Bodrum Gündem

Ortakent Halk Dansları Festivalinden Barış ve Kardeşlik Mesajları..

Ermenistan ve Türkiye aynı sahnede. Halkların her şeye rağmen barış ve kardeşlik içinde kültürde birleşebildiğini gösterdiler.

Ortakent Halk Dansları Festivalinden Barış ve Kardeşlik Mesajları..
19.09.2010
0
A+
A-

Phenergan online Ortakent-Yahşi Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen uluslararası halk dansları festivali barış, dostluk ve kardeşlik mesajlarını somut olarak veren, renkli görüntüler ile gerçekleşti. Bodrum Ticaret Odası ve Başkan Mahmut Serdar Kocadon’a desteklerinden dolayı plaket verildi. buy diflucan


Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber order Baclofen online


Festival Galasına Türkiye’nin çeşitli yerlerinden katılan halk dansları grupları yanında Ermenistan, Polonya ve Bulgaristan halk dansları toplulukları katıldı.Türkiye’den Bodrum Folklor Araştırma ve Turizm Derneği (BOFAD) başta olmak üzere, Bursa Halk Oyunları Ekibi, Ankara Cansu Gençlik Derneği Halk Oyunları Ekipleri sahne aldı. Müskebi Otel Animasyon grubu da festivale katkı sağlayan gruplar arasında yer aldı.


Ortakent-Yahşi Belediye Başkanlığı tarafından beşincisinin düzenlediği festivale katılım oldukça yüksekti. Özellikle Fransız ve İngiliz turistlerin ilgi ve coşku ile izlediği gecede Türkçe ve Fransızca sunum yapıldı. Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz yaptığı konuşmada barış ve kardeşliğin üzerinde durarak; “Ortakent-Yahşi Halk dansları festivali her yıl daha fazla katılım ve coşku ile yapılmaktadır. Önümüzdeki senelerde bu katılımın daha da fazla olacağına inanıyorum. Desteklerini esirgemeyen kurumlara, ve halkımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.


Başkan Şahbaz’ın konuşmasının ardından, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’a katkılarından dolayı bir plaket sundu. BODTO Başkanı Kocadon çok renkli bir festival olduğunu, doğanın tüm renklerinin burada buluştuğunu ifade ederek; “Bu festivale Bodrum Ticaret Odası olarak destek verdik. Bu destek burada bulunan renklerin barışa ve kardeşliğe katkı sağlamasını diliyorum. Bu organizasyonu hazırlayanlara ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Bu festivallerin Bodrum tanıtımında da çok önemli yararları olduğunu biliyoruz ve desteklemeye de devam edeceğiz” dedi.


Erdal Çerçi Meydanı’nda yapılan gösterilerde yöresel kıyafetleri, dansları ile göz dolduran ekipler izleyicilerden tam not aldılar. Özellikle BOFAD ve Aydın ekibi Zeybek ve Bodrum Halk Oyunları ile yabancılar tarafından beğenildi. Festival ve danslar ile ilgili olarak görüşlerini sorduğumuz Fransız turistler, Bodrum erkek oyuncuların kıyafetleri ve hareketlerinin çok farklı ve kahraman erkek havasını verdiği, kızların ise öyle narin ve görkemli ama kır çiçeklerine benzediklerini söylediler. Aydın zeybek oyununda solo yapan dansçının hareketlerini gözlerini kırpmadan ve hayretle izlediklerini söyleyen bayan Fransız turistler çok seksi bulduklarını ve çok etkilendiklerini sözlerine eklediler. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.