nedense çok farklı, ağır hatta oldukça eksik işler. Bir ucu döner dolaşır parayı bulur. Kimin parası pulu varsa onun demokrasisi olur. Bu yüzden halkın yalnızca seçme hakkı vardır!! Seçilme hakkından söz edemezsiniz bile..


 


Ülkemizde gerçek anlamda demokrasiden ne zaman söz edeceğiz o zaman? Ben çocukluğumdan beri duyarım; “Yıllar geçecek ülke insanımız birey haline gelecek. Eşitlik kavramı, eğitim kavramı, ekonomik özgürlük kavramı bireyin benliğinden toplum hayatının yayılacak mutlu mesut yaşayacağız.” Yok böyle bir şey. .! Hala kişinin aklında “bu akşam karnımı nasıl doyururum” sorusu varsa ve bu soruyu soranların sayısı ülke nüfusunun yarısı ise hangi mutluluktan hangi demokrasiden söz edebiliriz? Şöyle diyor yazar; “ Aç insan karnını doyurabilmek için önce kendi kişiliğinden yemeye başlar!…”


 


Demokrasilerde çoğunlun istediği oluyorsa, benim tercihim başkasını etkiliyorsa siyasi aktörlerden benim de istediklerim var. Dürüst olun, toplumun değer yargılarıyla oynamayın, halka cevabı yanlış olan sorular sormayın çünkü cevabı daima yanlış olur. Cahilliği, ekonomik yetersizliği kendi lehinize kullanmayın. Düşünen, tartışan, anlayan, kavrayan bilinçli bireylerin olduğu toplum yaratın. Ancak o zaman tercihler yerini bulacaktır ve ancak o zaman ülkemde demokrasiden söz etmeye başlayabilirim.    

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.